Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Чероки Спорт и няколко въпроса...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов собственик на Чероки Спорт и няколко въпроса...

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Не ги знам "крайслеряците" с ръчни скорости как се държат, но пълен инжекцион по принцип трябва да ....
    Сега забелязах, че колегата говори за втора предавка... Имах подобен проблем с "Пасатката" - на висока предавка от време на време все едно някой прекъсва подаването на гориво... Гадинката (ноември 1991 г.) няма куплунг за "четене" на двигателя, а само за ABS-а... Оправи я тенекеджия със снаха - продавачка в магазин за авточасти - по метода "сменяме това, като не става - връщаме в магазина без да го плащаме и пробваме да сменим друго" Каза ми, че е "датчик на дроселова клапа" (каквото и да значи това ). Оттогава 6 години само вода в чистачките и смяна на масла, продължавам да си карам фолксвагенчето - джипа ми е за зимата, за излети и гадни пътища.
    Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 30-07-10, 02:07.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      ..... "датчик на дроселова клапа" (каквото и да значи това )......
      Ключенце"цък-цък", в най-общ вариант указва на компютъра, че дроселовата клапа е затворена (педала на газта не е натиснат) така че той любезно до подава гориво като за режим "празен ход".....
      П.П Това е за коли със жило на газта.....а новия "черок" дали е с жило или с електропедал незнам
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Малка корекция. Номерът на модела е горе. 272 в случая е информация за бавните - 2,72:1
        Съжалявам за допуснатата грешка! От недоглеждане е! И се извинявам на колегите за подвеждащата информация.
        Благодаря на Чавдар (V93).
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Днес цял ден си играх с джипката.Легнах от долу и видях номера на раздатката - 231-.Какво трябва да значи?
          Не се стърпях и го вкарах в гората на пук на всички от семейството които ме нахокаха като разбраха :-)
          Таа тобре се представи американеца,на местата на които с един мой приятел с неговото паджеро 2.5 тди слагаше 4х4 аз минах само със задно.Поодрах боята ама няма начин,прибрах се и взех пастата и го минах набързо.Пак е паркетник ама не знам как ще е занапред, хич не мога да не ходя в гората. а ми се свиди да му съсипя боята най малко...
          Записах си час за диагностика да видя от какво ми придърпва ама чак след 10 дена и до тогава ще го мъча така.
          Решил съм да обръщам дирекцията,че ми е дясна.Възможното ли е да имам дупки(заварени с ламаринки)от ляво за педали,че днес загледах и ме се видяха 2 броя точно там от ляво на торпедо ли се казва не съм сигурен.Предполагам че ако е така ще се спести работа?Принципно не ме притеснява дирекцията понеже нямам проблем с управлението, ама си е друго да си от правилната страна.Дайте някой читав сервиз за обръщане на дирекция в София или околнсота?

Коментар

231 е споменатата по горе раздатка Part time. При 4 х 4 се въртят всички колела с еднаква скорост и така се увеличава вероятността да поднесе Jeep-а в завой при висока скорост. Поради тази причина този режим при тази раздатка се препоръчва главно за ползване само ако закъсаш някъде или ако теглиш някого. Поздрави
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Мерси колега,а можеш ли да ми кажеш как точно функционира климатика?Понякога работи понякога не.Нали на студено едната врътка а другата да е на някоя от снежиннките?

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                231 е споменатата по горе раздатка Part time. При 4 х 4 се въртят всички колела с еднаква скорост и така се увеличава вероятността да поднесе Jeep-а в завой при висока скорост. Поради тази причина този режим при тази раздатка се препоръчва главно за ползване само ако закъсаш някъде или ако теглиш някого. Поздрави
                искаш да кажеш, че е по-добре през зимата да кара само на задно ли? ти направо, все едно, му казваш да не включва предното никога ...............все пак е дъвкано хиляди пъти кога и как се кара с тази раздатка

Коментар

Не, не бих си позволил на никого да казвам как да кара. Просто да бъде по-внимателен ако кара зимата на 4 х 4 с висока скорост. И моята раздатка да беше 231 и аз щях да ползвам 4 х 4. Всъщност и само на задно да се кара какъв е проблема - имаш ли хубави гуми, то не е невъзможно. Все пак има толкова много МПС-та без 4 х 4.
                  Относно климатика -
                  Бутони За Управление На Вентилатора
                  Въртящия се бутон от ляво управлява вентилатора и може да бъде позициониран на четири позиции от Слабо към Силно.
                  Бутони За Управление На Температурата
                  Степента на комфорт може да бъде избрана чрез завъртане на бутона за настройка на температурата на дясно. Най – ниската температура е по посока обратна на часовниковата стрелка, а най – високата температура е по посока на часовниковата стрелка. Бутона може да се позиционира на всяка позиция.
                  Избор На Програма
                  Бутона за избор на програма ( централния въртящ се бутон и натискащия се бутон над него) може да бъде позициониран на всяка една от следните позиции:
                  Натиснете този бутон за да включите и изслючите климатика. Въздуха внасян от вън директно навлиза през отворите избрани от бутона за програма. Бутона включва LED, който светва когато е натиснат.
                  Тази позиция изключва вентилатора и въздуха внасян от вън няма да минава през отворите за въздух.

Циркулация ( МАХ А/С )
                  Въздух навлиза през отворите намиращи се на контролното табло, позволявайки въздуха от вътре да циркулира, което ще охлади купето по – бързо. Това може да се използва при много горещо време

Стр.72
                  за увеличаване ефекта от климатика. Тази програма може да се използва за предпазване от външни миризми, пушек и прах. Може да забележите струи леко излизащ въздух от отворите на пода и отвори отоплителните отвори на предното стъкло.
                  Табло
                  Въздуха навлиза през отворите разположени на контролното табло. Може да забележите леко излизащ въздух от отворите за отопление разположени в основата на предното стъкло.
                  Две нива
                  Въздуха навлиза през отворите разположени на контролното табло, през пода и в задната част на централната конзола. Може да забележите леко излизащ въздух от отворите за отопление разположени в основата на предното стъкло.
                  Под
                  Въздуха навлиза през отворите на пода намиращи се под контролното табло и през отворите в задната част на централната конзола. . Може да забележите леко излизащ въздух от отворите за отопление разположени в основата на предното стъкло. Системата на климатика позволява при програма “Под” да осигурява по – малко влажен въздух, особено когато се използва парното.това ще ви помогне да намалите замъгляването на прозорците при висока влажност. Тази функция не може да бъде изключена. Вие все пак може да изберете желаното количество топлина използвайки бутона за контролиране на темперетурата. Топлия въздух ще бъде по – сух и с по – малка възможност за конденс при студените повърхности на прозорците.
                  Mix
                  Въздухът минава през отворите на пода,отворите в основата на предното стъкло и от отворите на страничните прозорци.

Размръзяване
                  Въздухът минава през отворите в основата на предното стъкло и от отворите на страничните прозорци.

СЪВЕТИ ЗА РАБОТА
                  Бързо Охлаждане

За бързо охлаждане, завъртете въртящия се бутон на вентилатора на най - крайната позиция по посока на часовниковата стрелка, завъртете и карайте с отворени прозорци за няколко минути. След като топлия въздух излезе, затворете прозорците и завъртете програмния ключ на МАХ А/С Циркулация. Когато се достигне желаното състояние изберете програма и настройте бутона за температурата и скоростта на духане за подържане на желаното състояние. При висока влажност може да се наложи да остовите включена МАХ А/С Циркулацията за запазване на желаното състояние.
                  Замъгляване На Прозорците

При меко, но дъждовно или влажно време, прозорците ще се замъглят от вътрешната страна. За бързо изчистване на мъглявината от прозорците изберете програмата за размръзяване, завъртайки бутона за температурата до край по часовниковата стрелка, и позиционирайки управлението на вентилатора на най – висока скорост. След като предното стъкло се проясни настройте управлението според вашите желания.
                  При автомобилите с климатик, компресора ще работи с програмите МIX или Размръзяване или когато външната температура е приблизително -1°С (30°F) за осигуряване на допълнително размръзяване/премахване на мъгла.
                  Работа През Лятото

Охлаждащата система на климатика на автомобила трябва да се предпази с висококачествен охладител за двигател по време на лятото, за осигуряване на подходяща защита и вдигане на точката на кипене на охладителя за предпазване от предряване. Препоръчва се концентрат с 50%.
                  Работа През Зимата

При работа със системата по време на зимния период се уверете, че смукателя на въздух, намиращ се директно отпред на предното стъкло е изчистен от лед, киша, сняг или други.
                  Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Много благодаря за изчерпателната информация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X