Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Има значение, защото така се прави по учебник Другото ми се вижда безсмислено - да слагаш на N когато включваш 4х4 "бързи"
    Имах впредвид дали има значение по темата...
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Не ти ли дава някакви грешки - напр. P0839 или нещо от този "порядък" (проблеми на датчика на раздатката). Писах тук в една тема, че на мен по едно време (ама с NV231) при включване на бавни и после връщане на 4HI лампата "part-time" гаснеше, а при включване на 2WD светваше , но колата определено си вървеше само на задно и боксуваха задните на пясък ...
      Не. Поне през ключа не излизат никакви грешки. Това не ме изненадва, защото нямаше никакви грешки и в началото, когато лампата "Part time" изобщо не светеше дори и при включване на режима, за който трябва да сигнализира, защото буксата на датчика просто беше откачена.

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
      ... Трябва да се пробва без изключване на скоростната кутия, а само без газ.
      До опити с изключване на скоростната кутия се стигна след като при нормалното превключване лампата оставаше да свети.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

По нагоре сте писали за почистване на моторчето за празен ход. Някой беше писал, че може с VD 40, а Kinex беше казал, че се чисти с друго, но не каза с какво. Някой ще изкаже ли мнение, освен с VD 40 с какво друго може да се почисти?

Понеже гледам, че доста се изписа и за ламбда сондата. Моят JEEP е ZJ, дава ми грешка 21 на Check Engine - прекъсната верига на ламбда сондата или нещо подобно. Естествено съм с газ, дали може от това да дава тази грешка? Ако не, къде да търся бушоните (аз съм с ZJ, не WJ) и да се надявам, че и при мен ще е само бушон?

Коментар

Сменяш датчика и лампичката ще започне да показва в какъв режим е раздатката.
          Ако беше взел книжка на 20 а не на 40, нямаше да имаш нужда от лампичка.
          На сняг върти гъзъ, щото ЛСД-то е като ново.

п.с.
          препарата за чистене на моторчето е Ma-Fra

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Сменяш датчика и лампичката ще започне да показва в какъв режим е раздатката.
            Ако беше взел книжка на 20 а не на 40, нямаше да имаш нужда от лампичка.
            На сняг върти гъзъ, щото ЛСД-то е като ново.

п.с.
            препарата за чистене на моторчето е Ma-Fra
            Кат подменя всичко по колата с ново, хептен ще се оправи.

А глупостите, дето ги ръсиш от няколко месеца, вече им загубих сметката, ама явно нивото си е каквото си е и няма какво да се чудя ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Кат подменя всичко по колата с ново, хептен ще се оправи.
              Изобщо не е сигурно.
              Много зависи от това кой ще го подменя и кой ще го плаща.

За нивото като се видим.

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
                ... Понеже гледам, че доста се изписа и за ламбда сондата. Моят JEEP е ZJ, дава ми грешка 21 на Check Engine - прекъсната верига на ламбда сондата или нещо подобно. Естествено съм с газ, дали може от това да дава тази грешка? ...
                Не че имам някакъв по-сериозен опит с газови запалки, ама каква ти е газовата уредба? Ако е инжекция, не би трябвало да вади грешка за сондата. Поне при мен не го прави при изправна сонда, защото "газовият" компютър си взима сигнал от нея.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Покрай празниците отворих малко работа на Rockauto, та да мога да изчистя някои проблемчета.

Първи бяха амортисьорчетата на задната врата, които, след като застудя, отказваха да носят товара си. Новите "Монро" се вързаха горе-долу на нивото на това, което искат по моргите за употребявани и сега вратата на багажника се отваря бодро и стои стабилно, без да е необходимо да я подпирам с глава.

Следващ по ред беше проблемът с предния кардан, който си виси от самото начало.
                  Опитите да се намерят подходящи маншони останаха неуспешни. Беше ми подадена информация, че една от фирмите, извършващи рециклиране на рейки, полуоски и т.н., имала такива, но филмът се оказа не шведски а съветски. За предното каре ми казаха, че можели да свалят маншон от някакъв кардан, но това, което ми показаха със сигурност не беше кардан от WJ, а за задното нещо взеха да говорят че очаквали доставка на някакви карета по 350 лв, но не стана ясно какви са.

Каретата от южноафриканския онлайн магазин (с английски и американски вариант), от който един колега пазарува, от доста време са обозначени с "Out of stock", а така и не получих отговор на запитването относно цял кардан (какъвто също имаше в каталога по някое време).

