Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ел. системата на Range Rover Classic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ел. системата на Range Rover Classic

Дори не мисля, че трябва да са еднакви (доколкото познавам закона на Ома )

Мерси за съвета колега!
    Но ... преди около 2 години си купих един Bosch, когато отидох да ми подпечатат гаранционната карта в сервиза на Bosch, ми отказаха защото и двата акумулатора трябвало да са еднакви...
    Нека ако има някой специалист по темата да даде отговор, трябва ли да са еднакви или не, че да знам какво да купувам.
    А за сега ще карам само с един

Коментар

Ето ти мнение на специалист:
      Ако акумулаторите са в паралел то би следвало да са еднакви, и то не само като модел/марка, а от една и съща серия, произведени и монтирани по едно и също време, абе общо взето възможно най-еднакви. Това е в случай че искаш да имаш удвоен капацитет (ток).

Иначе можеш да вържеш в паралел и 85 Ah с 7 Ah акумулатор при това единия оловен другия NiCd, но ефекта няма да е 92 Ah акумулатор ...
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
        Ето ти мнение на специалист:
        Ако акумулаторите са в паралел то би следвало да са еднакви, и то не само като модел/марка, а от една и съща серия, произведени и монтирани по едно и също време, абе общо взето възможно най-еднакви. Това е в случай че искаш да имаш удвоен капацитет (ток).

Иначе можеш да вържеш в паралел и 85 Ah с 7 Ah акумулатор при това единия оловен другия NiCd, но ефекта няма да е 92 Ah акумулатор ...
        Благодаря за отговора колега! Може ли само едно уточнение за втория случай, дали на 85Ah-овия акумулатор ще му пада капацитета ако стои дълго време (1-2 месеца без да се ползва), или ще е без значение от 7 Ah акумулатор в случая.
        Мерси

Коментар

Здравейте колеги,
          както бях писал по-рано търся датчик на разширителното казанче за моя RR Classic. Както колегата zzlatev ме посъветва проверих в Дару кар, но цената (около 90 лв) ме отказа. А второто предложение (за Лазар) не знам как да се свържа с него, ако някой може да ми прати негов номер или как на сайта да му намеря координатите. Надявам се ако го има, то цената да по-ниска.
          Ако някой знае как точно се казва на английски и го е видял на английски сайт, ще съм му много благодарен да ми каже. А то карам си така, а таблото си присветква постоянно и все повече ме дразни.
          мерси

Коментар

Първоначално публикуван от LR-RR Преглед на мнение
            Здравейте колеги,
            ................. А второто предложение (за Лазар) не знам как да се свържа с него, ако някой може да ми прати негов номер или как на сайта да му намеря координатите.
            ......... Ако някой знае как точно се казва на английски и го е видял на английски сайт, ще съм му много благодарен да ми каже. А то карам си така, а таблото си присветква постоянно и все повече ме дразни.
            мерси

Expansion Tank Cap Water Level Sensor

http://www.famousfour.co.uk/new_part..._86_95&x=6&y=9

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5555.jpg
Прегледи:1
Размер:110.5 КБ
ID:5279555 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5556.jpg
Прегледи:1
Размер:103.8 КБ
ID:5279556
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-06-11, 18:47.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X