Здравейте.Имам следният проблем с моя Jeep.Вчера отидох в сервиз за смяна на горен ляв носач който е с шарнира комплект.За мое голямо учудване майсторите в сервиза ми се обадиха и казаха ,че смяната е мн.сложна и не виждат как ще го сменят ако не разглобят половината кола.Естественно отказах.Моля насочете ме при някой който знае какво прави.Ако може да е около Габрово или Велико Търново.Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Носач Jeep Lyberti
Свий
X
-
на моето са сменяли пред мен. Не е малко работата - махат се спирачните апарати, шенкела, май и главината, горе-долу един час. Не бяха специализирани конкретно по Jeep.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
-
Отиди в Габрово, до входа на БКС, търси Илиян. Прави предимно джипове.Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнениеЗдравейте.Имам следният проблем с моя Jeep.Вчера отидох в сервиз за смяна на горен ляв носач който е с шарнира комплект.За мое голямо учудване майсторите в сервиза ми се обадиха и казаха ,че смяната е мн.сложна и не виждат как ще го сменят ако не разглобят половината кола.Естественно отказах.Моля насочете ме при някой който знае какво прави.Ако може да е около Габрово или Велико Търново.Благодаря!Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Ъъъъ какво, какъв шенкел, каква главина се маха? Каква половин кола се разглобява?
Това съм го правил пред блока и повдигането и укрепването на колата и изваждането и прибирането на инструментите отнеха повече време от самата смяна
За носача пред шофьора се маха акумулатора и поставката му за този пред пътника кутията на въздушния филтър. Маха се и съответната гума. След това има да се развият двата болта дето държат носача за шасито и гайката дето го държи за шенкела. Със скоба или с чук се избива конуса на шарнира и това е, носача ти е в ръцете.
Нищо специализирано не трябва да се търси. Абсолютно всеки сервиз който прави ходова част може да изпълни тоя ремонт.
Коментар
-
Като гледам и поставката на акумолатора да се махне пак ще е чудо.Поне аз лично не виждам, как ,ще се бръкне за да се развие вътрешният болт на носача.Да не си сменял на дизелов,там и акумолатор и поставка и доста други работи са малко по различниПървоначално публикуван от jja Преглед на мнениеЪъъъ какво, какъв шенкел, каква главина се маха? Каква половин кола се разглобява?
Това съм го правил пред блока и повдигането и укрепването на колата и изваждането и прибирането на инструментите отнеха повече време от самата смяна
За носача пред шофьора се маха акумулатора и поставката му за този пред пътника кутията на въздушния филтър. Маха се и съответната гума. След това има да се развият двата болта дето държат носача за шасито и гайката дето го държи за шенкела. Със скоба или с чук се избива конуса на шарнира и това е, носача ти е в ръцете.
Нищо специализирано не трябва да се търси. Абсолютно всеки сервиз който прави ходова част може да изпълни тоя ремонт.
Коментар
-
Дизелов никога не съм имал. Ето точно така се развива вътрешния болт с махната поставка на акумулатора - https://youtu.be/p6Y0pl1b83I?t=771.
Доста са нагли в тоя твоя сервиз.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар