Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик на Диско 1 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Климатик на Диско 300

А и да питам някой има ли идея дали има филтър на купето и къде се намира?
    M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
      Искам да попитам нормално ли е при включване на климатика да се усеща спадане в мощността на двг?
      При мен не се забелязва. Пробвал съм как набира със и без клима, разлика почти няма. При мен може би не се усеща заради чипа .
      "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Didost Преглед на мнение
        ...При мен може би не се усеща заради чипа .
        За Td5 ли говорим?

Коментар

Да, Td5. Диското го знаеш Яро, ти ме направлява на сбирката на Влък преди поточето. Карах пред Злати.
          Последно редактирано от Деян Стоев; 30-06-08, 17:40.
          "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Въпрос за климатика на Диско 1

Здравейте колеги. След настъпването на жегите, естествено е човек да започне да ползва климатика си. Аз обаче тези дни го спрях, защото оборотите на двигателя на празен ход ми падат от нормалните 750 на около 550, джипката стана осезаемо много спъната и отзад вече чернилката не се трае (пуши пущината кат.....). Някой може ли да сподели дали тези симптоми са нормални или ще трябва да търся специализирана помощ.

... Защо не пробвате с търсачката първо.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-06-09, 19:05.

Коментар

До: Климатик на Диско 1 300Tdi

За падане на оборотите падат,нормално е.За намаляване на мощността намалява ама не чак толкова,ама за пушене на черно при включване на климатика това го няма,поне при моя.Как е въздушния филтър?

Коментар

При мен оборотите също падат и колата става малко по - тромава, но интересното е че климатика не работи постоянно, т.е. явно има някакъв датчик който го изключва и включва при достигане на някаква предварително зададена температура, независимо от това че копчето на таблото е включено и двете врътки са на крайно синьо.
                Аз моя миналата седмица го "профилактирах" доляха му около 300 гр. фреон, от масло нямаше нужда. Цялата система събира 900 гр. (за модели без климатик отзад) и при тая липса на 300 гр. също охлаждаше.
                След 300 км. каране на клима пак ще ходя да видят какво е изпуснал, ако изпуска де.
                Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

На моето 300tdi оборотите също падат чувствително , а динамиката става такава , че по светофарите в София се налага да изключвам климатика докато превключа на 2-ра ,за да няма облаци чернилка и изоставане. Двигателят е на 290хил. без смяна на дюзите , от където и предполагам идва основния проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
                    ....................Как е въздушния филтър?
                    Ами "чистой новой". Но явно така трябва да бъде, щом и колегите имат такива признаци .

Коментар

300tdi автоматик 1998г. - при включване на климатика наистина усещам малка загуба на мощност. Когато периодично сам си се включва, оборотите се ВДИГАТ. Без климатик - 750rpm, с включен и активно работещ - около 1000rpm. Предполагам, че повишените обороти целят компенсация на загубата на мощност в по-ниските.

Коментар

Моя си държи без клима около 950оборота а със пуснат падат на 850! Иначе не усещам разлика кой знаи каква във вървенето ,все сие същото само разхода скочи сякаш осезаемо!
                        А за изключване сам не съм осетил още такова нещо, тук има едни релета може и те да са за това макар че някой от кабелита отиват към вентилаторите на радиатора!
                        И да питам така и така става дума за климатика, на мен ми е изгорял единият вентилатор на радиатора и си карам така!Пречи ли му нещо?
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-06-09, 19:39. Причина: снимки

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                          А и да питам някой има ли идея дали има филтър на купето и къде се намира?
                          За съжаление няма.

А при мене от време на време се чува щтракане на реле и климатика се изключва, после пак се включва. Някой знаели защо така?

А относно мощността - пада чувствително, ако съм на газ, но на бензин не се усеща.
                          Последно редактирано от grgeorgiev; 11-06-09, 19:35. Причина: допълнение
                          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

От: Климатик на Диско 1 300Tdi

Търсих, търсих, но не намерих тема и тази така или иначе се води за Дискавъри 1 Климатик .... да споделя Пак проблеми, но този път с климатика.

След като оправих главата и сега джипката си я карам вече над 100-на километра вчера реших да пусна климатика, но нищо.

Проблемът се състои в следното:

Преди около половин година забелязах че като натисна копчето на климатика и не се включва постоянно. Тогава открих че когато е цъкнато копчето (ON) то светва, но тогава не светеше. Размърдах го без натискане (само нагоре надолу) и то светкаше и цъкаше някакво реле.( и климатика работи) при последващо пускане пак трябва така... натискам копчето, размествам леко и тръгва ...

Вече към днешна дата както и да му бая на въпросният бутон той не иска да светне. За сега съм проверил да не съм объркал кабелите при термостата (четох че и от там взима някакви сигнали) - не съм

Погледах някакъв бушон в краката - всичко здраво

Питането ми е дали това копче само може да се подмени. Свалял съм тази конзола 2 пъти(заради имобилайзера), но не помня как бяха копчетата. Дали е възможно само бутона да се е прецакал, или той при пускане подава сигнал на някое реле и то отговаря и чак тогава светва лампата?

Може да са малко странни питанките ми, но до сега само климатика не беше мрял на джипката. Понеже в момента не ми е толкова топло а и нямам толкова време да разглобя конзолата ... само питам.

Също така ако можете да ми кажете къде се намира релето което го управлява... някакви съвети нещо да дадете ще съм благодарен. Надявам се събота-неделя (17-1 ако има време да го поразгледам и поразглобя, но до тогава ако ви хрумнат някакви идеи ще съм много

Мерси
                            LR Discovery 300Tdi 1996
                            Subaru Outback 2.5 1998
                            Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

И на моя пада доста мощноста в ниските кфти в градски условия с клима. Има датчик на вътрешната пита който изключва климатика и след време го включва обясниха ми че идеята му е да предпазва от обледеняване вътрешната пита в купето. Ако затворите клапата за външния въздух тогава почти не изключва и вее яко студ но опасноста да обледени е голяма ползвайте го това само в началото за по бързо охлаждане на купето после пуснете топлия въздух външен да влиза че ще си докарате проблем
                              Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

Вие по Шумен още на климатик ли карате ? Голема държава бре , тука по шопско е ебати клинчара.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X