Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресене на преден мост и волан на Land Rover Discovery 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тресене на преден мост и волан на Land Rover Discovery 1

По предницата напрвени ремонти: луфтове на лагерите, 4 бр. Накрайници и регулиране на преден мост. Ще проверя амортесьорите. Колеги с кого мога да си поръчам малко чаркове от падок. Гумено каре на дифа, демпфер , тампони на панхарда и стаб.щанги и евентуално предни амортесьори.
    Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Проблем решен. При мен се оказа предна дясна гума едва забележимо изкривена.
      Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Темата си е доста полезна въпреки резкия тон на моменти , поне полезна за такива като мен 1во дето сега за 1път си купуват джип и никога не са карали такъв поне да се замислят за какво поведение да следят от автомобила! Защото съвети от всякакви познати са от типа "абе човек това е джип не лека кола какво се учудваш че друса лашка вози странно" и т.н. Имам едно питане моя майстор ми разкара въпросния амортисьор каза че не се движи а и му бяха разбити тампоните. Каза че спокойно мога да си карам и без него а и тук прочетох че някои също са ги изхвърлили. Та не е някаква главоломна цена да си карам ли без него или да си го набавя по принцип съм от хората които мислят, че нещо което си е монтирано в един автомобил не случайно е там и си е хубаво да си работи. Аз пък имам едни резонанси в джипа когато карам с по-ниска скорост на по висока предавка на какво може да се дължи? Не успях да си гресирам каретата защото гресйорките са скъсани гресирах само шлиците и ми е за смяна гуменото каре поръчано е. Дали може да е от това? Поръчал съм си и симеринга за едната сфера че тече дали ще има нужда от реглаж с тия пластини после?
        Последно редактирано от freon; 24-11-14, 19:17. Причина: допълнение
        Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

Нещо не разбрах. Твоя "майстор" е свалил демфера че не се движи . А как си завивал тогава. За колко пари поръча гумено каре и към него има ли я втулката за кардана.

Коментар

Ще ме извините може и да съм сгрешил нещо Иво под демфер хоризонталния амортисьор който е под предното каре на предния кардан ли говориш (на който си сложил снимки)? Ами незнам завивам вече 100км завива си ако изключим факта че в едната посокоа все едно нямам хидравлика не вярвам в него да е причината а в това че секторната ми кутия е лейка поръчал съм пълен ремонтен комплект за нея т.е. от paddok това STC2847R а за гуменото каре това: TVF100010B поне на снимката има и втулка като дойдат ще кажа какво е дошло

Коментар

Този демфер работи като двупосочен амортисьор. Някой слагат по два , други усилени... А "майстора " ако го е свалил защото може и без него най малко може да го смениш.Прочети пак темата и разбери какво е "шими".Не ме карай да ти търся как един певец загина с мотор заради липсващ демфер.

Коментар

Не се обиждай Иво не забравяй че съм лаик и невещ тепърва навлизам в темата СУВ автомобил карах го и със 130 не виждам някакъв проблем както вече казах моето мислене е че каквото са придвидили производителите не е случайно и тъй като засега го карам с 30-40км в час до работа на следвеащата поръчка ще е въпросния демпфер но признавам разяснете ми какво е това "шими" наистина не са ми ясни доста термини все още

Коментар

И като ти затяга кормилната кутия - ти си караш спокойно 100 км....???
                  За което обвиняваш демпфера и оневиняваш майстора?

Добре, все пак, че не си обвинил геврека, че е кръгъл, и не си го изхвърлил и да туриш една ръчка, примерно
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
                    тепърва навлизам в темата СУВ автомобил
                    Хи хи, диското било СУВ...

Градски, не обиждай хубавите джипове бе...

А Шими е некотролируемо и бързо движение на предните колела с цялата им амплитуда от ляво надясно, и обратно, много гадно нещо ако те изненада на пътя.
                    Единия от начините за предотвратяването му е поставянето на въпросния демпфер. Но само с него не става де, иска си здрава предница, с все регулировките в норми, и без луфтове по накрайниците и окачването.

Има доста писано, четене му е майката.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• От: Тресене на преден мост и волан на Land Rover Discovery 1

Първоначално публикуван от edin_lyd
                      Я сподели кой е тоя майстор че да знаем да не ходим при него ...
                      Поканете колегата на някоя сбирка за нагледна информация я колко народ сте от района.
                      Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      И като ти затяга кормилната кутия - ти си караш спокойно 100 км....???
                      За което обвиняваш демпфера и оневиняваш майстора?

Добре, все пак, че не си обвинил геврека, че е кръгъл, и не си го изхвърлил и да туриш една ръчка, примерно
                      Ще се научи но дано не по трудния начин.
                      ПП Трудно се засягам.

Коментар

Ето една хубава приказка на Ивака с радост ще се събера със ГРАДСКИ които биха ми помогнали да вляза малко в час не се обиждайте хора не целя това може би ако съм на вашето ниво и мен ще са ми смешни подобни неща но няма си позволя присмех

Коментар

Първоначално публикуван от monkata Преглед на мнение
                          Според мен и двамата имате по нещо разбито и като сложиш здрав демпфер, той спира вибрациите и не се усещат. Аз съм карал месеци без демпфер и не съм имал шими никога.
                          Тука защо не се включихте нали уж не четем
                          Спирам да се ядосвам но моя монтьор поне за едно е прав по добре без тоя амортисйор (поне временно защото както казах следващата покупка ще е именно той) отколкото с недействащ такъв! А за затягането при завиване в дясно ще съм благодарен на съвети за причинител ще пиша след ремонта на секторната дали се е решил силно се надявам Ббез лоши чувсва от моя страна към никой от форума.
                          Последно редактирано от freon; 24-11-14, 21:54.

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
                            Тука защо не се включихте нали уж не четем
                            Спирам да се ядосвам но моя монтьор поне за едно е прав по добре без тоя амортисйор (поне временно защото както казах следващата покупка ще е именно той) отколкото с недействащ такъв! А за затягането при завиване в дясно ще съм благодарен на съвети за причинител ще пиша след ремонта на секторната дали се е решил силно се надявам Ббез лоши чувсва от моя страна към никой от форума.
                            Кой е този прословут монтьор де.. ??
                            Ако не ти е студено ,вземи се дотътри до склада ми,да ти дам една шепа гаечни ключове и да лягаш да развиваш моя демфер за проба.(чисто нов е,на една седмица)и да видиш че няма да имаш нужда от ремонти на секторната кутия.
                            rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
                            0898 51 31 46

Коментар

Моето мнение е, че демпфера не може да предотврати шими, той служи да предпази ръцете на водача от неочаквана среща на МПС-то със скрит камък или пън примерно, при движение извън пътя. При движение по шосе може и без него. Преди време и при мен се появи шими, излекувах го със смяна на лагерите на сферите и регулиране на лагерите на главините. Демпфер все още не съм сменял.

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
                                При движение по шосе може и без него.
                                Не съм убеден че може без него.При мен имаше тресене във волана и ,,потъване'' и пропадане на същия при десен завой.Стария ми демфер е сдал багажа но все още се търкаля из склада.Ако трябва мога да го сложа за да покажа нагледно за какво говоря.Отделно от всичко това,колегата може и да е поизкривил и кормилната щанга ...
                                rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
                                0898 51 31 46

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X