Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от раздатката на Land Rover Discovery 1 - вероятности ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от раздатката на Land Rover Discovery 1 - вероятности ?

Предвид няколкото случая на теч от раздатъчните кутии на ЛР, както и установяването на липсата на масло в същите, ме зачовърка един въпрос. Какви са причините за теч обикновено? Моля в темата да се споделят преки впечатления на изстрадали проблема колеги, както и хипотези.
    Тази тема естествено е инспирирана от теч на моето Диско 1'200. След близо 5г експлоатация и напълно суха трансмисия за целия период, накрая и на мен ми дойде до главата. /Радо Р. казваше навремето : Неможе да е толкова сухо отдолу!/ Ама и аз текнах. В последните няколко месеца чух за доста колеги с Д1'200; Д1'300, както и Д2, а и РР класик с празни /изпразнени/ раздатки. Знам, че е често срещан проблем, но какви са вероятностите?
    Скоро един монтьор ми каза: -измий шасито и ела да видим от къде тече. Измих, ама - не! Днес при Андро160 пак не го видяхме, но доляхме 500-600г масло. И това за по-малко от месец и половина и около 2000км.
    Та очаквам прогнози, ............... може и на боб и на кафе))), а и на бира.
    И кой нормален сервиз/монтьор може да направи диагноза и ремонт в София?
    Най-много ще са полезни мненията на препатилите.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

От: Теч от раздатката на ЛР - вероятности??? или" Дето е текло, па че тече"

А пода омаслен ли е?
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      А пода омаслен ли е?
      Не съм обърнал внимание на пода, но тече някъде от горе и стича. И тече като лейка. Ще взема да я нахакам с литиева грес .
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ми обърни де.Ако е семеринга, обикновенно има и по пода. Ако няма по пода, капака на картетера е основния заподозрян. Долните болтове. Махай гарнитурата и мажи Дирко.

Коментар

По принцип и моята течеше .... Главата на оста на голямата блокмакара в раздатката разбива корпуса и каквито и опръстени да слагаш като има луфт, оста бие и ги смазва за нула време и започва пак да тече. Аз си реших много бързо проблема. Разтъргване на отвора за главата на оста на по голям размер , нова ос с по голям размер глава за да уплътни новия отвор на корпуса (в магазин няма такава трябва някой да ти я остърже от подходящия материал) със съответния опръстен, цементоване на оста, зглобяаване и забравяш. Изпитано е ... моята вече над 2год и при новия собственик не е пуснала и капчица. Подобно упражнение мога да Ви споделя и за теч от сферите на каретата поради паднало покритие на сферите или наранена повърхност.

Коментар

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
            По принцип и моята течеше .... Главата на оста на голямата блокмакара в раздатката разбива корпуса и каквито и опръстени да слагаш като има луфт, оста бие и ги смазва за нула време и започва пак да тече. Аз си реших много бързо проблема. Разтъргване на отвора за главата на оста на по голям размер , нова ос с по голям размер глава за да уплътни новия отвор на корпуса (в магазин няма такава трябва някой да ти я остърже от подходящия материал) със съответния опръстен, цементоване на оста, зглобяаване и забравяш. Изпитано е ... моята вече над 2год и при новия собственик не е пуснала и капчица. Подобно упражнение мога да Ви споделя и за теч от сферите на каретата поради паднало покритие на сферите или наранена повърхност.
            Предложеното от теб /според мен/ много подхожда на Диското от аватара ти. Казваме му "Кукера". На Диското. Разглеждах го в детайли.

Съветвам четящите предложението да имат това предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              Предложеното от теб /според мен/ много подхожда на Диското от аватара ти. Казваме му "Кукера". На Диското. Разглеждах го в детайли.

Това не го разбрах .. исках да ти пиша на лс. но ти е пълна кутията ама ще се радвам ако ми разясниш какво точно имаше впредвид относно моето предложение ?

Коментар

Аз да кажа: Това е правилен подход при този род мулета. След извесна доза години, както и пробег, не трябва да се робува на правила. Просто проблемът трябва да се решава "със Сички сили и средства". Това вече си е аграрна машина /която обаче още върви със 120-130 км/ч./.
                Иначе по въпроса аз все още си доливам. В РК-масло, а на мене Си други обезмаслителни флуиди!.

