Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със секретен болт - Дискавъри 3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със секретен болт - Дискавъри 3

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
    Ако до утре не си успял,ми се обади!
    Успя(х), а и джантата е здрава.....дано пусне снимки на странната конструкция наречена "секретен болт"
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте колеги! Както и Дядо Владо каза, мисията "Секретен болт" приключи успешно. Найстина, конструкцията на болта е изключително странна и недомислена. Капачката се оказа от закалена стомана, а вътрешната част от някакъв изключително мек метал. А това, което държи (уж) двете части да се въртят заедно, са някакви зъбчета от мекия метал, които бяха изпуснали.
      Качвам снимки от аутопсията на болта:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20111023_224834.jpg
Прегледи:1
Размер:64.1 КБ
ID:5314574 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20111023_224927.jpg
Размер:64.1 КБ
ID:5314575

Важното е, че всичко приключи успешно. Огромни благодарности на Дядо Владо и на Димата, които пребориха болтовете без абсолютно никакви щети по джантите. Дано да се срещаме по-често по по-приятни поводи.
      Благодаря и на всички колеги за помощта. Дано не ви се случват подобни неприятни неща.
      Поздрави

Коментар

Здравейте отново колеги. Белите следват една след друга.. Вчера, след проблема със секрета, закарахме джипката да и сменат гумите на гумаджия, че и болтовете бяха натегнати доста, та решихме да ги смени майстор, за да няма повече проблеми. Което всъщност се оказа още по-лоша идея. Майстора взе, че подпря крика на капака на задния компресор на въздушното и както си дига колата, изведнъж изпука нещо и изпопадаха парчетии. Оказа се, че се е счупила стойката на компресора. Джипката се сваля и се качва, но при тези операции се чува бръмчене, което вероятно идва от вибрациите на стойката (това по мое, некомпетентно мнение ). Та купихме стойката, въпроса е, че искаме да я смени някой, който ще годе знае какво прави, а след неприятните емоции по Мото Пфое не ми се занимава пак с тях. Освен това искам да провери все пак и капака, който е над компресора, за да не се напълни с вода та и компресора да сменям.
        Ето това представлява стойката:

Име:CompressorBracketRepair017.jpg
Размер:102.3 КБ
ID:5314729

Благодаря предварително.
        Поздрави
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-10-11, 20:04.

Коментар

При Диско 3 не се сваля неръждаемата капачка на гайката, но е хубаво оригиналните да се заменят с такива от ebay, които са за ключ 22, защото фабричните бяха някакъв странен номер /мисля 22.5/ и когато ги отвиват с друг ключ в гумаджийниците ги повреждат.
          BMW X6
          BMW X5
          SUZUKI SAMURAI
          LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Не се отвиват със странен ключ, просто ключа е тънкостенен.
            Гумаджиите работят със стандартни ключове и Ровера им е странен.

Коментар

Здравейте колеги,
              имам проблем от подобно естество - Секеретни болтове на Диско 2
              Някой има ли ключ за развиване на следния тип болтове (код С)

Име:sec_bolt_2.jpg
Размер:135.9 КБ
ID:5660588

в София съм. Също бих приел помощ от някой, който вече е свалял такива по "колибарския" начин (заваряне, рязане)..

Благодаря предварително !

Коментар

Здрасти колега. Аз за моите ходих до Дядо Владо. За пореден път ми помогна и всичко приключи прекрасно - дори без точка забележка по джантите.

Коментар

Благодаря за отговора. И аз ги махнах, ама ме таксуваха по 20 лв на болт в един сервиз в София. Нямаше следи по джантата поне това добре свършиха.

Коментар

Важното е, че сте свършили работа. На един познат в Дания на Волво в оторизирания сервиз му срязали джантата заради забил секрет и го таксуваха 1000евро за нова джанта, така че пак добре...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X