Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дана, патрулски мостове, солети, USA vs Japan ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дана, патрулски мостове, солети, USA vs Japan ...

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
    В момента съм с Патрол 260 и най голямото ми притеснение е предния мост който конструктивно и откъм размери е дана 30.При първа финансова възможност ще бъде заменен от солета от 60-ка пък колкото изкара толкова.
    Не става както го мислиш
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Точно както го мисля става
      Борис 0888 999 едно едно9
      PATROL Y260 RB30S

Коментар

Рулетка пусна ли?
        Ще станеш като койота - с 4 следи от гуми ))
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
          В момента съм с Патрол 260 и най голямото ми притеснение е предния мост който конструктивно и откъм размери е дана 30.При първа финансова възможност ще бъде заменен от солета от 60-ка пък колкото изкара толкова.Задния е Н233 с ЛСД и там проблем едва ли ще имам.Двигателя в момента не е неква сила и е серийно монтиран на 260 3000 бензин 136 к.с.
          Намесихме Скайлайните поради простата причина че някъде назад в темата се коментираше,че Нисанските мостове са здрави заради лабавите мотори.Ама ти да видиш чудо държели и на 3-но повече коне и магарища.Абе ясно е че всеки си хвали своето,но понякога и фактите говорят ако има кой да ги чуе.
          Нямам нито Нисан , нито возило със Дана мостове .Аз съм работил и по двета моста , а ти ?...А на вас като ви спре нета и нямате Google и арабски клипове в тубата да показвате ...не ви виждам!
          Това е последния ми пост в тази тема
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Различни джанти с различно изнасяне,фланци абе човек желание да има варианти секакви.Иначе и за момент не съм помислил че са еднакви като широчина щото знам че не са
            PATROL Y260 RB30S

Коментар

По-лесно е да си земеш 60 щото и рамата е друга.
              Иначе винаги става, прав си.

Коментар

Колега много лично приемаш нещата.Това е форум и някъде там в спора се ражда истината.И опита ми не е от нета а се занимавам със сервизна дейност от достатъчно време за да имам мнение по въпроса.Нито едно от предишните ми мнения не мога да определя като заяждане та не разбирам защо така реши да ме изпитваш какво съм правил и какво не.Телефона ми е в подписа та ако идваш към голямото село,званни и заповядай да черпя по кафе пък ще се убедиш че дейноста ми е пряко свързана с тия железа.Поздрави!
                PATROL Y260 RB30S

Коментар

А за 60-ката спор няма че е най-добре,ама вече се заиграх,та ще го боря тоя поне за сега
                  PATROL Y260 RB30S

Коментар

Попаднах на тази тема случайно 4 месеца след като е замряла и почти половин година откакто не съм я чел. Потресен съм от някои постове. Примерно от аргументи от сорта "на Дана мостовете им падат полуоските заедно с колета". Това твърдение говори за пълната неграмотност на автора му. Конструкцията при която това се случва се използва при много производители, заради ниската цена и простото обслужване и за задния мост се нарича c-clip, а при преден мост non-captive. И двете конструкции съществуват откакто има мостове. Нито една от двете не е по-нова или по-високотехнологична. Всичко е въпрос на избор на база себестойност. При нискобюджетните модели се използва кекавия евтин вариант. Специално при Вранглер YJ и TJ са такива. JK обаче е non-c-clip отзад и captive отпред. На JK нищо не му изпада, но не е и мислен да е евтин. И той съвсем не е с най-надеждния вариант на Dana защото е semi-float. След него нагоре са full-float конструкциите, които представляват над 80% от всички модели Dana мостове.

При всички модели на Dana от Dana 20 до Dana 80 се използва и двата вида конструкция. За заден мост бюджетната C-clip и надеждната Non-c-clip. За преден captive и евтината non-captive. Всичко зависи от возилото за което са предназначени и пазарния сегмент за който то е предназначено. За да сравняваме "патрулски мост" с Дана се налага да уточним с коя точно Дана. С Dana 20 ли го сравняваме? Коментара е дори излишен. С XJ/YJ/TJ/ZJ Dana35 ли? И от него е по-надежден по всички показатели. С Dana 60 ли? Ама с кой Dana60? И тук е гредата. Защото патрулските мостове са 3-4 модела, а Dana 60 е лего и съществува в огромен брой модификации. Кой както си го поръча, според целите и задачите. От модел за лек автомобил, до такъв за 20-тонен камион. Low Pinion или High Pinion? Централна секция 4-5 модела, ръкави 4-5 размера и материала, конструкция в краищата - full-float, semi-float и всички останали нискобюджетни изгъзици, Корони, пиньони, лагери 100 модела. Касети 20 модела. Та с кой точно Dana60 сравняваме "патрулските мостове"? Когато уточним това тогава има смисъл от дискусия. До тогава само едно е ясно. тези които предпочитат Dana имат свободата да конструират агрегат по свои избор според задачите и целите и да избират от многобройните опции. Тези които предпочитат "патрулски мостове" имат единствента опция да се ровят по моргите като могат да се надяват на "богатия избор" от няколко модела. То на всеки е ясно защо едните ровят по моргите, а други поради едни други обстоятества имат свободата да конструират според желанието и нуждите си, ама тоя въпрос не е предмет на чисто техническа дискусия каквато би трябвало да е тя в тази тема.
                    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X