Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Grand Cherokee Limited- момчета, помогнете!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Grand Cherokee Limited- момчета, помогнете!!!

Още в пост#12 е написано какво да направиш.
    За твой късмет блокировките все още работят, така че направи го колкото се може по-бързо, особенно за диференциалите, защото явно са ти сложили доста неподходящо масълце. Ако са ти обслужвали колата хора които не знаят какво е това "QUADRA DRIVE" и има ли почва у нас, вероятно и в раздатката са ти наврели някое ATF.
    A освен това и маслото на скоростната кутия и то не е от най-обикновенните, даже си е доста специфично:
    ATF Спецификация 236.10 - Shell ATF 3403-M 115
    ATF Спецификация 236.12 - Aral Getriebeol ATF M12,Fuchs Titan ATF 3353, Mobil ATF 3353, Shell ATF 3353,
    ATF Спецификация 236.14 - Fuchs TITAN ATF 4134, Mobil ATF 134, Shell ATF134
    GRAND CHEROKEE 4.7
    Добромир Добрев
    O898633718

Коментар

Преден или заден диференциал с Варилок, не блокират от липса на добавка за ЛСД, а скърцат.
      Верно е че ако се добави само липсващата добавка скърцането ще изчезне, обаче човека е от Габрово, което ме кара да си мисля че оправи ли се колата, масло повече няма да се сменя. За това писах да сменя всичко. Това че маслото в диференциалите в момента е бистро, изобщо не значи че не е за смяна. С масло без добавка ще скърца и ще износи дисковете на ЛСД-то, което не е голям проблем щото тая кола и с износено ЛСД може да се движи без проблем. Големия проблем става ако маслото е старо и не маже добре, или ако е с неправилен вискозитет 80W90 например, защото тогава се износват едни скъпи части и вече колата не може да се движи така а трябва ремонт.
      За това писах да слага Кастрол.
      75W140 на Кастрол е пределно допустимия компромис между цена и качество.
      Преди време търсих такъв Кастрол без добавка за ЛСД, и от официалния представител за България ме убедиха че такова на пазара от години няма. За това писах просто Кастрол 75W140. Сега чувам че го имало и без добавка. Ако наистина е така, значи трябва да се уточни че за Куадра Драйв маслото в диференциалите задължително трябва да е с добавка за ЛСД. Горе някой беше написал буквичките.

Според мен, вероятноста в раздатката да има масло за диференциали е над 80%. За това и провлачва задницата.
      Добре е да се направи промивка за няколко километра с Мопар TCL NV247, защото диференциалното е много гъсто и няма да изтече цялото.

Ако маслото в раздатката е червено, (макар че е по-малко вероятно защото с червено не провлачва толкова много) няма нужда от промивка.
      Последно редактирано от kinex; 21-06-10, 08:22.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        ... или ако е с неправилен вискозитет 80W90 например, защото тогава се износват едни скъпи части
        80w90 със сигурност не е неправилен вискозитет.
        Може би неоправдана икономия или лош избор, но не и вредно за нормална употреба. По никакъв начин.
        По принцип това е маслото препоръчвано от Джип.
        Естествено трябва да се вземат под внимание сервизните интервали за смяна на маслото в мостовете.
        75/140 се препоръчва едва при тежка експлоатация или дърпане на тежки товари с теглич.
        75/140 е в пъти по добро от 80/90, но това съвсем не означава, че 80/90 е грешен избор, ако се ползва за нормални натоварвания с переодични смени.
        Прикачени файлове
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Аз казвам че е вредно.

Едно време и DexronIII не е било вредно, ама автоматиците са живеели от ден до пладне.

Грандовете след 2005 не ползват 80W90.

Коментар

80W-90 e само ако диференциала е обикновен! За диференциали с "Vari-lok" e задължително 75W-140 ! И това е от далечната 1999 година насам.
            Прикачени файлове
            GRAND CHEROKEE 4.7
            Добромир Добрев
            O898633718

Коментар

Здравейте, незнам какво да кажа, но смених маслото в задния диф с SAF XJ 75W140 на Castrol. Ами тресенето при по големи и обратни завои продължава. Дори го чувам като хруптене на зъбите в дифа. Няколко майстора казаха да не се притеснявам, защото това било нормално. Дори и нови джипове го правели. Ма мен ми се струва странно, щото някой път изобщо не тресе, а друг път на всеки завой над 60 градуса.

Коментар

Едно от три си свършил.
                Остават още две.

Кастрол 75W140 в предния диф - 1.4л
                Мопар TCL NV247 в раздатката - 1.4л

Коментар

Аз имах същия проблем с TLC VX80 4,2TD. След много ходене по мъките установих,че е заминала виско муфата в раздатката. Не знам защо изключвате проблема да е точно там. Според мен и това трябва да се провери. Дано да не е де, че тогава излиза солено, но поне да се изключи като вариант.
                  [COLOR="black"][B][I]Wrangler 2.5i[/I][/B][/COLOR]

Коментар

Kакво стана с хубавата тема? Оправи ли се vladimirmadjarov ? Смени ли маслата както казва кinex?

Коментар

След като поизчетох, пак ще да сменям моето, но този път с Castrol SAF XJ 75W140, че съм със 80W90 сега, пак е с LSD добавка, но...
                      Да питам, дали освен в мотобул, някъде другаде се продава за да не ходя чак до ботевградско шосе?

Блгодаря предваритело...
                      Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
                      Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
                        След като поизчетох, пак ще да сменям моето, но този път с Castrol SAF XJ 75W140, че съм със 80W90 сега, пак е с LSD добавка, но...
                        Да питам, дали освен в мотобул, някъде другаде се продава за да не ходя чак до ботевградско шосе?

Блгодаря предваритело...

В Петок си купих от БС Мопар 75-140 3л за двата дифа с добавката. Првоначална цена 80 л. за литар-без фактура 50. Добавката за 1 диф. 20лв. Взвх си 2 за двата дифа. И NV 247 за раздатката 2 л. по 38лв. за литар. Бех в Мотобул и ми казаха за маслото на кастрол XJ 75W140 , 39.50 лв. Ми изглеждаше по логичен избора които направих. Са следва смяня. Се надяжам че лекото скърцане при пьлен завои ще се го снема.

Коментар

Интересна е била офертата "без фактура", явно не я пускат на всеки
                          Ще знам за другия път да си искам "от другата" ценова листа!

П.П. Всъщност старото масло в дифовете ми беше 75W90 на мобил мисля, а не 80W90 както съм писал.

LZ1FLY

Коментар

Майко мила... тия няма да се оправят. А някой човечец си е вкарал джипа за смяна на маслата в дифовете...

Коментар

Ааа не, не съм ги сменял в БС, просто гледах да мина евтино и сега си ми излиза все едно съм сипал мопар

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от ljupco Преглед на мнение

В Петок си купих от БС Мопар 75-140 3л за двата дифа с добавката. Првоначална цена 80 л. за литар-без фактура 50. Добавката за 1 диф. 20лв. Взвх си 2 за двата дифа. И NV 247 за раздатката 2 л. по 38лв. за литар. Бех в Мотобул и ми казаха за маслото на кастрол XJ 75W140 , 39.50 лв. Ми изглеждаше по логичен избора които направих. Са следва смяня. Се надяжам че лекото скърцане при пьлен завои ще се го снема.
                                Нещо не разбрах кое му по-логичното на това да дадеш двойно повече пари на БС, вместо да си вземеш за 40 лв/л Кастрол SAF XJ 75W140, което си е предназначено за LSD и няма нужда да му се слагат някакви добавки?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X