Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влияе ли свалянето на кардана на ABS-а Freelander?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Влияе ли свалянето на кардана на ABS-а Freelander?

След като оправих абс-а карам вече месец без проблеми. Като се стопли времето свалих кардана да не тормозя излишно раздатката и вчера като позаваля повъртях малко гуми да се порадвам и реших днес да го слагам пак вече за снега. Обаче вечерта светнаха трите лампи /това още със свален кардан/ Днес го закачихме на компютър и единствената грешка е, че не намира датчиците, след изчистване всичко е ок. Та това си мисля че става е: от буксуването на предните колела явно информацията казва, че е недопустимо да има буксуващи толкова много предни колела без да се въртят задните /явно има някакви допустими граници, които са нарушени/ Нека кажат колегите карали само на предно дали са имали такива проблеми. Кардана вече е сложен.
    Възможно е и съвсем друг да е проблема, но още не се е показал както трябва!
    Последно редактирано от kekek; 24-01-11, 14:37. Причина: Допълнение
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

От: Влияе ли свалянето на кардана на ABS-а Freelander?

Кардана няма нищо общо със датчиците на ABS-a,тези датчици са на главините на четерите колела.Вероятния проблем е някой от датчиците.Може да има прекъснат някой кабел,но със сигурнос на 100% кардана няма намеса в проблема.
    0885719173-Красимир

Коментар

Май не четеш какво пиша! Че няма връзка е ясно. Ако обаче предните буксуват, а задните не помръдват в продължение на примерно на нам си колко секунди не е ли възможно компютъра да решава, че тази информация е недопустима, защото вискомуфата би накарала и задните да се завъртят след нам си колко секунди ?!?
      Сега вече май имат връзка, макар и не свързана с кабел от кардана до абс-а!
      Последно редактирано от kekek; 24-01-11, 14:52. Причина: правопис

Коментар

Колко време ти трае процедурата по свалянето / качването на кардана? Някакви проблеми от сорта на разбалансиране има ли? Бележиш ли положението на кардана преди да го свалиш? Какви са ти впечатленията от джипката без кардан?

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
          Май не четеш какво пиша! Че няма връзка е ясно. Ако обаче предните буксуват, а задните не помръдват в продължение на примерно на нам си колко секунди не е ли възможно компютъра да решава, че тази информация е недопустима, защото вискомуфата би накарала и задните да се завъртят след нам си колко секунди ?!?
          Сега вече май имат връзка, макар и не свързана с кабел от кардана до абс-а!
          Ами аз мисля,че бях конкретен да не търсиш там проблема.Просто изключваш този вариант и го търсиш другаде проблема.По вашата логика следва като ни качат във КАТ на канала с валяците и да ни се прецаква ABS.Много добре бях прочел и бях доста конкретен със самия отговор.
          0885719173-Красимир

Коментар

Това,че си карал малко и боксувал без заден кардан нищо не означава.Сега ще ти кажа нещо от собствен опит ;преди две години купих Фрилендър на брат ми от Честърфилд докато стигна до Лондон виското се прецака.В едно градче около Лондон свалих задния кардан ,пред сервиз на Ленд Ровър понеже ми поискаха 714 паунда да ми сложат ново виско,и така до тук никакъв проблем.Тук брат ми продължава да го кара така на предно само,а това му е единствена кола и я кара много,пак никакъв проблем.Така,че търси другаде проблема с АБС-а.Успех !

Коментар

На всеки автомобил с АВS когато въртят само предните или задните го отчита като грешка.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                На всеки автомобил с АВS когато въртят само предните или задните го отчита като грешка.
                При мен има един Фрилендър от 2 години е само на предно и досега не е отчел грешка.
                0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                  Аха, така е! Което и колело да не се върти при въртене на останалите, се отчита от компютъра като неработещ/липсващ съответен датчик. Но би трябвало на следващото стартиране и нормално развъртане на всички колела, лампата да изгасне и АБС-а да си работи нормално - грешката остава записана в паметта и може да се прочете кога (при какъв километраж, да не си помисли някой дата и час...) и на кое колело е имало проблем (всъщност "проблема" може да се дължи точно на буксуване, или "замръзнала" ръчна примерно).
                  За всичко това трябва скоростта, т.е. разликите в скоростите на различните колела да е над 4-6-8км/ч (зависи от съответното мпс) - което е и отговора на някой по-горе защо при завъртене на вяляците не се отчита грешка.
                  Последно редактирано от Shider; 24-01-11, 20:25.

Коментар

И аз това мислех да кажа за валяците. Веези, освен това за каране без кардан лятото - със сигурност не можеш да буксуваш така както зимата!
                    Колега Красимир, ти твърдо си решил, че каквото си казал - това е! Ок, но може да не е вярно
                    Със сигурност при буксуващи предни колела виското ще предаде въртящ момент назад и ще започнат да се въртят задните/то колело/а.
                    Ако обаче предните буксуват, а задните са неподвижни какво да си мисле компютъра: 1. Задните датчици не работят- не съществуват. 2. Нещо счупено по предаването на движението. 3. Нещо си друго.
                    Не изключвам възможността за друга повреда, но е интересно дали все пак има някаква взаимовръзка!
                    Последно редактирано от kekek; 24-01-11, 20:23. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                      И аз това мислех да кажа за валяците. Веези, освен това за каране без кардан лятото - със сигурност не можеш да буксуваш така както зимата!
                      Колега Красимир, ти твърдо си решил, че каквото си казал - това е! Ок, но може да не е вярно
                      Със сигурност при буксуващи предни колела виското ще предаде въртящ момент назад и ще започнат да се въртят задните/то колело/а.
                      Ако обаче предните буксуват, а задните са неподвижни какво да си мисле компютъра: 1. Задните датчици не работят- не съществуват. 2. Нещо счупено по предаването на движението. 3. Нещо си друго.
                      Не изключвам възможността за друга повреда, но е интересно дали все пак има някаква взаимовръзка!
                      Може и да не съм прав,но това го казвам от личен опит.Мой приятел да спести пари от гуми сложи различни отпреди и отзад гуми.И ха познаи компютъра отчети грешка)))-остана само на предно и до ден днешен така го кара.Досега не не направил никаква грешка на АБС и си работи безотказно.Но може и да има различни системи АБС.
                      0885719173-Красимир

Коментар

При Мен съм забелязал, че при продължително буксуване в кал или на заледено остават да светят трите лампи без да работи абс или тракшън, но след спиране на превъртане на гумите , лампите гаснат, ако не в движение, става като спра изгася и запаля отново. Карам без кардан 30хил.км.
                        FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Доколко знам след 2001 се променя ABS-а на Freelander, датчиците са различни както и компютъра. Може би е добре всеки да уточни от коя моделна година му е колата.
                          Според мен има логика да се шашка при свален кардан.

Коментар

Значи въпроса ми е съвсем на място. По-скоро трябва да търся защо свети след повторно запалване, а не изчиства грешката - дали не е някоя настройка в компютъра?

Коментар

Хайде да побутна тази тема още малко, може би някой колега дето се занимава с компютри ще трябва да се изкаже.
                              Смъкнах пак кардана, прибоксува в една кал, светнаха лампите, но след гасене продължават да светят.
                              Значи с кардан няма проблем - колата не буксува всъщност. Но без кардан предните буксуват, светват лампите и изключва абс-а както се оказва че е нормално, но след повторно палене лампите остват да светят.
                              Дали има настройки които задават в компютъра различните скорости на колелата или да пази грешката без да я чисти.....?
                              Мумблер....?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X