Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery II TD5 Странен шум?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен шум?

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
    Може ли адреса на Евро07?
    Много са. Аз ползвам склада в Княжево, понеже ми е най-близо, ама като го напишеш в гугъл ще ти излезе сайта и там има всички адреси, телефони и т.н. По принцип е възможно да ти предложат няколко варианта, на различни производители, но Hengst е най-доброто, което продават, след това Шампион. Имат и някакви италиански, ама не си струва за няколко лева разлика.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      Много са. Аз ползвам склада в Княжево, понеже ми е най-близо, ама като го напишеш в гугъл ще ти излезе сайта и там има всички адреси, телефони и т.н. По принцип е възможно да ти предложат няколко варианта, на различни производители, но Hengst е най-доброто, което продават, след това Шампион. Имат и някакви италиански, ама не си струва за няколко лева разлика.
      ОК. Намерих го на Козлодуй 31. Ще го сменя и ще пиша има ли ефект. Благодаря на всички Колеги, които се отзоваха.
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Днес в сервиза на мой приятел го гледаха (при тях се обслужва) и също казват, че шума е от филтъра, но предложиха да не го сменям - нямало проблем да се кара така. Притеснявам се да не ме прецака нещо по път. Предстои ми ходене до морето, та да не стане някаква беля?

Коментар

От: Land Rover Discovery II TD5 Странен шум?

Мен ако питаш, няма каква беля да стане, освен, че ще го мислиш през цялото време.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

И аз не мисля, че ще има проблем, но за всеки случай си провери маслото как ти е - да не се е поразредило с нафта и от там да се е 'разгаргорило' така ...
            LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
              И аз не мисля, че ще има проблем, но за всеки случай си провери маслото как ти е - да не се е поразредило с нафта и от там да се е 'разгаргорило' така ...
              Как може да се провери? Нямам промяна в работата на двигателя. Щумът е нормален, на здрав английки трактор...

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                Как може да се провери? Нямам промяна в работата на двигателя. Щумът е нормален, на здрав английки трактор...
                Ами, имах в предвид да провериш дали не му се е покачило нивото, мирише ли ти на нафта и дали си е все тъй "мазно" .... такива разни неща - нали преди не се е чувал подобен шум, а ти си го сменял наскоро - та си помислих, че може, евентуално, ако се омеша с нафта и по тази причина е по-рядко, то центробежния филтър да почне да издава такива шумове ...

Всъщност си нямам на идея що ти шуми - просто си теоретизирам ...
                LR Disco II, Td5

Коментар

И при мен след смяна на масло и поставянето на центробежен филтър на MAHLE се получи шум и вибрации по капака на филтърното гнездо, особено се усещат след спиране на двигателя. Смених го с на MANN , мисля че това е фирмата която прави оригиналните. Понеже тя е немска а точно на този модел си пиши произведено в Великобритания. След смяната всичко се оправи , дори до него не се чува нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X