Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Ще те посъветвам да вкараш налягане в пръскалките обратно на посоката на пръскане.намери компресор,извади маркучлето от съдчето на течността,уплътни около отвора на пръскалките и "газ" на всяка от тях!Ако си подложиш дланта на края на маркучлето,което си разкачил,че се изненадаш какво ще се издуха!
    Можеш да повториш и потретиш операцията,като преди всяко подаване на налягане с компресора подключваш маркучлето,пръскаш,пак разкачаш,пак надуваш.
    Пиши после има ли ефект.
    Подкрепям. Работи. Така съм отпушвал пръскалките на 4 возила. 8 бара изкарват всичко. На един голф 2-ка от тръбата за задната чистачка излязоха такива "хубавини", че направо не беше за вярване.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някои коли имат обратен клапан в тройника. Пускат течност само в една посока -към пръскалките. На други има регулатор на налягането за да пръскат двете еднакво. Не познавам конкретната конструкция.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        ... Упс-пропуснах нещо важно по питането-от познат стоматолог вземи от тези тънки бургийки-гадорийки,с които се почиства канала на зъба след изваден нерв-вкарай в отворчетата на пръскалките тази ужасия за всеки пациент и върти-ще почисти перфектно отворите,а и ще изкара навън котления камък,или каквото там се е образувало!
        Точно такива неща с дебели черни букви са написали да НЕ се правят, за да не се повреди пръскалката, която не е като тези със "съчмите".
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз пък бих те посъветвал,първо да извадиш маркучето възможно най-близо до помпата и да видиш какво налягане идва .Все пак не си сигурен дали има запушване или помпата не прави достатъчно налягане.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

И още нещо- внимавайте при продухване с по-високо налягане /компресор за въздух/, защото е доста вероятно да се извади някоя от снадките или тройник, някъде на трудно достъпно място. Особено ако маркучите вървят някъде в подкалника, или ня някое друго "завряно" място. На мен по този начин ми се наложи да разглобявам отпред подкалника на едно Renault Megane /помпата и казанчето са в преден десен подкалник/, както и облицовката на калника, багажника и тавана отзад. След продухване с компресора се бяха извадили на по едно място и отпред и отзад, където имаше снадки и течността се изливаше на воля в багажника, след възстановяване на системата отпред. Успех!
            Последно редактирано от Алекс Маринов; 23-07-10, 12:43.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
              И още мещо- внимавайте при продухване с по-високо налягане /компресор за въздух/, защото е доста вероятно да се извади някоя от снадките или тройник, някъде на трудно достъпно място. Особено ако маркучите вървят някъде в подкалника, или ня някое друго "завряно" място. На мен по този начин ми се наложи да разглобявам отпред подкалника на едно Renault Megane /помпата и казанчето са в преден десен подкалник/, както и облицовката на калника, багажника и тавана отзад. След продухване с компресора се бяха извадили на по едно място и отпред и отзад, където имаше снадки и течността се изливаше на воля в багажника, след възстановяване на системата отпред. Успех!
              Нарочно ги правят така, гадовете. Една есен времето ме изненада, не бях сипал още зимна течност, а температурите през нощта паднали. Замръзнало. На сутринта не пръскаше. После се размрази, предните започнаха да пръскат, но задната - не. Беше се извадила една от снадките под кората на багажника, сложена там със защитна функция точно от такива неща. Иде реч за Skoda Fabia 2005.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                Аз пък бих те посъветвал,първо да извадиш маркучето възможно най-близо до помпата и да видиш какво налягане идва .Все пак не си сигурен дали има запушване или помпата не прави достатъчно налягане.
                Абсолютно подкрепям от опит!Пак Pено,но клио.Помпичката си работеше,но пак пръскаше слабо.Какво ли не беше,оцети разни,надувания и докато не се смени моторчето с ново не си дойдохме на думата(слабо налягане)!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Точно такива неща с дебели черни букви са написали да НЕ се правят, за да не се повреди пръскалката, която не е като тези със "съчмите".

