Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

То стана голяма Одисея.То на всички им е интересно да четат спора ви.Но ако го правите на лични,ще е по добре за Форума и за вас(мое мнение).Мисля че и двамата си мачкате авторитетите ,който сте трупали дълго време.Поздрави и на двамата,и дано има хепиенд...

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
      То стана голяма Одисея.То на всички им е интересно да четат спора ви.Но ако го правите на лични,ще е по добре за Форума и за вас(мое мнение).Мисля че и двамата си мачкате авторитетите ,който сте трупали дълго време.Поздрави и на двамата,и дано има хепиенд...
      Сигурно си прав. В същност, повечето неща са вече казани и на лични, и на не толкова публично място. Това е нещо като повторение за публиката, която няма нищо против зрелища и дори ги предпочита пред сухите технически дискусии.
      Пък има и добри хора, дето, като главните участници се закротят, ще дойдат да поразритат малко въглените и плиснат масълце ...

Само дето не се намират много такива, дето да направят нещо по-полезно. Например да изкажат предположения що на топъл двигател, най-често след престой, трябва да се върти така досадно дълго доде запали?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Ако много държиш да се чувстваш жертва на заговор - не мога да ти попреча и не виждам повече смисъл да предъвквам едно и също. Както вече ти казах, какво си знаел и какво не си знаел - само ти си знаеш. Аз мога само да предполагам и да си правя изводи от това, което ти си казал и от евентуални разминавания между казано и установено, но не мога да докажа дали си знаел/видял едно или друго.

След като собственоръчно си написал, че ти си сменял накладки, това предполага, че си имал възможност да огледаш спирачните апарати, нали? Откъде човек, който съди по казаното от тебе, може да знае, че не само не си ги сменял, ами даже не си ги и видял отблизо? Като започнат да се натрупват разминавания тя става една ...

А щом ти казваш, че всичко, което беше установено, се е строшило за има-няма 1000-2000 км, сигурно ще да е така. Нали ти си знаещият.

Като не продават отделно тампони, за чий тогава си ми се размрънкал, че съм бил слагал "ментета"?!? Какво да сложа, като казвате, че оригинално не се продавало?

Тампоните на предните горните носачи, особено отляво бяха на парцал и луфтът се установява просто като ги пипам с 2 пръста. Така не може да се кара и трябва да се направи нещо по въпроса. Е, направихме! Дали сме уцелили важната особеност или не - предстои да се види. Нея мога да я науча, ако някой ми я каже или ако някъде я прочета. Като няма кой и откъде - здраве да е! При всички положения обаче не виждам какво губя. Ма след година съм щял да купя нови носачи. А ти какво искаш, да ги бях купил сега ли?
        Сега друга песен запя. Прочети си отначало темата и кажи че не съм аз човека който обвиняваш.
        Не всичко ти е "може би, но вие се сещайте."
        Темата е абсолютна каша. Ще си направя трудът да я систематизира ама не сега че ...

Тампони за носача не се продават, когато поискаш тампони за носача. Когато поискаш тампони за моста, се продават. Вчера на дълго и широко обясняваше че тампоните са еднакви. Това което си установил с двете си пръстчита не е било никаква находка, защото когато взимаше колата, ти казах че отпред горе има тампони за смяна. Дадох ти носач, за да имаш резервен, ако се издъните с разкапсуловането на тампоните.

Коментар

Само дето не се намират много такива, дето да направят нещо по-полезно. Например да изкажат предположения що на топъл двигател, най-често след престой, трябва да се върти така досадно дълго доде запали?
          Само предположение не познавам мотора.Не-добре работещи дюзи подаващи повече гориво и го давят на топло"едва ли 8-мак се дави лесно",но ако имаше газ лесно щеше да се установи това, или е електрически проблем.Другото предположение,възможно ли е от разтеглена верига да бяга центровката,като на бмв-то примерно и най елементарното не-подходящи свещи.Това от обща култура,не съм монтьор не ми се "смейте" много ако не е така.
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
            "едва ли 8-мак се дави лесно"
            Не е осмак, шестак е.
            Не че съм голям разбирач, но ако със смяната на датчика за положението на коляновия вал не се оправи положението, бих погледнал свещи, бобини ( а ако е само една - дистрибутор)
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Само предположение не познавам мотора.Не-добре работещи дюзи подаващи повече гориво и го давят на топло"едва ли 8-мак се дави лесно",но ако имаше газ лесно щеше да се установи това, или е електрически проблем.Другото предположение,възможно ли е от разтеглена верига да бяга центровката,като на бмв-то примерно и най елементарното не-подходящи свещи.Това от обща култура,не съм монтьор не ми се "смейте" много ако не е така.
              Не е осмак и е със газ.
              08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                Не е осмак и е със газ.
                Извинявам се мислех,че е 4.7,сега прочетах,че е с друг двигател май от предния модел и с газов инжекцион ,май има разлика от газова уредба.
                Той не пали ли винаги на бензин?
                Последно редактирано от Калин; 15-08-10, 09:25.
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

