Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Айде пак в отбора с Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Айде пак в отбора с Land Rover Discovery 2 Td5

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
    Моята броня като цяло е от 5 мм, вкл. и плочата, но готовите такива брони целите са от 3 мм. Ти си реши, да кажем, че само плоча е редно да е по-дебела, все пак не е монолитна като броня, но 5 мм според мен е ок.
    Мойта е от готовите и май си е 5. А плочата за лебедката е по-дебела. И тежи над 30 кила.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ако има възможност, при монтажа на стоманена броня остави алуминиевите бушони. Моята е от 3 мм. Оставихме и напречната тръба.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С2.jpg
Прегледи:2
Размер:136.8 КБ
ID:5510100
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Честито и от мене супер състояние - а щом е автоматик, има ли темпомат?
        Че май не се вижда на снимките или аз не видях.
        Ако няма - и ако искаш темпомат, да споделя как лесно става на 2 ТД5?

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪК
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-08-13, 10:04.

Коментар

Има темпомат...
          а от неделя има и лебедка .
          Сега чакаме Таргата да помогне и за междинния блокаж.

Коментар

Снимки на решението за лебедката.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]616892[/ATTACH]
              Ключът '' маса '' ли е или '' плюс '' ? Как е закрепен , че не се вижда добре - май не е на пластмасата ?

А снимки докато го майсторих няма , че бях много мръсен, ама като сваля бронята да го доизкусуря ( че не пасна идеално, леко крива стои) ще гледам да има.

Коментар

Всъщност тази снимка не показва завършеното положение. Ключът прекъсва плюса. Не е хванат никъде, изрязал съм квадратен отвор в капака и стърчи само врътката. Нямаше нужда от доп. закрепване а и нямаше къде. Ключът е за лодка, по спомен около 700 ампера работен ток и е затворен (няма открити контакти).
                Последно редактирано от Радослав Стефанов; 21-08-13, 14:20.
                LR Disco II 99 - TD5
                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Я да питам , да не отварям нова тема - разход от 14 /100 при смесено каране ( всеки ден около 30 км извънградско и 20 градско ) не е ли малко висок за тази кола ? Няколко пъти го засичам и е все такъв. Освен това има едно '' играене '' на оборотите когато се движи по инерция без газ. Ако чукна спирачката леко , или ако сложа на N се стабилизират. Някой тук беше писал за подобно нещо при ръчни скорости, ама доколкото си спомням нямаше развитие.
                  И третото нещо, което забелязах е, че като натисна педала до дупка , над 3000 - 3500 оборота почва да придърпва , все едно не 'и стига горивото ( това в движение, не на празен ход).
                  Ходих на диагностика - единственото което видяха е , че сигнала от дебитомера се губи понякога ( ама не рядко - за 4-5 километра със закачен комп се случи няколко пъти) , тогава показва 0 кг/сек и записва грешка , ако не се лъжа Voltage too high. Предполагам, че това е проблем някъде в кабелите от дебитомера до компютъра, нали ? В червения куплунг уж нямаше масло като го гледах преди време.
                  Може ли да е общ проблем свързан и с високия разход, и с нестабилните обороти, и с това на високите обороти ?
                  Какво да погледна ?
                  ПП Сменил съм филтрите, почистих и МАП сензора, МАФ-а го свалих и му пръснах малко контактен спрей, ама без ефект.

Коментар

Разходът на нашите два ЛР Тд5 средно е 10 л/100 км. Само на дълъг път е до 9/100. Дали има проблем в дебитомера най-лесно ще провериш, като го смениш временно с някой колега. Но мисля, че при дефект в него, колата става само по-мудна при ускорение. Не съм ти следил всички постинги - сменял ли си навреме въздушния филтър?
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Навреме ? Първото нещо , което смених като го взех преди 4-5 месеца. Ако питаш за преди това - не знам, но по всичко личи ,че е поддържан прилично.
                      А относно дебитомера -проблема сякаш е по кабелите.
                      Мисля да го откача да видя какво ще стане.
                      Последно редактирано от ивайло; 21-12-13, 20:58. Причина: КО

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        - разход от 14 /100 при смесено каране ( всеки ден около 30 км извънградско и 20 градско ) не е ли малко висок
                        Според мен е много, дори за автомат. Моя дълго време се клаташе около 10,5 -11,5, ама след широките гуми и чипа е твърдо между 12 и 13. Пробвай да откачиш дебитомера. После пробвай да откачиш и датчика за атмосферното налягане (на кутията на филтъра).

Voltage too high ще рече, че съгналът излиза от обхват, а не че се губи - т.е. ако всичко друго ти е стандартно, дебитомера отчита повече от реалното - оттам компа пуска сигнал за повече гориво и те ти го високия разход.

Клатещите се обороти ги имам и аз, като и при мен се оправят със спирачка. Още не мога да разбера от какво се получават и какво общо има спирачката, че ги тушира.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer;2374761[COLOR=#000000
                          [/COLOR]
                          Клатещите се обороти ги имам и аз, като и при мен се оправят със спирачка.
                          Освен спирачката ги оправя и превключване на N, т.е. когато промениш нещо в системата. Ама в тях няма да се задълбавам сега.

Току-що обаче се връщам от гаража - махнах ЕГР-а, и ей-така, между другото открих , че едно вакуумно маркуче от филтърната кутия под МАР (май ) сензора е откачено.
                          Погледнах и в червения куплунг за всеки случай , и о чудо - масло, ама доста. Откъде ли се е взело ?
                          Почистих го колкото можах, натиках вакуума , обаче ефект няма. Без дебитомер ще го пробвам утре, че вече пих две бири.
                          Кабелите за инжекторите от Падок дали са добри ?

Коментар

И само да спомена, че като четох как се маха ЕГР по английските форуми никъде не видях да споменават че има и охладител с антифриз. Може би е на само по-късните версии. Докато се чудя как да го заобиколя се счупи пластмасовата тръбичка от ЕГР-кулера към разш. казанче и това реши въпроса - оставих кулера на мястото му ( и без това долната гайка на закрепващата планка е трудно достъпна ) и само затапих изходящия маркуч.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                              И само да спомена, че като четох как се маха ЕГР по английските форуми никъде не видях да споменават че има и охладител с антифриз. Може би е на само по-късните версии. Докато се чудя как да го заобиколя се счупи пластмасовата тръбичка от ЕГР-кулера към разш. казанче и това реши въпроса - оставих кулера на мястото му ( и без това долната гайка на закрепващата планка е трудно достъпна ) и само затапих изходящия маркуч.
                              Това за първи път го чувам. Да не си шунтирал охладителя на обратната нафта?

Коментар

Не бе , отива в компенсационното казанче :
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled.JPG
Прегледи:1
Размер:124.6 КБ
ID:5547414

26 - hose engine to egr cooler
                                27 - hose cooler to reservoir
                                И аз не бях чувал , затова го споменавам.
                                Нещо обърках картинките, едната е излишна.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от ивайло; 23-12-13, 15:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X