Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки XJ - не включва преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чероки XJ - не включва преден мост

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:disconnect.jpg
Прегледи:2
Размер:31.4 КБ
ID:5181352Натиснете снимката за да я уголемите

Име:disconnect-1.jpg
Прегледи:3
Размер:69.3 КБ
ID:5181353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15564-lg.jpg
Прегледи:3
Размер:37.7 КБ
ID:5181354Натиснете снимката за да я уголемите

Име:59-1.GIF
Прегледи:2
Размер:59.8 КБ
ID:5181355Според мен възможните причини са 3 :

1.Прекъснат вакум .
    2.Вакум мембраната на дисконектора.
    3.Кранът,който управлява вакумите(намира се на раздатката).

И разбира се самият дисконектор ако ги има .

Коментар

onufriz написа:
      "Пиньона не може да го няма, че няма къде да се закачи кардана"

Може и да го има , но да е отрязано конусното зъбно колело , а опашката да си стои. /хипотетично/
      Вече какво ли не е измислено за замаскирване на проблеми при придажба на 4х4.
      Да се надяваме , че случая не е такъв!
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Благодаря много за отговорите на всички колеги. Аз си мислех, че ако тея вакуми не работят кардана няма да върти ваобще, но сега чак от снимките разбрах каква е идеята В понеделник, живот и здраве ще я вдигнем джипката да я правим и ще пише какво е положението. Дано да е нещо по-дребно макар че с моя късмет...

Коментар

Мерси още веднъж - проблема е остранен. След като ми стана ясно къде са тез вакуми и вакумни дисконектори преди малко се надупих под джипа да видя какво е дереджето и се оказа, че една букса в която влизат две вакуумни маркучета се е измушила от дисконектора, как, защо и кога не е ясно. Както и да е, сложих я обратно на мястото и всичко заспа! Тъкмо се бях паникьосах, че ще се бърка на дълбоко по джобовете, но този път ми се размина

Коментар

Темата е много полезна,и аз карам чероки 2.1 и имах проблеми с предното задвижване.Но след 1-2 часа на компа намерих тази тема.Още на първият сняг вакумния дисконектор замръзна и не включваше преден мост.Направих тази шмекерия с болта но аз сложих болт 6мм.и след няколко излета пак изключи.Вчера го отворих и установих голям луфт във вилката и затива изключва.Махнах зегерките изкарах целия вакумен дисконектор и махнах болта.След нчколко минути размисли ми хрумна да сложа две гайки 12мм.на самата ос на дисконетора и сега няма луфтове и няма как да изключи.Надявам се да съм бил полезен и много съжалявам,че не снимах но колегата Стефан Динев е направил перфектни снимки и от там може да се ориентирате къде съм подложил гайките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X