Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч в Land Rover Discovery1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Land Rover Discovery 1 - вода в краката

Здравейте, колеги.

От доста време забелязвам,че стелките ми са мокри. И двете ако не се лъжа.
    Разговарях с приятел с Диско 1 и той каза,че го има и не знае къде е проблема.
    Възможно било да бъде от шибидаха, оплътнения или някакъв улей за отводняване да се е задръстил с листа/мърсотия.
    Някой от вас да е успял да разгадае този проблем от къде идва ?

Предварително благодаря,
    Алекс

Коментар

От: Теч в Land Rover Discovery1

Здравейте колеги!
      Да питам и аз тази сутрин като си отворих диското над дясната врата течеше доста вода!
      Около задния шибидах беше съвсем леко влажно но задната дясна част на седялката беше попита със вода!Рових за този маркуч отводнителен но не можах да го открия откъде започва!Идеята ми е направо да го блокирам шибидаха със силикон!
      Не съм запознат и затова питам тук във форума знаещите и можещите!
      Благодаря ви предварително!

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      ...ЦЪК
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-11-12, 10:01.

Коментар

Първоначално публикуван от чингиз хан Преглед на мнение
        Здравейте колеги!
        .......Рових за този маркуч отводнителен но не можах да го открия откъде започва!Идеята ми е направо да го блокирам шибидаха със силикон!
        Не съм запознат и затова питам тук във форума знаещите и можещите!
        Благодаря ви предварително!
        Маркучите на задните дренажи се намират отзад в дясно и ляво, минават зад стоповете.
        Като легнеш отдолу ще ги видиш, отвори люка и надуй с въздух, ако нещо има ще трябва да излезе.
        Запушва се дренажния отвор.
        Ако не, сваляне на тапицерията на тавана и ......тъсене.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15.jpg
Прегледи:1
Размер:113.5 КБ
ID:5429646

На предния люк, дренажните маркучи отиват в предните колони.

Тук се виждат:http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post2181273
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-11-14, 16:20.
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Теч в купето на Land Rover Discovery 3

Уф и аз взех дискавъри 1 и сега в дъжда гледам тече покрай задния прозорец до задната седалка значи и мен ме чака подобна процедура да търся дренажни тръбички ако изощо има
          Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

За задния люк ги намерих и продухах с помпа за лодка отдолу нагоре. Чува се съскане някъде от люка но никаква видимост няма без демонтаж на таван А за предния люк идея нямам къде трябва да излязат извън купето. Иде ми една мисъл да лепна парчета от гума за колело на стъклото на люка там където опира на гуменото уплътнение дали би имало ефект? Времето вече е студено за манипулация сваляне на таван но при тия течове зимата ще карам подводница , а не ми се залепят със силикон и да станат неотваряеми

Коментар

Като отвориш люка хубаво назад, ще ги видиш отворите на дренажите.
              Намират се в ляво и дясно, в предната част.
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Кво се оплаквате, аз пътниците на задната седалка ги возя с дъждобрани, а аз карам с гумени ботуши Всички навлечени като за северния полюс.
                С лявата ръка бРъша прозореца, с дясната карам, щото парното идва напролет.
                Добре, че има улуци над вратите, та поне оттам не вали.
                А вие си чистете водосточните тръби, всяка барака трябва да има чисти улуци

Коментар

Абе то че всички сме в локвата, вече взе да ми се изяснява Но обработих вече пода в багажника и разкарах кечето, че събира сигурно 20л вода и заминават ламарините заради него! Днес смята да измисля някакво уплътнение за врати да лепнапо края на отвора, гума от колело на стъклото и за по сигурно и скоч отвън поне за зимата и ако пак пуска незнам вече нямам идеи

Коментар

Ако имаш люк, който тече, отваряш, мажеш смело със силикон и затваряш
                    Аз се радвам, че моят няма люкове, две места по-малко, откъдето да тече.

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
                      Абе то че всички сме в локвата, вече взе да ми се изяснява Но обработих вече пода в багажника и разкарах кечето, че събира сигурно 20л вода и заминават ламарините заради него! Днес смята да измисля някакво уплътнение за врати да лепнапо края на отвора, гума от колело на стъклото и за по сигурно и скоч отвън поне за зимата и ако пак пуска незнам вече нямам идеи
                      Сваляй тавана,не е философия.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Сваляй тавана,не е философия.
                        Ще пролетта засега залепих уплътнение за врата по стъклото по контура на оригиналното и отгоре със лента за PVC тръби, студено е вече за тавана ще се почупят пластмасите и щипките по голяма беля ще си отворя!
                        Днес слязох на Шуменското езеро за пръв път да му пробвам на джипа възможностите на косъм бях да търся колеги да ме дърпат 5 метра стръмно баирче влажно едва го изпълзях на бавни с блокаж с тия гуми ще съм шейната на дядо мраз тая зима явно

Коментар

Моето Диско1 не течеше от никъде и не тече дори и след катастрофа и ремонт.Аз заради стандартните фуги на Дифендъра и невъзможността да бъде уплътнен и отоплен надеждно ще си купувам пак Диско,ама двойка.Вие тук направо ме разбихте.Ще следя темата с интерес,поне да не откривам топлата вода с течовете.
                          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

САмо да кажа взетите мерки от мен не свършиха работа на пролет ще го оперирам болния тавана долу и да видим откъде е теча

Коментар

И при мен са мокри килимите. Разкарах този на пасажера и изхвърлих кичето, ламарините са оше там с наченки на ръжда, захвата на предната седалка през купето е омг. Сипах едно шише вода на предното стъкло и прокапа зад жапката по средата.

1.Идей каде да силинонизирам? Ако няма продължавам да разглобавам докато намеря извора на белоногата.
                              2. От колоната между вратите идва някакъв маркуч който минава зад седалката и отива навътре.
                              Та този маркуч има дупчица. Дали е дренажа от шибидаха да го мисля да го оправям и него ?
                              Land Rover Discovery
                              Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Едно документче намерих за отстраняване на течове. За засегнатите.
                                Land_Rover_Discovery_Water_Ingress_Manual.pdf
                                Land Rover Discovery
                                Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X