Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови пружини Terrafirma TF229 - изглеждат странно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нови пружини Terrafirma TF229 - изглеждат странно

Сега като сравнявам снимките с твоята - имаш една витка повече в сгъстената част - вероятно това води до някакво втвърдяване...
    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
    LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
      .........
      В момента ми е любопитно всички ли Терафирма пружини отзад стоят така или аз съм карък и съм попаднал на пиян индиец, който ги е закалявал!?
      В момента при мен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.jpg
Прегледи:1
Размер:141.5 КБ
ID:5509520

Име:02.jpg
Размер:143.0 КБ
ID:5509521

Име:03.jpg
Размер:140.9 КБ
ID:5509522
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
        Сега като сравнявам снимките с твоята - имаш една витка повече в сгъстената част - вероятно това води до някакво втвърдяване...
        Разликата в китовете TF227 и TF229 е че първите са със стандартна дължина на амовете а вторите с 2 инча. Виждат ти се повече защото пружината е завъртяна малко. АМи при теб има малко повече разстояние между твоите гъсти витки. Но ще покарам и ще видим може да се промени малко положението като поулегнат. Четох и в чуждите форуми, че това ще се случи.
        LR Disco II 99 - TD5
        www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
          В момента при мен.
          Пепи, при теб стоят по-добре определено! Но и принципно пружините са различни за Д1 и Д2. Твоите и те бяха на Терафирма нали, но ти ги пребоядиса?
          LR Disco II 99 - TD5
          www.lre-bulgaria.org

Коментар

Малко повече снимки на пружините и снимки на Диското след ъпгрейда тук - http://www.offroad-bulgaria.com/show...62#post2259362
            LR Disco II 99 - TD5
            www.lre-bulgaria.org

Коментар

Продадоха ми ги за 2" лифт с амове и пружини - но може и да са ме излъгали.
              но, виж, няма логика. ако съм със стандартни амове трябва пружината да е по-свита, а не обратното...
              Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
              LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
                Продадоха ми ги за 2" лифт с амове и пружини - но може и да са ме излъгали.
                но, виж, няма логика. ако съм със стандартни амове трябва пружината да е по-свита, а не обратното...
                Той кита пак се води два инча, но е с пружини 2 инча и стандартна дължина амове. Но и амовете нямат връзка в случая. Те имат отношение само в достигането на по-малко разгъната пружина при артикулиране. Понеже са с по-къс ход и не позволяват на пружината да се разгъне повече, т.е. ограничават я. Това обаче донякъде е по-добре, защото аз сега с дългите амове ако се окантаря някъде и предния мост падне целия във въздуха, пружините ще се извадят. Това установих след като бях вдигнал джипа на шасито и пуснах моста долу. Пружините направо си излязоха. Това естествено може да се случи в много редки случаи, защото изпадането в точно такова състояние би се случило много рядко. В повечето случаи при артикулация, едното колело е високо и стабилизиращата щанга държи и другото да не слезе чак толкова ниско, че пружината да падне. Но ако се случи имам стандартна дължина същите Терафирма амове и ще ги сменя. Това се случва само на предния мост. На задния и да остане във въздуха, пружините не падат.
                LR Disco II 99 - TD5
                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Ей това е картинката при мен

Име:DSC_0176.jpg
Размер:55.6 КБ
ID:5509702

А днес с Митака сътворихме ето това

Име:DSC_0175.JPG
Размер:130.8 КБ
ID:5509703
                  и вече няма да къса тампоните на watts-link-a.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

При теб, пружините са други. А относно творението, което сте измислили с кумеца Митко, при един удар, примерно от подхлъзване в дясно и удар в коловоз, тоя watts link ще се досгъне и ще наруши геометрията на задния маст спрямо шасито. Скоро се подхлъзнах в такъв коловоз и последва зверски удар. Май нещо се случи и с главината, защото протече масло по предпазната ламарина на спир. диск.
                    LR Disco II 99 - TD5
                    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
                      При теб, пружините са други. А относно творението, което сте измислили с кумеца Митко, при един удар, примерно от подхлъзване в дясно и удар в коловоз, тоя watts link ще се досгъне и ще наруши геометрията на задния маст спрямо шасито. Скоро се подхлъзнах в такъв коловоз и последва зверски удар. Май нещо се случи и с главината, защото протече масло по предпазната ламарина на спир. диск.
                      Да де, аз си казах, че са други... и амортисьорите също са други, та с тях липсата на стабилизиращи щанги не се усеща. А модификацията на watts-a не сме я измислили ние - и австралийци, и американци го правят масово:

Име:x.jpg
Размер:53.8 КБ
ID:5509738
                      Даже има готов кит с две криви щанги

Име:watts link kit.jpg
Размер:22.4 КБ
ID:5509739
                      Колко ще издържи нашият вариант ще покаже времето (кривото парче е от кормилна щанга), но принципно тия щанги работят основно на опън, което е едно от предимствата на watts-а пред цялата щанга.
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                        Колко ще издържи нашият вариант ще покаже времето (кривото парче е от кормилна щанга), но принципно тия щанги работят основно на опън, което е едно от предимствата на watts-а пред цялата щанга.
                        Доста са подсилени готовите щанги и не напразно! А и едната работи на опън а другата на натиск. При нормална експлоатация и вашия вариант би трябвало да е наред.
                        LR Disco II 99 - TD5
                        www.lre-bulgaria.org

Коментар

Каква е разликата между нормални ( стандартна ) и други в размер? Имам 4 подчти нови останаха при мен от един приятел и само земат място в гаража.
                          Моят живот, моите решения, моите грешки, моите поуки ... не са твоя работа.

Коментар

Първоначално публикуван от pa4o pa4o Преглед на мнение
                            Каква е разликата между нормални ( стандартна ) и други в размер? Имам 4 подчти нови останаха при мен от един приятел и само земат място в гаража.
                            Зависи от производителя на пружините, самите пружини и т.н. Правят се от различни материали, дебелината също е различна. В зависимост от товара, който ще носят, също има разлика. Сама по себе си височината като размер не е определяща. Какъв е цветът на пружините? Евентуално по него може да се ориентираш до някъде.
                            LR Disco II 99 - TD5
                            www.lre-bulgaria.org

Коментар

Според мен диско мфорта се дължи на амортисьорите. В темата изобщо не става въпрос за тях и не е ясно дали са оригиналните за въздушни възглавници или са сменени с подходящи за пружини и лифт от 2". Може амортисьорите за въздушни възглавници да са с различни характеристики неподходящи за пружини. При лифт когато не се сменят амортисьорите с по-дълги може в определени ситуации да се разпънат докрай и да се получи въпросното 'хвърляне' на задницата.

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                                Според мен диско мфорта се дължи на амортисьорите. В темата изобщо не става въпрос за тях и не е ясно дали са оригиналните за въздушни възглавници или са сменени с подходящи за пружини и лифт от 2". Може амортисьорите за въздушни възглавници да са с различни характеристики неподходящи за пружини. При лифт когато не се сменят амортисьорите с по-дълги може в определени ситуации да се разпънат докрай и да се получи въпросното 'хвърляне' на задницата.
                                И амовете са сменени! Китът вкл. и амове +2 инча.
                                LR Disco II 99 - TD5
                                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X