Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки XJ - не включва преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чероки XJ - не включва преден мост

Здравейте колеги, сори че пак пускам нова тема, предполагам че някъде из форума е коментиран проблема, но нищо не намерих.

Днес в Пловдив поваля и реших да пробвам черокито в малко кал - включвам на 4x4 и лампата не светка, викам си изгоряла е голяма работа, да ама после установих, че и предния мост не е зацепил - карам само на задно. Пробвах на бавни същата работа - само заден мост. Няма странни шумове, ръчката си стои зацепена... Направо не знам

Аз я купих колата преди около месец и реално досега не съм го изкарвал извън асфалта, но 2-3 пъти съм включвал на 4x4 само за проба и го усещах че работи, някакси колата по тежка ставаше (а и лампата парт-тайм ми светеше)

От: Черики XJ - не включва преден мост

мирише ми на разцентрована лостова система. Ако имаш канал накарай някой да дърпа бастуна, а ти гледай отдолу механизма какво прави, ако се наложи ремонт има ремонтен комплект във вест ауто около 30лв беше

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
      мирише ми на разцентрована лостова система.
      ...
      На мен ми съска на сссссскъсан въдуховод (тези вакуми дето управляват) ....може и да не съм прав, ама ги огледай.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        На мен ми съска на сссссскъсан въдуховод (тези вакуми дето управляват) ....може и да не съм прав, ама ги огледай.
        Вакуумите правят много проблем, да, но имате ли дисконектор на моста? Стои на предния мост, близо до дясната (пасажерската) гума.
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Такива прозаични неща, като кардан примерно има ли? И дали се върти когато трябва.
          После трябва да има и корона, както каза един колега. После Владо каза - вакумен разединител.

Коментар

Има случаи и когато раздатката е в ред, но не включва вакуумния дисконектор на предния мост.
            Тогава, пак си остава само на заден диференциал. Справка - ситуацията на Влади: ЧЕРОКИ 2,1 ТДИ - проблем с 4х4.
            Ето още една тема: Проблем с 4х4 Jeep Cherokee.

ПП. Писали сме с останалите почти едновременно.
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

От: Чероки XJ - не включва преден мост

Хахаха Аз, че нищо не разбирам така си е, ама чак пък толкова - има кардан разбира се. Абе сигурен съм че ми включваше предния мост миналата седмица. Тези вакууми как да ги проверя, къде се намират? Колата утре ще я вдигна на подемник със сигурност, но не знам какво да търся... а и моя майстор не е специалист по 4x4

П.С. Не мога да отворя линковете

Коментар

А какъв е този бушон "transmission control unit" дали има нещо общо?

Коментар

Тази схема ще ти е от полза.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Vacuum_diagram1.jpg
Прегледи:2
Размер:27.3 КБ
ID:5181291

Коментар

Значи, днес следобяд успях да се вредя за подемник и извода е следния - като включа на 4х4 раздатката завърта предния кардан без проблем, но за всеобщо учудване гумите не откинват! няма странни звуци няма шумове нищо. Кардана си върти в моста и дотам! Няма теч на масло, абе всичко си изглежда ток...

Със сигурност ще го отваряме предния мост, но това ще стане другата седмица. Кажете, колеги, какво да очаквам, че направо се шашнах!

Коментар

Ако кардана се върти ,а нито една от гумите не се завърта , значи нямаш пиньон или корона. Имало е такива случаи.Отваряй дифа и виж , ако се окаже вярно - лоша работа ,чака те окомплектоване на преден мост.
                      Ако се въртеше едната гума , щеше да се търси проблема в дисконектора.
                      Късмет!
                      п.п.Не съм много на ясно с тези дисконектори и може и от там да е проблема.
                      Последно редактирано от Ba4e Mite; 02-06-10, 21:27.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        Ако кардана се върти , нито една от гумите не се върти , значи нямаш пиньон или корона. Отваряй дифа и виж , ако се окаже вярно - лоша работа чака те компликтоване на преден мост.
                        Ако се въртеше едната гума , щеше да се търси проблема в дисконектора.
                        Що плашиш човека бре? Въртяшия момент си изчезва в "празната" полуоска - тази с дисконнектъра......
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Що плашиш човека бре? Въртяшия момент си изчезва в "празната" полуоска - тази с дисконнектъра......
                          Ха дано да си прав!
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            ...
                            Въртяшия момент си изчезва в "празната" полуоска - тази с дисконнектъра......
                            Така е. Ама не се казва има ли го, няма ли го тоя дисконектър. А се каза по горе къде стои и какво прави. Стефан даже и схема му пусна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                              значи нямаш пиньон или корона.
                              Пиньона не може да го няма, че няма къде да се закачи кардана. Освен горепосочените може да има скъсана полуоска, но пък човека казва, че няма шумове...
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X