Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз вече в отбора на Land Rover Discovery 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз вече в отбора на Land Rover

Още веднъж честито! Имаш ли "С"категория

Коментар

От: И аз вече в отбора на Land Rover Discovery 1

И така започвам с въпросите.Много скърца таблото, имали някакво решение на този проблем?Проблем имам и с централното,с ключа си работи с дистанционното не иска.Отворих вратата смазах всички лостчета и неще,преди намесата ми поне отваряше сега и това не прави,дали е изгоряло моторчето?.Алармата е "пираня",ако е важно.Иначе машинката за сега се държи супер.Днес я пробвах малко по черно ,бързи,бавни,блокажи всичко си е ок.На бързите блокира ли се междинния диф?
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Честита,колега,много беззаварийни кални километри А за таблото може да се е откачил(разхлабил) някой болт и да опира в пластмасата в някоя ламарина,пробвай да наддигнеш ЛЕКО и в двата края таблото и виж дали не се мести
        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Ми скърца, английска каруца си е
          Ключалките са често срещан проблем.
          Блокажа е малкия лост наляво, независимо в кое положение е - бързи, бавни или неутрал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение

Блокажа е малкия лост наляво, независимо в кое положение е - бързи, бавни или неутрал.
            Това ми е ясно ,обаче на бавните светва индекация на таблото а на бързите не затова питам.

Коментар

Честито и от мен. Индикацията за заключен междинен диф светва когато реално се заключи. Лостчето просто натяга една пружина, която избутва съответната муфа в първия удобен момент.

Коментар

Е - хайде сега, каруца и не мое се оправи скрибуцането... Да бе да...
                Кой знае кой нетърпелив майстор е разглобявал дето не му е работа и са му останали шЪпа винтчета
                Малко е куцо да вървиш след подобни разбирачи - трябва ти още някой в колата - въртите кръгче и се услушвате - когато сте двама по-лесно се локализира откъде е точно скърцането.
                След това гелдаш - сваляш, чешаш се, дето не те сърби, затягаш и т.н. Дълго е, но за сметка на тва е неприятно, пък може и бавно да откриеш проблема

За заключването - не си описал добре след твоята намеса какво е станало.
                Лека вметка - не слагайте където не трябва каквото не е нужно... Какво смазваш на лостчетата - те не трият едно в друго, че да имат нужда от смазка...
                Същевременно са с доста криви форми, които осигуряват правилната работа на брава/ключалка/централно.

За блокажа на бързи не мога да кажа, тъй като и аз отскоро ползвам такава раздатка и не съм се заигравал...
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Преди моята намеса се заключваше с ключа и се отключваше с дистанционното, сега само с ключа.При разкачено от бравата моторче си щракаше напред назад сега не иска.Иначе с ключа си работи централното.Не е от бушона проверено.

Коментар

Ако (аз така разбирам) с ключа всичко по управлението на централното си работи - недей бара повече във вратата - там всичко работи и е настроено. Алармите обикновенно се прикрепят към жиците за управлението на централното - някъде в купето са я монтирали, може би под таблото - нещо кофти връзка... Оттук пътища много...

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      Ако (аз така разбирам) с ключа всичко по управлението на централното си работи - недей бара повече във вратата - там всичко работи и е настроено. Алармите обикновенно се прикрепят към жиците за управлението на централното - някъде в купето са я монтирали, може би под таблото - нещо кофти връзка... Оттук пътища много...
                      Правилно си разбрал,благодаря за съветите,ще търся някой майстор по алармите.

Коментар

И така продължавам с въпросите.При много рязко подаване на газ от зад се чува едно думкане,при нормално потегляне и каране няма.От пред от ляво се чува от време на време едно леко просвирване.

Коментар

Честито! Много хубав подарък за Великден. Пожелавам само удоволствия с новата придобивка.
                          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

За скърцането - най-евентуално отпред лагерите плачат за смазване. Лани само като видях какво е под капачката... Едра ръжда имаше, ма не го бях отварял 2 години (от толкоз го имах). Има и кит за смяна на всички лагерчета/семеринги и уплътнения отпред, ма първо разглоби, та да видиш - махаш гумата, после нататък

Коментар

Честито! Много безаварийни километри.
                              Една разходка ще му спре скърцането.
                              ТЛК-120 Николай Колев
                              0898521295

Коментар

Честито Живко !
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X