Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за дюза с пиезо елемент-"Умна" дюза Диско 1 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за дюза с пиезо елемент за Диско-1 300тди

Първоначално публикуван от Yulo Stoilov Преглед на мнение
    Е ,днеска се скапа (-:

Както си карах безметежно -изведнъж едно прекъсване, гаснене ,яки пушеци отзад...Като го запалих отново лампата на ,,чек енжина,, не изгасна и с едни никакви обороти се прибрах. След диагностика на компютър от специалист се оказа проблема във въпросната дюза...Та колко струва туи нещо приблизително и от къде...ако някой колега знае да сподели

диско 1 97 г. автоматик е каляска та ми
    Това умната дюза ли е - EDC?

Коментар

Сигурно и така може да се каже...всъщност не знам как е правилното и име. Само на единия цилиндър е такава с кабелче от нея ,другите са обикновени .

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
        Това умната дюза ли е - EDC?
        Да.

За NISSAN Terrano 2 2.7TDI е около 900лв, BOSCH-овска. За твойта може и да е по-евтина.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сигурно и така може да се каже...всъщност не знам как е правилното и име. Само на единия цилиндър е такава с кабелче от нея ,другите са обикновени .
          Това е. Умна дюза. Ако е BOSCH-овска, питай в BOSCH да ти кажат цена.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Баф маф, към то горната граница на,, бинката ,,казвате....
            Е така е и в живота -умното дава фира,другото 75% тъпо не
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-05-09, 11:12.

Коментар

Незнаех че има такива дюзи. Това 300tdi с какво управление на помпата е?
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Имаше обсъждане в нашия /LR/ форум за тази дюза. Мисля, че Barbaron беше писал. Лазар също. Потърси темата чрез техните мнения.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  Имаше обсъждане в нашия /LR/ форум за тази дюза. Мисля, че Barbaron беше писал. Лазар също. Потърси темата чрез техните мнения.
                  Намерих темата ама пак не ми стана ясно каква ГНП управлява,с компютър или с какво?. Стария ми Дискавари бе с 300tdi и нямаше такава (Nozzle with needle motion sensor). Само си спомням че имаше датчик за позицията на "рейката" на ГНП-то и това е,никакви други кабели. Ровъра беше 97г.
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Поразрових се малко и открих отговора на въпроса ми. Моят 300dti е бил без разните му простотии като (Engine control module) и за това съм нямал (injector sensor). Моя е бил само с (EGR Control) и се радвам, че е бил такъв защото както беше спрял на каменистия път към х.Тъжа му пуснах ток до клапана и продължих пътя. Не ми се мисли иначе как щях да го евакуирам от там. Като чета потемите как повредения сензор дава разход 12-13л/100км ,моите 10л/100км направо са си перфектни.
                    Дий Снайдер

Коментар

До: Въпрос за дюза с пиезо елемент-"Умна" дюза Диско 1 300Tdi

Мото Диско не ме изостави,влезна в авариен режим. Е, мощноста спадна на половина...ама ме прибра..
                      Та на въпроса- тази дюза в мото пфое е илядо лева, дару кар я харчат около 900. Намерих я на поръчка от Острова за 600 и 10 дни доставка. Таман щях да я поръчам,когато един приятел ме светна че в Супер дизел можели да сменят само пиезо елемент. Ама стана късно,така че утре ще провера и там и ще сподела...е за който му е интетесно де

Коментар

Сподели, разбира се. Дано си свършиш работа, ама съм чувал че трудно имат оправия.

На мен ми се щеше да сменя разпръсквачи, че са по 45 лева, ама на умната официално не можело. Някакъв хаймана ги сменял уж, ама повечето не искали. Така си и остана...

Коментар

Мото Диско не ме изостави,влезна в авариен режим. Е, мощноста спадна на половина...ама ме прибра..
                          Та на въпроса- тази дюза в мото пфое е илядо лева, дару кар я харчат около 900. Намерих я на поръчка от Острова за 600 и 10 дни доставка. Таман щях да я поръчам,когато един приятел ме светна че в Супер дизел можели да сменят само пиезо елемент. Ама стана късно,така че утре ще провера и там и ще сподела...е за който му е интетесно де
                          В Падок струва 255 лв. С доставката и английското ДДС да ти дойде най много 300. Аз мойта си я доставих от там.
                          Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                          Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                          Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Така,да взема да напиша какво се случва...аз съм разгневената съпруга на собственика,дюза няма в цяла Англия,без кола сме вече повече от месец.В Супер дизел естествено ни посочиха врататаи сега наникъде,а трябва да се ходи на почивка
                            1-ви вариант-слагаме старата дюза и караме колата на сервиз,защото тя се скапа след едно обилно измиване...все ме гложди,че съвпадението е твърде голямо,да не би някое кабелче да е дало фира
                            2-ри вариант-заръчали сме на едни познати в Англия да търсят 2-ра употреба
                            3-ти вариант-поръчваме я в Мото Пфое-там е 1000лв.и евентуално те я доставят,след като я няма в Англия,току виж в Немско я изровят
                            Ако някой се сеща друго,да сподели

И сега имам въпрос към Барбарона-освен големия разход,който си имал с обикновенната дюза,имаше ли друг проблем?Мисълта ми е следната,дали неможем и ние временно да сложим обикновена дюза
                            Иначе колата се движи в авариен режим,мощността и никаква я няма и чорляви здраво
                            моля помагайте
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-07-09, 14:52.

Коментар

Може да не е много добре за двигателя. Това за чорлявенето.

Дюзата BOSCH-овска ли е, или не? Ако да, знаете ли номера? Напишете го, може и да излезе нещо.

Коментар

Да,със сигурност не е добре за двигателя...ние не я караме,даже дюзата е свалена.А колкото до номера на бош,ето го,но пише,че не се произвежда вече,това в тек дока,номера е-0432 193 834,а оригиналния номер е ERR3337.

Съобщение от модератор:
                                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-07-09, 14:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X