Коментар

Това не го разбрах .....
                  Раздатката и скоростите на "Кукера" са свалени и замененни с нови....ясно е защо
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От: Теч от раздатката на Land Rover Discovery 1 - вероятности ?

Сега да кажа за ремонтите тип "Габрово тунинг" или тук подход Hibit.
                    Аз съм последния собственик на въпросното Диско. Смених с друга енблок скоростна и раздатъчна кутий. Причина - течове и огромен луфт на първичния вал на скоростната и драстични вибраций, както и затруднено превключване на скоростите. Вместо масло, отвътре изтече нещо като боза, може би "Габрово селектирано трансмисионно масло".
                    Двете сфери бяха "отремонтирани по Габровски" - наварявани и полирани. Резултата-празни, изкривени и със скъсани семеринги. Решението бе пълната им смяна заедно с коплект лагери, семеринги и тн. Мога да продължа със списъка на Габровските технически решения, но едвали ще има хора в този форум, които да понесът толкова много "генялни технически нововъведения"
                    Колега Hibit /или да те наричам Велин Пеев/, ако писаното от мен не ти рязясни достатачно какво има впредвид Velio, ще бъдат пуснати снимки и коментари по въпросните ремонти, качени от доста по-запознати от теб с Land Rovеr в затворения форум на LRE. Досега, тези материли целенасочено не бяха качвани в общия форум, с цел запазването на добрия тон и вежливост, типични за членовете на LRE България.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-08-10, 19:24.

Коментар

Аз бих набил втулки в корпуса на раздатката, вместо да се филмирам с изработване на нова ос. Като предварително отворите се уточнят на координат за успоредност. Не съм сигурен, дали ще е по-евтино, но със сигурност няма да е по-скъпо. А резултата ще е гарантиран. Нова ос с тия нашите материали и термисти не бих се хванал да правя.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение

Това не го разбрах .. исках да ти пиша на лс. но ти е пълна кутията ама ще се радвам ако ми разясниш какво точно имаше впредвид относно моето предложение ?
                        Първоначално публикуван от zablio Преглед на мнение
                        ....... Досега,тези материли целенасочено не бяха качвани в общия форум,с цел запазването на добрия тон и вежливост ,типични за членовете на LRE България.
                        Да се придържаме към темата.
                        И да запазим добрия тон на общуване, и ако можем да си бъдем технически полезни.
                        Land Rover Discovery:
                        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Теч от раздатката на Land Rover Discovery 1 - вероятности ?

Първоначално публикуван от zablio Преглед на мнение
                          Сега да кажа за ремонтите тип "Габрово тунинг"или тук подход Hibit.Аз съм последния собственик на въпросното Диско.Смених с друга енблок скоростна и раздатъчна кутий.Причина-течове и огромен луфт на първичния вал на скоростната и драстични вибраций,както и затруднено превклучване на скоростите.Вместо масло ,отвътре изтече нещо като боза,може би "Габрово селектирано трансмисионно масло"Двете сфери бяха "отремонтирани по Габровски"-наварявани и полирани.Резултата-празни,изкривени и със скъсани семеринги.Решението бе пълната им смяна заедно с коплект лагери ,семеринги и тн.Мога да продължа със списъка на Габровските технически решения,но едвали ще има хора в този форум,които да понесът толкова много "генялни технически нововъведения"
                          Колега Hibit/или да те наричам Велин Пеев/,ако писаното от мен не ти рязясни достатачно какво има впредвид Velio,ще бъдат пуснати снимки и коментари по въпросните ремонти,качени от доста по-запознати от теб с Land Rovеr в затворения форум на LRE. Досега,тези материли целенасочено не бяха качвани в общия форум,с цел запазването на добрия тон и вежливост ,типични за членовете на LRE България.
                          Ми не ... несъм Велин Пеев, и докато Диското беше при нас нещата работеха. Явно сме надценили времето което ще изкара с дадения ремонт. Все пак и ние го правихме за първи път, така че няма как да гадая колко време ще устиска. Все пак ако въпроса беше да се смени с ново ... ми сменяш раздатката с чисто нова и няма да тече, но нали идеата е всеки да каже какво е правил и вече човека задал въпроса да избере най правилното за него решение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X