Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дребни проблеми с моя WJ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дребни проблеми с моя WJ

    Имам джипа от около година -2,7CRD. Карам го на близки разстояния и също така в гората. Изненадан съм от проходимостта му. (Преди това имах Сузуки Самурай). Не съм предполагал, че толкова тежък и голям джип може да се движи с такава лекота. Сега сложих на джипа гуми Малатеста Кобра 245х65х17 и се оказа, че опират отпред. И това при положение, джипа е повдигнат с 2инча. Опират малко и само в пластмасата, но дразни. Не искам да режа нищо. Освен това гумите тресат при скорост около 60-70км. Гумаджията, който ги слагаше ми каза, че не се наема да ги балансира. Видях тези дни, че има някакви перли или топченца, които се слагат вътре в гумата за балансиране. Дали вършат работа? И накрая, бих искал да сложа някаква защита поне на предния диференциал или по-голяма. Надявам се въпросите да не са станали много. Моля, който може да ме посъветва.

  • #2
    Опитай при други гумаджии.

    Тия неща някой твърдят, че помагат, други, че няма смисъл.

    Защити при всеки железар
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • #3
      За гранулите-ще пробвам и ще пиша. За защитата - виждал съм готови защити монтирани. Един приятел има само на предния диференциал на Самурая. Ако не мога да намеря готова защита или ако е прекалено скъпа, тогава ще мисля за железар.Търсих в нета, но за моята джипка не намерих.

      Коментар


      • #4
        Пробвай. Макар, че кални гуми регенерат е много трудно да се балансират.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

        Коментар


        • #5
          Днес бях при друг гумаджия, по-голям и сериозен сервиз, където в момента работеха 4-5 човека. Едно от момчетата като видя гумите, веднага ми каза - ако си за баланс, няма да можем да ги балансираме. Аз му казах да пробва, че ще си платя и не държа да ми дадат гаранция за успех. Един от другите работници започна да му приказва да не се захваща, но момчето излезе инат и каза че ще опита. Е, опита и четирите гуми се балансираха без проблеми. Най- голямата тежест която се сложи на гума бе 40гр.(2х20) , а най-малката 20г. Направо не можахме да повярваме. След това пробвах джипа, вибрациите при 60-70км. в час ги нямаше. Нямаше такива до 110км. в час, а на мен с тези гуми повече не ми трябва. По-висока скорост не съм пробвал.Перлите ги забравяме засега. Та така...

          Коментар


          • BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Браво колега и честито!

            Това са и моите впечатления от опит в тази област, има хора с опит и умения, както и много хора с предубеждения

        • #6
          Колеги остана, обаче проблемът с опирането на гумите. Огънах предната част на праговете малко с пистолет за горещ въздух и като че ли спря да опира. Спря, ама само по равно. Вчера бях на лов, районът ни е с много стръмни и лоши участъци. Установих че при преминаване през такива гумите опират отпред, а на най-стръмните участици и отзад. Единственото за което се сещам е да ми са омекнали прижините или да са по-къси от стандартните. Имам такива съмнения, защото като купих джипа, стоеше по-ниско от нормалното и като го повдигнах с 5см. дойде горе-долу на нормалната височина. Сега отпред от земята до калника е 86,5см. а отзад - 89см. Тази височина нормална ли е при положение да имам подложки 2 инча. Гумите са 245х65х17.

          Коментар


          • #7

            Коментар


            • #8
              Забравих, височината от предната ос до калника е 49см, а от задната - 52,5см.

              Коментар


              • #9
                Такаа... Има развитие по моя случай. Смених пружините и подложихме под тях едни пръстени от някакъв материал нещо като гума и текстил с дебелина около1,5см. В сервиза ми казаха че ще държи. Сега височината отпред и отзад от земята до калника е 89,5см. Вчера взех колата от сервиза, като се оказа, че имам за смяна още доста неща, тропаници разни. Ще се занимавам с тях тепърва. Като я карам сега гумите не закачат, но не съм я пробвал на много тежки терени. През уикенда мисля да отида на лов и искам, не искам ще ми се наложи да я пробвам. След това ще пиша пак. Поздрави на всички.

                Коментар


                • #10

                  Коментар


                  • #11
                    Колега, защо не му сложиш фланци - 30-35мм.
                    Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
                    Око за око, паста за зъби!
                    Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

                    Коментар


                    • #12
                      Има, в момента е точно с такива. Не личи може би защото е сниман само отстрани.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X