Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Ти всички марки ли си имал. Нали се разбрахме да пишем само за тези който сме имали.

Относно Алфата, другите марки и т.н. си много далеч от истината.
    Отговарям ти:
    Соц. возилата -няма да броим.Имал съм лична Алфа 164 ТS , 2000 кубика 1993г. , Мерцедес 123-2,4Д ,Форд Ескорд 1,8Д , GMC Jimmy 5.7 , Dodge Stratus 2.4,Range rover 2.5 TDS 2001г.,Гранд Чероки 3.1 TD, Лексус RX300 2005г-закупен чисто нов и още се търкаля над 220000км е вече и имам лични наблюдения от много автомобили , поради факта , че съм се занимавал със организация и управлевие на сервизна и таксиметрова дейност.
    В следствие на гореизложените факти , смятам , че имам право да пиша обобщаваща информация за гореизброените марки.
    Между другото: Ти колко джипа /Jeep/ си имал или карал? - та постоянно не изпускаш възможността, при всеки удобен случай, да уплюваш марката и продължаваш с негативното си отношение.
    Изlинявам се на колегата Чавдар V93 , че пиша в неговата тема , но това засяга марката Jeep.
    Пожелавам успешен завършек на тази одисея с отстраняването на неизправностите.
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      ....Тихомир...

No comment. You don't deserve it.

Коментар

Чавдаре сбъркал си марката!Насочи се към Алфа Ромео 164.Тогава наистина ще разбереш къде зимуват раците.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Сега като ще ме плашиш с триене, аз пък няма да си направя собствен форум, като хората които си тръгнаха от тук заради теб.
          Какво очакваш да ти кажа за оригинален за модела двигател, на който не трябва да му връзваш бобините със свински опашки.
          Това че на много хора им е угодно да има някой някъде на който могат да се обадят и да получат информация, вместо да я търсят сами в интернет, изобщо не означава че този някой знае всичко. И на мен ще ми е по-добре да има такъв някой на който да се обадя за съвет, ама такъв някой който знае всичко няма. Точно хората които са набедени за всепризнати специалисти и всеможещи капацитети знаят какво знаят и какво не знаят. За това се създават и легенди. Щото като не знаят нещо не го правят не го и казват , за това и не се дънят. Аз знам това което трябва да знам за да си променям колите, защото в България малко хора го могат. Неволята ме е научила на минус десет с кръв в канала. Пред никой не съм задължен да знам всичко. Не си вадя с това хляба.
          Ако знаех и половината от това което всички си въобразяват че знам сигурно щях да знам и че двигателя е сменян. И ако го знаех нямаше да има никаква причина да го премълчавам защото това е качество а не недостатък на колата. Много по-добре е да се сложи здрав двигател какъвто е този отколкото да се ремонтира стария и после да ревеш като вдовица за секс че някой е направил некачествен ремонт както за Галопера. Видяли го хора които разбират, в смисъл точно това го знаят и казали че капака на клапаните е от стария модел. Супер, двигателя здрав ли е?! Здрав е!!! Аз съм вързвал бобините със свински опашки, което за мен означава че липсва планката която ги държи, а не означава че липсва двигателя. Знам че стария гранд с 4.0 е с кабели на свещите защото такова Гранд Чероки съм имал. Този двигател за който става въпрос не е с кабели на свещите. Щото и свещите съм му сменял. И да, от БАЛКАНСТАР са. И горивния филтър съм му сменял, 200лв струва, и да, пак е от БАЛКАНСТАР. И няма нищо общо с горивния филтър на стария двигател.

Маншона на предното каре не съм го сменял. Сега почвай да ме обвиняваш че и здравите части не съм ти сменил. Нали вече знаеш че маншона не трябва да е гумен. Чак и аз научих нещо от теб. Което идва да покаже че едни хора знаят едно, а други знаят друго.
          Пластмасови маншони се продават, как да не се продават. Половината нови коли са с пластмасови маншони. Или за теб всичко което е над 10лв не съществува?!
          Маншона на горното каре не се къса от това че карето е плаващо. Нали не си мислиш че това каре се върти някъде на някоя кола без маншон. То и там е плаващо.

Усещаш ли как вече започваш да си ги изсмукваш от пръстите, само и само някой друг да ти е виновен. Каза че ЛСД-то е за ремонт. Това не се установява на ръка. Ще кажеш ли, в допуска ли е зацепено или и това са поредните голи обвинения като снимката на китайския лагер. Гранд Чероки WJ се сглобява и в Китай.
          Мен ме пускат в сервизните зони на Балканстар. В Балканстар не пускат мрънкалници.
          Последно редактирано от kinex; 08-08-10, 08:25.

Коментар

Сега като ще ме плашиш с триене ...
            Както всички могат да видят, не съм ти изтрил вчерашните излияния, въпреки откровените обиди и измислени твърдения по мой адрес. Т.е. получил си си "правото на отговор", без значение дали той ми харесва или не.

Това, дето и днес продължаваш да се опитваш да ме уязвиш по какъвто и да е начин и най-вече като намесваш неща, които нямат нищо общо с темата, също ще го оставя. Пък, който чете, да си прави изводите.

Обаче, все пак в един момент ще е добре да спреш с писания, които не са по темата и показват най-вече, че не можеш да си сдържаш нервите! Защото са си чист спам, какъвто ти самият, като модератор, триеше без много да се замисляш ...

Не ми ясно какво точно си мислиш, че ще постигнеш с откровени лъжи?!? Я намери къде съм ревал за "некачествен ремонт за Галопера"! Напротив, за 4-те години, които тази кола беше в мен, впечатленията ми бяха, че човекът, който направи основен ремонт на мотора, си беше свършил работата добре. За което вероятно е допринесло и това, че му бях доставил нова оригинална оборудвана глава, вместо да го карам да кърпи старата и да прави ТНТМ-та.
            Хич не бъди сигурен, че постоянното намесване на предишната ми джипка ще ти донесе някакви дивиденти! По-скоро ще е обратното.
            Като тръгнах да го продавам, кандидат-купувачите бяха уведомявани, че двигателят е ремонтиран и главата му е сменена с нова. Което доведе до това, че поне 4-5 човека моментално загубиха интерес. Какво ли щеше да е, ако трябваше да им казвам, примерно, че колата е с насаден чрез ТНТМ мотор от предишния модел?!?

Затова пък, човекът, който в крайна сметка го купи, беше напълно наясно с това какъв ремонт е бил правен и добре се беше запознал с това, което аз съм писал за колата в този форум, включително и къде и как е карана.

И по-спокойно бе човек! Недей да се държиш като гузен! Никой за никакви лагери не те обвинява.

Съобщението, че лагерите на задните главини са били сменяни в Балканстар, беше новост за мен, тъй като такъв ремонт досега не беше споменавал. Лошо няма, но в случая наистина ми стана интересно. Защото единият от лагерите си беше китайски и то не особено добре изглеждащ (което не е "голо обвинение", а документирана констатация на факт). Т.е. със същия произход като лагерите, продавани от други доставчици. Дори номерът на лагера е почти същият.

Поради което неминуемо възниква въпросът, ако в Балканстар наистина са сложили такъв лагер, който може да се купи от кой да е от другите доставчици (към чиято стока ти демонстрираш аристократично презрение), то какъв е смисълът човек да си дава парите там с мисълта, че непременно ще му сложат оригинални Мопар-ски части?!? Ей затова те попитах дали наистина лагерите са сменяни в БС и колко е струвало това удоволствие. Вместо да дадеш някакъв смислен отговор - ти започваш да се зъбиш и да отправяш обиди ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега разбирам защо има толкова много зелени квадратчета, под ника на kinex.
              Наистина от прочетеното се стига лесно до извода, че "репутацията му е извън скалата".
              Чаво, защо не промениш заглавието на темата на:"От 5 месеца ходене по мъките с Grand Cherokee WJ".
              Последно редактирано от plrussev; 08-08-10, 10:31.
              "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
              „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Не ми ясно какво точно си мислиш, че ще постигнеш с откровени лъжи?!? Я намери къде съм ревал за "некачествен ремонт за Галопера"!
                Това в тази тема си го писал преди няколко дена.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Като изключим това, че още в началото се наложи да му направя основен ремонт на двигателя (съсипан и замаскиран от предишния собственик)
                А тази тема ако не я бях забравил,
                Работи като вършачка и няма мощност (Хюндай)

гаранция нямаше да получиш джипа. На тебе все предишния собственик и сервизите са ти виновни. Ако двигателя на гранда не беше сменен а ремонтиран нали е ясно кой щеше да е виновен. Сега е здрав така че проблем няма.

Техническата страна на въпроса наистина е важна. Аз затова и пиша основно за болчета и гайки. В случая обаче техническата информация се преекспонира от призмата на твоите лични познания и мироглед. Което след като си го вкарал в темата, няма как да не е част от нея.

