Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Grand Cherokee WJ, 4.0

Дано не те подведа, но си мисля, че диаметрите са вътрешни. Поне при тръбите ако се дава "фи" е външно, ако е цол е вътрешно. Реално тръба фи 76 влиза в маркуч фи 76. Имам предвид 1000 вида маркучи, но точно с тези нямам опит.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Тъй! Грешките (Р1757 и Р1762) възникнаха отново и отново, ...
      За съжаление, и след смяната на соленоида и сензора от време на време продължава да хвърля Р1762. Пак четене из Интернет и се оказва, че тези и подобни грешки могат да бъдат предизвикани и от проблеми извън скоростната кутия. Единият възможен виновник е датчикът за положението на дросела (throttle position sensor = TPS). За моя изненада се оказа, че грешките можело и да произхождат от проблем с ламбда сонда, поради това, че електриките в кутията и втората ламбда сонда ползват обща маса. Тази теория първоначално я приех малко скептично, но последните събития като да я потвърждават. Покрай големите валежи пляснах в по-дълбока локва и малко след това ми светна чек-а и записа грешка Р0138 (проблем с втората сонда). На следващия ден пак светна чек-а и този път грешката беше Р1762.
      Днес пък взаимовръзката ми беше демонстрирана още по-убедително. Взех да прегледам връзките на сондите, защото си мислех да не би при по-обилно намокряне те да правят беля, и установих, че задната сонда си е направо мъртвец - горната част се миндилка. С малко зор я развъртяхме за да е готова за смяна, при което явно се довърши окончателно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:O2sensor.jpg
Прегледи:1
Размер:67.3 КБ
ID:5654124

С паленето на колата чек-ът светна и излязоха грешки Р0138, Р1762, Р1763. Т.е. вече смятам за експериментално доказана връзката между неизправност по задната ламбда сонда и записването на грешки, които на първо място се свързват със соленоид и сензор (governor pressure solenoid & sensor).

От което следва, че при отчитане на такива грешки няма да е зле първо да се прегледат и ламбда сонда, и TPS, тъй като са хем по-лесни, хем по-евтини за подмяна, отколкото соленоида и датчика, заради които трябва да се отваря автоматикът.

П.П. Да чукам на дърво, но вече около месец след смяната на повредената ламбда сонда споменатите грешки за соленоид/датчик ги няма.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-04-15, 10:54.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Здравейте,
        Тази тема ми излежда доста полезна и тук са обяснени доста подробно разни проблеми и начина на решаването им.
        Та защо не я поставите в залепени, или какъвто е там правилния термин?
        РенеГАД
        VW Golf V Variant 1.9 TDI
        Honda HR-V 1.6i 4WD
        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Я каква тема, нещо ми е убегнала. Намирам много информация която дай боже да ми се размине

Тия маншони и карета на предния кардан ама много ми приличат на ауди/фв монтирани на вътрешните карета на полуоските, че даже на Аудито ми на кардана са същите. Има много варианти на диаметър при Голф някой ровил ли е да сравнява?

Аз ДжииипЪт си го купих добре потрошен. Слава богу доста от нещата са занемарени и не са пипани! Нищо не ме притеснява докато някой спец не вземе генерални решения Вече като запознат с опита ти искам да питам тая кутия под десния фар пуска перката само на климатик, или на климатик и охлаждане? На моя няма виско и перка, няма и кутия за реле??? Впрочем от тая тема ми се потвърди един голям страх че от пикаеща дюза мотора прави детонации, понеже си няма детонационен датчик като направи определено количество буталото отива в картера. Нали това важи за мотори след 2000 година и 187 коня. Май го наричат НО.

Направи си профилактика на масите в моторния отсек, понеже ги свалях са много в зоната на компютъра, акумулатора, и до масления филтър на блока имаше.

Коментар

Здравейте,
            Понеже скоро ще ми се наложи да сменя летните гуми, а ми се иска да сложа по-широка гума с цел по-добра стабилност на пътя и при завои, ме интересува кой е най-големия допустим размер за 17" джанта без гумата да опира някъде.

п.п.
            Поръчках малко калкулатура за гуми и мисля, че 255/60 R17 не би трябвало да има проблеми с височината. Също ме интересува дали тази гума ще може да се сложи на стокова джанта 17ка?

Става въпрос за джипа подписа, който няма лифт.
            РенеГАД
            Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
              Здравейте,
              Понеже скоро ще ми се наложи да сменя летните гуми, а ми се иска да сложа по-широка гума с цел по-добра стабилност на пътя и при завои, ме интересува кой е най-големия допустим размер за 17" джанта без гумата да опира някъде.

п.п.
              Поръчках малко калкулатура за гуми и мисля, че 255/60 R17 не би трябвало да има проблеми с височината. Също ме интересува дали тази гума ще може да се сложи на стокова джанта 17ка?

Става въпрос за джипа подписа, който няма лифт.
              Аз сложих точно този размер и всичко бе наред, при мен. С нови амортисьори.
              в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
              Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                Аз сложих точно този размер и всичко бе наред, при мен. С нови амортисьори.
                Не мисля, че амортисьорите имат отношение към височината(по-скоро пружините).
                Джантите смени ли или ползва фабричните 17 цолови?
                РенеГАД
                Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

фабричните 17 цолови.
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

255/60 R17 e по-малка гума от заводската

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      255/60 R17 e по-малка гума от заводската
                      Не е верно! Разликата е +1мм за 255.

Коментар

Със заводската 17-ка която е 235/65-17 са еднакви
                        От заводската 16-ка (245/70-16) , тази която се притеснявате че ще опира (255/60-17) е с по-малък диаметър.

Коментар

Със заводската 17-ка която е 235/65-17 са еднакви
                          От заводската 16-ка (245/70-16) , тази която се притеснявате че ще опира (255/60-17) е с по-малък диаметър.
                          Да, с 1,1 см, според калкулатора. Това означава ли, че ще стане и 255/65R17 ?
                          Аз лично се притеснявам да не опре на ширина, не на височина

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          фабричните 17 цолови.
                          Ще споделиш ли скоростен и теглови индекс, както и налягането на което ги държиш? Даже марка и модел на гумите направо

п.п.
                          Тук вече ще опира
                          Последно редактирано от mokanina; 26-05-16, 22:41.
                          РенеГАД
                          Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

До 265/65-17 няма да опира

Коментар

До 265/65-17 няма да опира
                              А наблюдения дали опира някъде с 245/75/16 ?
                              WG 2.7 CRD

Коментар

При мен с нови пружини(стоков размер),2" подложки,фалнци 38мм -245/75/16 Дура Трак опираха в долната част на предната броня и се налага да я "подстрижа"
                                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X