При мен, макар и не на същата марка, абсолютно същите симптоми имаше заради датчика на Хол. При студен пали добре, при топъл, ако го загасиш и пробваш пак веднага, общо взето пали, но поседи ли 2-3 минути голяма мъка, няколко опита с дълго въртене докато тръгне. Когато в официалния сервиз го закачиха на компютъра, само си каза веднага и минах само с почистване на клемите. Принципно на съвременните бензинови двигатели е винаги добра идея, да се минава през компютъра при проблеми с двигатели, умеят да се самодиагностицират доста добре.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Сега друга песен запя. ...
                    Хич даже! От самото начало пея една и съща песен. Тази тема е за "какво направих по джипа днес". И аз ще съм най-доволен, ако в тази тема остане да се пише само, че съм си сложил сини диодчета на пръскалките или някакъв друг туних.

Иначе аз на тебе достатъчно отдавна съм ти казал къде ме стяга чепика и след това трябваше да го повтарям поне още 2 пъти. Според тебе - това не било проблем. Ами ОК. Ситуацията е ясна. Да съм гледал! И, в същност, от там нататък с теб нямам за какво да си говоря. Нямам и никаква далавера да ти мачкам фасона. От това разходите на пари, време и нерви няма да станат по-малки.
                    Разните му там лагери и тампони не са ми проблем и предъвкването им е просто преливане от пусто в празно. Кой знае защо, обаче ти баш за такива работи се хвана да бягаш без никой да те гони. И сам почна да си вкарваш вълка в кошарата. В един момент се тупаш по гърдите какъв познавач си и как можеш да познаеш какво е правено по колата " по ръждата на резбата и по белезите по главите на болтовете", а в следващия се сърдиш, че някой има проблем да повярва, че такъв голям познавач за цял месец "от сутрин до вечер" под колата не е успял да види цял сменен двигател с порядъчна доза ТНТМ, болтове на необичайни места и липса на такива на щатните им ...
                    В един момент пишеш, че си сменял накладки, в следващия се оказва, че даже не си ги отварял. А с тия тампони пък се оформи направо див цирк. Тръгна от "колата няма тампони за смяна" и стигна до "казах ти, че има тампони за смяна" (като второто, в същност, беше истината). Почна се от "ууу, що ги сменяш с неоригинални", за да се окаже накрая, че колата така или иначе си е била с неоригинални втулки на носачите. Хич и не питам кой, кога и с какво ги е сменял, за да няма нови изблици. Че вече ми се повръща от тия втулки! По-малко време и нерви ми отиде да ги сменим, отколкото да се разправям с тебе за глупости.
                    Както и да е. Повече нямам желание да ти отговарям на подобни писания.

А че ще триеш, като ти върнат нашивката, не се и съмнявам!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Той не пали ли винаги на бензин?
                      Винаги на бензин пали.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В един момент пишеш, че си сменял накладки, в следващия се оказва, че даже не си ги отварял.
                        Добре че ми хвана една грешка на езика че има за какво да намилаш.
                        Ти не каза ли че си сложил интеркулер на Патрула. Ти ли го сложи.
                        Като си купуваш кола и продавача каже че е сменил ремъците, той лично ли ги е сменял.
                        И пак е малко по-различно от това да кажеш
                        За чистене - почистихме.
                        при положение че моторчето за празния ход е било чисто като чисто ново.
                        И е много по-различно от това да кажеш
                        а предните дискове са износени по такъв начин от вътрешната страна, вероятно в резултат на вандалско каране с напълно износени накладки
                        Да слагаш нови накладки на такива апарати и при такива дискове малко ми прилича да лекуваш тежко болен с аспиринче.
                        Което си е чиста лъжа, защото надрания диск е един. Нищо че пак е сниман два пъти.

И е още по различно от това да кажеш

Това положение повече ми харесва:

Като много добре знаеш че тези амортисьори не са за тази кола!!!

