Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Профилактика на горивната система на Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Профилактика на горивната система на Land Rover Discovery 2 Td5

Благодаря за бързия отговор ,стана така както предрекохте,дифтунгите и О-пръстените са сменени скоро.Мога ли да карам така или не е желателно и от къде мога да си купя този клапан[WJN500110].

Коментар

За можене - може. Ще се мъчиш и ти, ще мъчиш и помпата, а тя определено не е най-надеждният елемент от колата. Гадното на тоя клапан е, че се продава само заедно със щуцера и по тая причина струва 30 и няколко кинта при Купър. Сега го чекнах в Мото-Пфое - имат една бройка, на Сливница - 42,97лв.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Благодаря, за информацията ,между временно днес си поиграх с това клапанче и мисля ,че го въстанових ,сега отивам да го слагам и ще видя ефекта.Разбирасе после ще споделя резултата

Коментар

Поставих клапанчето,дадох контакт и отидох от зад ,от горивния филтър се чуваше много тих съскащ звук,който след нялолко секунди спря,завъртях ключа на стартер и запали от раз.Силно чуващият се свирещ звук вече го нямаше.Мисля че се получи.Утр пътуваме до Искъра и ще го тествам на дълък път.Ако всичко е точно ,мисля да направя няколко такива клапанчета.Неоправдано скъпи са.Разбирасе ще дам информация ще са сполучливи.

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoiliev Преглед на мнение
            Поставих клапанчето,дадох контакт и отидох от зад ,от горивния филтър се чуваше много тих съскащ звук,който след нялолко секунди спря,завъртях ключа на стартер и запали от раз.Силно чуващият се свирещ звук вече го нямаше.Мисля че се получи.Утр пътуваме до Искъра и ще го тествам на дълък път.Ако всичко е точно ,мисля да направя няколко такива клапанчета.Неоправдано скъпи са.Разбирасе ще дам информация ще са сполучливи.
            Това е новото клапанче,което позволява кечето да се сменява.Работи супер и на практика отпада като проблем.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4692.JPG
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5473359
            Направено е от месинг

Име:IMG_4693.JPG
Размер:99.9 КБ
ID:5473366

капачката е на резба,затяга се добре,

Име:IMG_4694.JPG
Размер:97.7 КБ
ID:5473367

Име:IMG_4695.JPG
Размер:96.1 КБ
ID:5473368

отвора е 0,6мм,колкото е оригиналното клапанче

Име:IMG_4696.JPG
Размер:89.6 КБ
ID:5473369
            "кечето"е вата,която се използва за улавяне на прах,при нас я слагат пред вентилаторите за да несе праши електрониката.

Име:IMG_4697.JPG
Размер:109.3 КБ
ID:5473370Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4698.JPG
Размер:105.0 КБ
ID:5473371

Име:IMG_4699.JPG
Размер:94.6 КБ
ID:5473372Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4700.JPG
Размер:167.1 КБ
ID:5473373
            Това клапанче ми излезе около 20 лв.Някий ако прояви интерс нека се обади на този тел. 0889220629 Васил

Коментар

От два дни гадината взе пак да се ослушва на палене след по-дълъг престой. Днес (упс, вчера !)смених масло на двигателя и скоростната кутия, и горивния филтър. След смяната му, помпата утихна значително. При отварянето на филтъра обаче (вече режа абсолютно всеки, който свалям от колата) ми се стори пак доста по-черен от нормалното (но далеч не толкова, като на снимките от миналата година) и леко се съмнявам, че пак има проблем с някоя дифтунга. Ще го видя как се държи следващите два дни и ако продължи да се инати при първо палене след престой, в петък ще сменям дифтунги, че другата седмица ме чакат едни две хиляди и седем-осемстотин километра и не ща пак да се занимавам с полеви ремонти...
              Последно редактирано от stargazer; 22-05-13, 00:18.

Коментар

За кои дифтунги става дума ?

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoiliev Преглед на мнение
                  За кои дифтунги става дума ?
                  Тези, които уплътняват дюзите към цилиндрите - по-назад в темата пише.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X