Коментар

Това в тази тема си го писал преди няколко дена.

А тази тема ако не я бях забравил,
                  Работи като вършачка и няма мощност (Хюндай)

гаранция нямаше да получиш джипа. На тебе все предишния собственик и сервизите са ти виновни. ...

По-лошото беше, че аз я бях позабравил тази тема, от която между другото става ясно какво може да се случи, когато човек вземе кола на юнашко доверие. За следващата ми джипка темата е по-различна, по елементарната причина, че беше купена след много внимателно оглеждане и отсяване, без никакво доверие към казаното от продавачи. И това ми спести доста мотики, които би могъл да настъпи човек без достатъчно опит и познания.
                  А кой виновен обикновено лъсва със страшна сила, когато нещата се погледнат по-отблизо и по-подробно. Когато става ясно, че на една кола е направен ремонт, колкото да изтрае до първото сипване на масло без добавки кой да е виновен?!?

Няма нищо по-естествено от това техническата информация да е пречупена през призмата на личните познания (или незнания). Важното е да има техническа информация, а не обиди, измишльотини и увъртания.

Между другото, пак не каза нищо за лагерите. Казвай, та да знаят хората дали да ходят в официалния сервиз или направо да си купуват "китайските ментета" от алтернативните доставчици!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                    Отговарям ти...
                    По моя сметка, без сош возилата си имал 3 коли и 5неколи. Нямал съм лично Джип. Няма и да имам. Отдавна спрях да пиша за коли който съм нямал лично. Сега дебна теб дали го правиш ти.

Многото наблюдения не вървят. И аз имам много от Джип, ама се оказа, че не вървят
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

...Шлосера от Лапландия да не пита къде съм се скрил, ами да си смени цялото окачване от-до, щото е дробсърма, и после да ме пита що колата се тресе. Ще кажа. Нали вината ми е че знам..."

Виж сега Пламене.С изказванията си на злобно българско монтьорче,само си вредиш както се вижда вече.
                      Първо си ми объркал професията.....Второ и местоживеенето и трето,ти кога си виждал мойта кола че да се изказваш кое е дробсърма и кое не.Аз такова нещо незнам.Да на би да не е за мен този пост...??? То бива натякване бива ама пък какво е това от теб бе.Форума нали е затова-да си помагаме едни на други. Ама на теб нещо ти тежи май?Бих ти казал още много неща обаче едва ли има смисъл.Остани си със здраве.

Извинявам се на Чавдар за спама.Но наистина мисля че трябва да останат всички мнения(особено тези на Пламен).Има какво да се разбере за него от постовете му.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Тя лъсна работата, ама защо изтрихте поста ми за самопостроения гроб...
                        Битката със щатските парчета е титанична, особенно титанична!
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

За да се върнем на темата:

Миналата седмица имах възможност да се запозная с един от номерата, които (според информация в Интернет) WJ с раздатка 242 има навик да върти от време на време. При един доста остър завой на малка скорост, усетих, че предните колела провлачват. На най-близкото по-широко място врътнах 1-2 завоя с пълно навиване на волана и усещането се потвърди. Без газ джипът направо спираше. Въпреки, че лостът си стоеше на 2WD, изглеждаше, че раздатката е в режим "Part time". Общо взето, неприятна ситуация, която може да има неприятни последствия, ако човек не се усети навреме.

Американска му работа! Кореецът и японецът никога не са правили такива номера.

Явно ще трябва да се внимава, когато се превключват режимите на раздатката. А проверката на ключето, което трябва да запали лампа "Part time" на таблото, ще трябва да се премести по-напред в списъка на нещата за правене.
                          Лампата със сигурност си е на мястото и е изправна. Трябва да се види защо не светва при включване на съответния режим.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Изкарай това нещо край пътя и го застреляй. Да не се мъчи. Да не се мъчиш и ти.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Ти трай да не ви дойдат гости в ЛР раздела да ви обяснят какво мислят за марката на кралицата!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                Стга бе Тарга. Аз си купих същия модел от Германия преди 10 мвсвца. От тогава до сега 16 000 километра и освен обичайната поддръжка - само наливам бензин.
                                Имаше и някои дефекти поради тъпотията на немеца да налее "ПО ДОБРОТО " масло Mercedes вместо Mopar, но и за този тарикатлък му отбих на човека 1900 Евро, та ми се върза на 5000 Евро цена .

Много съм доволен.
                                Последно редактирано от Nik Nikolov; 09-08-10, 11:34.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X