Здравейте, скоро купих Гранда-2003г. с 2,7 cdi. При покупката не забелязах, че на пълен завой на ляво и дясно започва да тресе отзад. Колегата гледа отсрани и забеляза , че задните гуми се тътрят като на каруца. Иначе на прав път няма никакви шумове в дифа. отворих капака-няма никакви видими поражения, всичко е като ново. маслото е бистро и имам съвсем малко каша на магнита, но мисля , че е допустимо. Всеки майстор засега мисли различно, защото в Габрово нямаме много опит с такива проблеми. Вдигнах го на два крика и при въртене с ръка на едното колело, другото се върти противоположно, но след два , три оборота, нещто ми затяга и другото колело започва да се върти в същата посока. Възможни проблеми според мен: износена ос на сателитите, но няма нищо видимо??? А според вас??? да не би това затягане да е нормално щперосване на дифа??? Помогнете за да избегна излишните разходи???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Grand Cherokee Limited- момчета, помогнете!!!
Свий
X
-
От: Проблем с Grand Cherokee Limited- момчета, помогнете!!!
Ако продължиш да го караш така, скоро ЩЕ ИМА шумове в диференциала, а също и в други агрегати. Да почнем от това - в какво положение са ръчките за управление на трансмисията?
-
Джиперите да кажат какво значи 4AllTime. Какви други положения има тоя лост, че да се ориентирам?
Дали е голям проблемът не знам още, но ако покараш така, със сигурност ще стане голям.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеДжиперите да кажат какво значи 4AllTime. .
Коментар
-
Значи отиваме към ремонт на раздатъчна кутия (там явно има вискосъединител, който е запекъл). Временно решение (не добро) може да е свалянето на предния кардан.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗначи отиваме към ремонт на раздатъчна кутия (там явно има вискосъединител, който е запекъл). Временно решение (не добро) може да е свалянето на предния кардан.
Коментар
-
Не мога да разбера , каква е връзката между раздатката и неправилното движение между ляво и дясно задно колело, нали раздатката предава движението на кардана и вече самия диф ги разпеделя.
В Габрово е имало такъв случай и никой не се е справил. След посещение в БС , последвала смяна на маслото на дифа и проблема бил решен. да не би да се щперосва от самото масло, или говоря пълни глупости....Последно редактирано от Ясен; 19-06-10, 15:25.
Коментар
-
Достатъчно написахме. Раздатката е ясно каква е. Дифовете трябва да си прочетеш!
При блокирала муфа на раздатката, при пълен завой джипа ще спира. При блокиране на заден диф ще блокират задните гуми.
Легни под джипа и виж какво пише. После специалните масла и дано се оправи.Последно редактирано от Аndro 160; 19-06-10, 14:07.
Коментар
-
И аз мисля че вече написахте достатъчно глупости.Чак срам ме хвана.
Два литра масло Мопар TCL NV247 за раздатката. Има го в БалканСтар и пращат по куриер.
Четири литра масло Кастрол 75W140 за диференциалите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар