След смяна на каре на предния кардан и незацепване на шлиците в оригиналното положение се получиха вибрации.
Свалих пак кардана, зацепих шлиците така, че двете вилки да са успоредни, вибрациите намаляха, но пак ги има около 50-60км/ч
Пак го свалих, завъртях на 180 градуса, вибрациите се увеличиха малко.
После видях в книгата за 300тди, че двете вилки не трябва да са успоредни, а на някакъв ъгъл.
На кардана има стрелка, но на вилката не съм сигурен кое е точния белег.
Сложих го според една черта, но не ми прилича на оригиналната.
Интересното е, че веднага след монтаж няма вибрации, а след 20-30 км се появяват и се увеличават.
Пробвах със свален кардан, но не съм карал повече от 4-5 км.
Някой може ли да каже със сигурност къде се намира и какво представлява белега на вилицата, на който да се зацепи кардана за 200ТДИ?
Карето, което сложих е Бритпарт. Гресьорката му се счупи и я смених с малко по-дълга, но не вярвам 1-2гр да влияят толкова.
В краен случай ще го пращам в Кубрат, но искам да видя дали няма да мога да се оправя сам.
П.П. Шлиците са перфектни.
Свалих пак кардана, зацепих шлиците така, че двете вилки да са успоредни, вибрациите намаляха, но пак ги има около 50-60км/ч
Пак го свалих, завъртях на 180 градуса, вибрациите се увеличиха малко.
После видях в книгата за 300тди, че двете вилки не трябва да са успоредни, а на някакъв ъгъл.
На кардана има стрелка, но на вилката не съм сигурен кое е точния белег.
Сложих го според една черта, но не ми прилича на оригиналната.
Интересното е, че веднага след монтаж няма вибрации, а след 20-30 км се появяват и се увеличават.
Пробвах със свален кардан, но не съм карал повече от 4-5 км.
Някой може ли да каже със сигурност къде се намира и какво представлява белега на вилицата, на който да се зацепи кардана за 200ТДИ?
Карето, което сложих е Бритпарт. Гресьорката му се счупи и я смених с малко по-дълга, но не вярвам 1-2гр да влияят толкова.
В краен случай ще го пращам в Кубрат, но искам да видя дали няма да мога да се оправя сам.
П.П. Шлиците са перфектни.
Коментар