Много по-лесно щеше да ми е да излъжа и да кажа че аз съм ги сменял накладките, и буталата са били здрави. И никой нямаше да се усъмни, щото си палил спирачките, палил та препалил. Ама за коли ли да лъжа бе майна!??? По 20 на ден мога да троша и да си ги оправям.

А с тия тампони пък се оформи направо див цирк. Тръгна от "колата няма тампони за смяна" и стигна до "казах ти, че има тампони за смяна" (като второто, в същност, беше истината). Почна се от "ууу, що ги сменяш с неоригинални", за да се окаже накрая, че колата така или иначе си е била с неоригинални втулки на носачите.
                        Каза че тампоните на горните носачи ще са първото нещо което ще направиш по колата. Извинявай че ти повярвах.
                        Лъжеш че не си знаел че предни долни, задни долни и заден горен носач не са с оригинални тампони. Аз ти казах че не са оригинални още преди да вземеш колата. Казах ти и че са по-яки от заводските защото са плътни а заводските са продупчени.
                        А че ще триеш, като ти върнат нашивката, не се и съмнявам!
                        А ти ако знаеш в какъв измислен свят живееш, ще се гръмнеш на секундата.
                        Нали ти казах че никой не може да ми вземе повече от това което ми е дал. Не ти се вярва май.
                        Никой не може да ми каже какво ще правя аз в свободното си време, и никога няма да съм модератор защото за мен модерацията е задължение а не привилегия правомощия нашивки и т.н.

Наистина е жалко че няма толкова полезни, които да отговарят на въпроси които не си задал.
                        Последно редактирано от kinex; 15-08-10, 20:58. Причина: .!.

Коментар

Цветът на този заден диск е резултат от зле свършена работа по ръчната спирачка и само 2-3 тегела къщи - сервиз. И, между другото, е добра илюстрация за ситуация, в която наистина трябваше да вдигна скандал и да си искам едни пари, но поради някои причини не го направих. Ама такива ситуации не ти вършат работа на тезите, така че не смятам да се впускам в подробности ...
                          Било им е по-лесно да оправят колата, от колкото да се занимават със скандалджии.
                          И на мене ми беше по-лесно да ти платя колата за да ми я върнеш, и да не си изпълняваш заканите да ме оплюеш пред всички, ама ти нито се водиш нито се караш.

За да приключа въпроса със спирачките ми остава само да се оправи ръчната спирачка. Оказа се, че кожухът на дясното жило е бил скъсан и то е задържало (не връща челюстите при освобождаване на ръчната), а лявото - просто не е било закачено. Поради това ръчната не работеше като хората, а след смяната на накладките с нови, започна да задържа и да пече новите дискове.
                          Ти каза ли им че

Друг повод за "културен шок" у мен е това, че за 28-годишен шофьорски стаж, това е първата кола с автоматик, която карам по-продължително време.
                          Автоматикът определено налага сериозна промяна в навиците. Например, никога досега не съм използвал толкова много спирачки. При каране по пътища с много завои и спускания съм свикнал да регулирам скоростта с подходящо избрана предавка и игра с педала на газта.

Сега дори и при превключване на "2", работата със спирачките е твърде много за моя вкус. По този повод дори задочно се извиних на всички български шофьори, които съм ругал несправедливо за това, че на всеки завой скачат на спирачките.
                          Синьо от задържаща ръчна може да има само по барабана, защото челюстите на ръчната са вътре в него.

Коментар

LSD-то е проблемно не според Тихомир и не според мене, а според 3 (трима) души, които от години си изкарват хляба като ремонтират джипове. Разбира се, много е възможно те да си нямат представа от LSD, за разлика от тебе.
                            "Всички разбраха" ,,, "Ама не съм го казвал аз" ,,, "Други го казаха" --- ай стига овърта вече
                            Застани като мъж и кажи проблемно ли е ЛСД-то.
                            Първоначално публикуван от EWJ_3.PDF-TRAC LOK TEST
                            If rotating torque is less than 30 ft-lbs. or more than 200 ft-lbs. on either wheel, the unit should be serviced.

Коментар

Абе хора айде стига!
                              Явно както винаги в такива теми няма да се разбере кой прав, кой крив!
                              Ама то станА вече като турски сериал!
                              Ако може да се разберете (в което се се съмнявам), разбирайте се на лично, но спрете да се джавкате публично!
                              Не ви отива и на двамата!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Темата за жалост отдавна напусна техническото русло.Все ми се струва че големия интерес към нея се дължи на чисто воайорство,а не на технически интерес.Вероятно най добре е това недоразумение да бъде заключено и да се изяснява само между двамата участници в сделката.
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X