Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем охладителна система на Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем охладителна система на Land Rover Discovery 2 Td5

Тези клинове са центриращи чопове. И най добре да се намерят метални. Оригиналните са пластмасови и са един от най-известните проблеми на този двигател.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_mir Преглед на мнение
      ....Заради тези клинчета самата гарнитура се отместила от мястото си и при горна мъртва точка при стегната глава буталото опира в нея...
      Това е невероятно! Казваш стегнал си главата при разместена гарнитура? А при разместена гарнитура не се ли разместват и дупките в гарнитурата през които минават болтовете? Май бяха над 20 болта? Аз съм стегал глава с липсващи центриращи фтулки на блока и проблеми с центрирането не имало. Отделно има глави (VM), които не са предвидени за центриране с фтулки и даже са пет на брой - центрират ги само болтовете. Направо не е за вярване!?

Коментар

Андро - то и баща ми си мислеше, че тези втулки са на болтовете да ама не... В големите отвори влизат болтовете-12. Не чаках и не търсих оригинални втулки, клинове както искайте ги наричайте, направих си ги сам от медна тръбичка размери-0.8мм х 1,8мм . Служат единствено да се центрира гарнитурата, да се подведе главата към блока и това е.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:95.8 КБ
ID:5509568
        При свалянето на главата е важно да се обърне внимание на белезите на колянов вал, разпределителен,веригата и една белязка на маховика(навива и се болт ако искате да е по-сигурно). Аз в началото не им обърнах внимание макар че бях сигурен че застопорих двигателя в горна мъртва точка!

Име:2.jpg
Размер:167.1 КБ
ID:5509569
        Веригата си има по тъмни белези, докарвате я отгоре 2те където са отдолу на коляновия вал има една, не съм снимал при махнат капак на блока.

Име:3.jpg
Размер:207.3 КБ
ID:5509570
        Капака на блока при махната демферна шайба (много трудно се отвива болта от снимката) ако някой се чуди с нормална резба е, за сам човек е зор! Макар че от махането и свалянето на капака няма нужда ако човек му се навира под колата да заключи маховика синхронизира ни са. Аз сега бера ядове заради този капак и махането му, картера е завит към него и при слагането на капака съм сплескал май-гарнитурата на картера не май ми напараво си е тей(тече при запален).Мале сега загледах снимката как си личи че не се вижда гарнитурата

Име:5 (2).jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5509571
        На РВ белега, забих една бургия да не се измести и това е!

Име:4.jpg
Размер:176.2 КБ
ID:5509572
        Оптегача вляво и успокоителя вдясно махнете ги, при свалянето на главата.
        При свалени колектори е лесно да се почистят от кога им се каних)) От както съм го купил съм махнал ЕГР.
        Играчка голяма!

Име:6.jpg
Размер:176.4 КБ
ID:5509573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:174.4 КБ
ID:5509574 И големият батко(4г))) се включи в помоща, нямал търпение да се вози....
        Скоро ще пиша как съм се справил дали има ефект))

Коментар

Да, сега се вижда, че без тия фтулчици гарнитурата, па и главата може да се разместят като нищо. Бахти тъпотията да сложат на толкова важен възел пластмаса!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            За 4 години имаш 30 мнения.Само питаш като имаш проблеми, а не си споделил как си решил поне един.
            Еми не му се споделя на човека.Мен ми стана интересно да прочета тази тема, понеже тия дни си говорих с една позната, която е имала Диско ТД5 и яко е мешавица вода и масло ... ремонти ... снимки на глава ... уж всичко наред ... а то пак си ги бърка. На финала го е продала развален ...

Коментар

Тъпото, доколкото съм чел, че по ръководство главата не може да се ремонтира- шлайфове и тн. Защото била не знам как си обработена и когато се прегреела се деформирала силно. До колко е вярно...
              Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Ми не е вярно. Пълно е с шлайфани глави по света (включително и мойта преди два месеца), особено в Южна Африка, които си се карат безпроблемно. Особеното е, че има един "закален" слой, който е относително тънък - 0.22мм по спомен и се приема за допустимо да се шлайфа до 0.17, със съответното препасване на клапаните. Ако е посукана повече, то вероятно и двете части на главата вече няма да могат да легнат като хората една към друга и така или иначе ще е за нова.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X