Пръскалките са по-скоро като дюза и с обратно налягане и човъркане не става. Аз ги оправих като свалих и двете и много внимателно и търпеливо прочистих от към маркучите. Издухване, плакнене и пак така - става. Свалянето минава през сваляне на чистачките (целите, не само перата). Докато бяха разкачени маркучите изпомпах 2-3 казанчета за промивка.

Коментар

Проблема се наблюдава често,когато автомобила е каран там, където водата е "твърда" - не съм много сигурен, но тя е била такава при предишния собственик.
                    Отстранявал съм такива наслоявания механично /с тънка телчица от Кантал/, но трябват двама души - единия да задейства отвътре пръскалките, а другия да ръчка с телчето.
                    Обикновенно на дъното на резервоарчето им утайка и проблема се появява отново, защото се засмуква от моторчето и то го натиква при дюзите.
                    Бих опитал с добавяне на препарат за перални и миялни машини, който е задължителен за регионите с "твърда" вода, но задължително и промивка на резервоарчето.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                      Проблема се наблюдава често,когато автомобила е каран там, където водата е "твърда" - не съм много сигурен, но тя е била такава при предишния собственик.
                      Отстранявал съм такива наслоявания механично /с тънка телчица от Кантал/, но трябват двама души - единия да задейства отвътре пръскалките, а другия да ръчка с телчето.
                      Обикновенно на дъното на резервоарчето им утайка и проблема се появява отново, защото се засмуква от моторчето и то го натиква при дюзите.
                      Бих опитал с добавяне на препарат за перални и миялни машини, който е задължителен за регионите с "твърда" вода, но задължително и промивка на резервоарчето.
                      Това е точно и вярно.
                      Кията ми дойде пет годишна от Италия и нямаше никакви шансове да напръскам което и да е стъкло. Тотален варовик навсякъде.
                      Пасата ми, мина пълнолетие, базиран в София. Нама грам варовик, пръска си като за световно.

Коментар

Варовик се изчиства с оцетна киселина най лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Варовик се изчиства с оцетна киселина най лесно.
                          Стига да има как да стигне до него.
                          При мен, след два дни киснене, само механичното почистване помогна. Интересното е, че помпата остана старата, макар да изглеждаше като сталактит. Бушона си бе свършил работата.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                            Ако има много утайки - обикновен бензинов филтър за лев-два ще свърши работа монтиран на общия маркуч за пръскалките.
                            На баща ми Фронтерата (внос от Италия) страдаше от същия проблем и по този начин го реших. Естествено преди да се сложи филтъра, дюзите и маркучетата (до сряза кадето ще е филтъра) трябва да се продухат/почистят.
                            Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Първоначално публикуван от batije Преглед на мнение
                              Ако има много утайки - обикновен бензинов филтър за лев-два ще свърши работа монтиран на общия маркуч за пръскалките.
                              На баща ми Фронтерата (внос от Италия) страдаше от същия проблем и по този начин го реших. Естествено преди да се сложи филтъра, дюзите и маркучетата (до сряза кадето ще е филтъра) трябва да се продухат/почистят.
                              За утайки ще помогне. Ама при варовита вода - не. Получават се отлагания, и то баш накрая в дюзите, понеже тях слънце ги пече най-много и там има най-голямо изпарение, съответно отлагане.

Но често хавата е друга. Не знам предишния собственик на тераното ми какво беше сипвал, но явно е било от някоя кална и песъклива локва. Имаче 2 пръста утайка на дъното + запушвания по дюзите. Първо ги издухах наобратно с 8 бара въздух, а после свалих и изчистих казанчето. Разправията - неприятна. Половината ми казанче, със все помпичката - отвън, под калника, и под пластмасите на подкалника. Другата половина - при двигателя. Между двете - уплътнение, което естествено после протече, но в последствие си се намести, и сега не тече.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                ...
                                Т.е. трябват ми щипки
                                На първо четене изглежда, че ей този модел (срещу 0,80 лв от Стрийт мания)

ще свърши работа след леко подстригване с ножче, за да се докара на размер.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X