Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 3 няколко въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Discovery 3 - 2.7 TDI HSE

А честито! Добре дошъл в приключението :-) Много кеф и безаварийни приключения!

За препоръчване на сервиз, малко трудно с по-новите модели освен фирмените сервизи, обаче бих ти препоръчал да пробваш при vladi333. Поразрови се във форума и ще го откриеш. Там ще ти каже може ли и как и колко. Като гледам частите не би трябвало да е проблем дори и за клапана. А може би освен него ;-)
    ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
    lre-bulgaria.org

Коментар

Честито и от мен.
      Ще е интересно как се развиват нещата с тази машина, за сега само в мечтите ...
      Дали не е добре да се премести темата в раздела на Land Rover?
      Снимки?

Коментар

Благодаря. По късно днес ще пусна снимки и ще ви държа в течение. Работата ми е множко и нямам време да се занимая със стягането на Диското.
        BMW X6
        BMW X5
        SUZUKI SAMURAI
        LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Действително вече нещата отиват към раздел Land Rover. Отново много благодарности на Navi, който ми помогна със съвети. Затваряйте темата.

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-08-10, 20:34.
          BMW X6
          BMW X5
          SUZUKI SAMURAI
          LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Първоначално публикуван от yaniev Преглед на мнение
            Действително вече нещата отиват към раздел Land Rover. .............. Затваряйте темата.
            Аааа, няма да я затваряме, напротиФ очакваме като се поопознаете да споделиш и с нас за модела.
            ЧЕСТИТО ти,
            ...... много безаварийни километри, и много приятни мигове.
            Много е лачен.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-08-10, 20:38.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито и от мен! Със здраве да се кара!
              Аз имам същото Диско 3, само че е SE изпълнение и съм на 90 хил.км.
              Преди една седмица му сменях маслото на скоростите, съветвам те да го смениш и ти.

Коментар

Благодаря. Вече имам някои наблюдения. Поръчах всичките части от МП и около 17 този месец ще пристигнат, защото една ролка за ремъците и май каре за управлението ги нямаше налични и бави обслужването. Искам като го закарам нещата да станат наведнъж. Ще сменям всичко, което излезна при прегледа и това, което знам, че трябва да се обслужва периодично - включително и маслото на скоростите /особено след като ме посъветвахте/. От Paddok взех комплект филтри, защото МП ми е далече и за дребни неща няма смисъл да ходя до там. Единият ЕГР клапан не работеше, след много четене в http://disco3.co.uk/forum/ реших да не го сменям, а взех комплект от http://www.bellautoservices.co.uk/, който изключва работата на клапаните и по този начин в двигателя влиза свеж охладен въздух. Монтирах го и мощността при ниски обороти веднага се повиши. Комплектът е елементарно нещо /4 плочи за затваряне на тръбите за рециркулация на изгорелите газове/, но по важното е описанието за монтаж, което е много подробно и може да се свали от интернет. Мисля, че същата работа може да стане и само с двете плочи след ЕГР клапаните /http://cgi.ebay.co.uk/Discovery-3-RR...e#ht_810wt_930 , като тогава няма да се налага да се свалят тръбите за по-естетичиски вид, а и комплектът е значително по евтин. Тогава плочите ще са преграда в самата система. Дьржа да отбележа, че при правилно работещи клапани двигателят е изчислен и има необходимата мощност без поставяне на такива комплекти и тогава е едно ниво по екологичен. Разхода на гориво не се промени или поне не забележимо. Утре ще сипвам масло Мобил 5W30 /макар да препоръчват Кастрол 5W30/. На един бус Рено Трафик 2002г. сипвам подобен Мобил /с надеждата, че ще удължи живота на турбо и т.н./ и засега съм доволен - за 14 мес 90 000 км е навъртял. Това е засега. Щом няма да затваряте темата ще продължа да пиша и да ви информирам как се развиват нещата и какви са впечатленията ми.
                BMW X6
                BMW X5
                SUZUKI SAMURAI
                LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Тази тема я следя с голям интерес, защото и аз съм се прецелил в подобно чудо на техниката. Даже мога да почерпя бира или друго за едно кръгче.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Пропуснах да споделя от какво беше проблема с мигачите и дългите светлини - явно лостчето за превключване е натиснато много силно и е извадено от гнездото за лагеруване. С леко наместване всичко си дойде на мястото. Сега започвам да разучавам начините на задвижване при различните позиции на системата /сняг, кал, пясък и т.н./, защото ми е любопитно. Ако накой е запознат може да ни "светне" в темата /какви блокажи и кога какво се включва/. Моят Диско няма блокаж на задния диференциал.
                    Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                    Тази тема я следя с голям интерес, защото и аз съм се прецелил в подобно чудо на техниката. Даже мога да почерпя бира или друго за едно кръгче.
                    Може и без почерпка стига да имам време когато съм в София. Ще се радвам да съм полезен.
                    BMW X6
                    BMW X5
                    SUZUKI SAMURAI
                    LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

и аз съм се прецелил в подобно чудо на техниката...
                      Аз го имам това чудо на техниката, и в този ред на мисли да споделя, че също съм се прецелил в такова, но следващото=>4, т.е. LR Discovery-4 с новия 3л. двигател, и затова се замислям да продам сегашното...

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
                        Аз го имам това чудо на техниката, и в този ред на мисли да споделя, че също съм се прецелил в такова, но следващото=>4, т.е. LR Discovery-4 с новия 3л. двигател, и затова се замислям да продам сегашното...
                        Нямам бюджет за четворката... засега. А може и за по-дълго, за това се целя в тройката, ама по възможност по-младичка.

Коментар

за това се целя в тройката, ама по възможност по-младичка.
                          Е, моята е май-2005, ама е на 90 х.км. и е пазена и поддържана много...

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
                            Е, моята е май-2005, ама е на 90 х.км. и е пазена и поддържана много...
                            Това съм сигурен, че е така. За да си купиш, напр., Диско 3 ти трябват не само пари, а и едно по-различно усещане. И по стечения на обстоятелствата не се купуват от паласпури.

Коментар

И по стечения на обстоятелствата не се купуват от паласпури.
                              Практиката и пазара показват, че за съжаление не винаги е така...

Съобщение от модератор:
                              Темата е в техническата част на подфорума,
                              старайте се да бъдете технически полезни с написаното за останалите, МОЛЯ.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-08-10, 16:40.

Коментар

А кое е наложило включването при Диско4 на 3,0 литров дизел освен 2,7 литровия? То е ясно, че 3,0 е по-силен от 2,7 , но дали и 2,7 си е бил достатъчен? Вероятно да, защото Диско3 си е само с 2,7, но може и друго да има...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X