С идването на зимата обаче, въпросът придоби спешност. При включване на предното още при първия по-голям сняг получих недвусмислено съобщение, че имам нещо за смяна. Огледът при Андро показа, че звучното чаткане идва от задното каре на кардана.

За късмет, точно по същото време установих, че в каталога на Рокауто са се появили предно и задно каре за проблемния кардан на WJ-я, които и станаха основното съдържание на поръчката.

Каретата са с марка на Dorman Products (САЩ), но на етикета присъства скромен надпис, разкриващ истинският им произход ...

Каретата са в комплект с капачки, гарнитурка, маншон, зегерка, болтове, скоби и грес.

Предно

Задно

Маншонът на задното каре е интегриран в капачката и е от вътрешната й страна, което няма да е лесно да се направи с някакъв заместител.

Както показа опитът, поставянето на някакъв маншон отвън на капачката след подмяна на карето не върши добра работа, защото а) маншонът се къса доста бързо и б) може да стане източник за неприятни вибрации.

Днес при Андро направихме една бърза замяна.

Останалото незащитено след скъсани 2 маншона задно каре изглеждаше така:

Общо взето, това се очакваше. Въпросът беше само колко време ще отнеме.

Предното каре леко ме изненада, като се има предвид, че също беше без маншон в продължение на няколко месеца. Изглеждаше доста прилично и греста си му беше там. Явно е по-защитено от задното и, ако джипът не се кара в по-дълбоки локви и калищаци, ще може да изкара по-дълго.

За резерва ще стане.

Новото засега изглежда така:

Ще видим колко ще изкара продукцията на братския китайски народ.
                  Между другото, маншонът не е пластмасов, а гумен. Надявам се да е достатъчно плътен и твърд за да не прави проблеми като универсалните, които се предлагат.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-02-11, 16:42.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля , че бях писал някъде за задния маншон на предния кардан. Вече карам 12000км. с каре от Алфа и маншон от Ланча Тема , мисля че беше. За сега нямам никакви проблеми. Е малко играчка е , но маншона е 2лв. , пък удоволствие е да го направиш с собствените си ръце.

Aма ,като си помисли човек , по-хубаво от оригиналното няма!
                    Последно редактирано от stilnik; 10-01-11, 20:26.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                      Мисля , че бях писал някъде за задния маншон на предния кардан. Вече карам 12000км. с каре от Алфа и маншон от Ланча Тема , мисля че беше. За сега нямам никакви проблеми. Е малко играчка е , но маншона е 2лв. , пък удоволствие е да го направиш с собствените си ръце.

Aма ,като си помисли човек , по-хубаво от оригиналното няма!
                      Писал си, ама аз съм го пропуснал. Доколкото разбирам, си сложил маншона отвътре на капачката, както е оригиналното. Като имаш възможност, защо не пуснеш някоя снимка? Звучи като по-добър вариант от това да се слага маншон върху капачката

А това, дето го сложихме днес, не е оригинал, а китайско копие. Надявам се да изкара по-дълго.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Поздравления за мераклийската работа!
                        Колко пари излезнаха амортисьорите за задния капак и каретата?
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                          ... Колко пари излезнаха амортисьорите за задния капак и каретата?
                          Амортисьорите там са по $13 единия, а каретата - по $118 + около 30% мито и ДДТ.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Писал си, ама аз съм го пропуснал. Доколкото разбирам, си сложил маншона отвътре на капачката, както е оригиналното. Като имаш възможност, защо не пуснеш някоя снимка? Звучи като по-добър вариант от това да се слага маншон върху капачката

А това, дето го сложихме днес, не е оригинал, а китайско копие. Надявам се да изкара по-дълго.
                            Има някъде и снимки , как се прави карето , подробно как се валцова .Е не са чак толкова хубави като твоите, ама с омазани ръце - толкова.

Точно така, изрязва се маншон Ланча Тема , само от нея , защото много прилича на оригиналния, и после се валцова . Това е.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                              Има някъде и снимки , как се прави карето , подробно как се валцова .Е не са чак толкова хубави като твоите, ама с омазани ръце - толкова.

Точно така, изрязва се маншон Ланча Тема , само от нея , защото много прилича на оригиналния, и после се валцова . Това е.
                              А къде са точно?

Амортисьорите там са по $13 единия, а каретата - по $118 + около 30% мито и ДДТ.
                              Амортисьорчетата не разбрах от къде са, че и моите нещо като им стане студено и омекват. На предния капак ги смених, сега е ред на задния.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

виж съседната тема

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                А къде са точно?
                                Амортисьорчетата не разбрах от къде са, че и моите нещо като им стане студено и омекват. На предния капак ги смених, сега е ред на задния.
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X