Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се свърже усилвател към оригиналния касетофон на ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се свърже усилвател към оригиналния касетофон на ZJ

Имам усилвател и туба и ми е интересно може ли да се свърже усилвателя някак си към оригиналния касетофон на ZJ без да слагам друго CD ?
    Последно редактирано от Ясен; 29-05-10, 10:00.

От: Може ли да се свърже усилватем към оригиналния касетофон на ZJ

Може .
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Може на всичко, и на GSM-а ако искаш да се върже ...
      ZJ'96 5.2

Коментар

Малко повече информация как да стане това ?

Коментар

Първоначално публикуван от nescafe89 Преглед на мнение
          Малко повече информация как да стане това ?
          Отиваш в първата работилница за car audio, там знаят. Щом задаваш такива въпроси, не го прави сам - напоследък каското не изплаща пожари.

Коментар

От: Може ли да се свърже усилвател към оригиналния касетофон на ZJ

И аз се опитах да го направя,даже едни момчета дето се занимават с това го правиха и стана НО.....не така като исках и после смених СД и сега е значително по добре,има преходници от два дина към един около 20лв и си решаваш проблема.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнение
              И аз се опитах да го направя,даже едни момчета дето се занимават с това го правиха и стана НО.....не така като исках и после смених СД и сега е значително по добре,има преходници от два дина към един около 20лв и си решаваш проблема.
              Просто не са го направили както трябва. Повечето автомобилни крайни стъпала изискват някакъв адекватен товар, за да работят добре. Иначе кривят. В случая - филтър от 2-ри, ред и нагоре, високите си отиват към щатните тонколони, от ниските се хваща сигнала за субуфера (ниските). Тук важен момент е ниските да се натоварят с адекватно съпротивление (4 ома, или просто достатъчното такова че да не криви крайното стъпало в ниските), а после от тях да се вземе сигнал през диференциален усилвател (в изхода за тонколони от крайното стъпало при автомобилите обикновено и двете жици са активни, и съответно няма маса), който сигнал да се подаде на усилвателя на субуфера.

Задачата не е съвсем тривиална, но и съвсем не е сложна. Сериозни хора, занимаващи се с Car Audio би трябвало да имат налични всички тия неща в чекмеджето си.

Принципно всичкото това не е от най-удачните решения. Не е и никак елегантно такова, още повече че на почти всички автомобилни музики има възможност да се открадне сигнал отвътре, че и да се филтрират само високи към щатните колони.

Всичко това е възможно, стига да си готов да платиш съответната цена, естествено.
              Последно редактирано от sparkybg; 31-05-10, 18:38.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

много е просто решението. Ако оригиналния касетофон има линейни изходи (с ниво 0,775V) въпроса е решен. Ако няма - отваря се, вижда се какво е крайното стъпало (в повечето случай е на филипс) намира се дейташийта на крайното стъпалце, вижда се на кой крачета е входния сигнал, разпояват се и се пускат на новия усилвател, а от него се свързват говорителите... сега кой какви говорители и филтри ще свързва си е друг въпрос. Истината е, че щим задаваш подобни въпроси значи надали ще можеш да си го направиш сам и по-добре иди да ти го направят... че да няма после тема озаглавена "търся оригинално касетофонче ала бала"

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  много е просто решението. Ако оригиналния касетофон има линейни изходи (с ниво 0,775V) въпроса е решен. Ако няма - отваря се, вижда се какво е крайното стъпало (в повечето случай е на филипс) намира се дейташийта на крайното стъпалце, вижда се на кой крачета е входния сигнал, разпояват се и се пускат на новия усилвател, а от него се свързват говорителите... сега кой какви говорители и филтри ще свързва си е друг въпрос. Истината е, че щим задаваш подобни въпроси значи надали ще можеш да си го направиш сам и по-добре иди да ти го направят... че да няма после тема озаглавена "търся оригинално касетофонче ала бала"
                  Аз до колкото разбрах колегата иска просто да свърже допълнителен субуфер. Разбирай - високите и средните си остават на щатните говорители, а ниските отиват в субуфера. За тая цел на крайното стъпало трябва да се пусне сигнал с отрязани ниски, което няма как да стане без филтри - дали отвън или вътре - друг въпрос. А ако касетофона имаше изходи, то тая тема изобщо нямаше да я има.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам усилвател и туба и ми е интересно може ли да се свърже усилвателя някак си към оригиналния касетофон на ZJ без да слагам друго CD ?
                    и ако приемем, че оригиналния касетофон е 4х45 горното ми мнение важи. Да не говорим, че усилвателя по всяка вероятност си има филтър да усилва само ниските честоти. Ако няма, то тубата си има L-C филтър... ако е купешка де...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                      и ако приемем, че оригиналния касетофон е 4х45 горното ми мнение важи. Да не говорим, че усилвателя по всяка вероятност си има филтър да усилва само ниските честоти. Ако няма, то тубата си има L-C филтър... ако е купешка де...
                      Той филтър си има, но нали идеята е да орежеш ниските на щатните говорители (разбирай - крайното стъпало на щатния касетофон/CD), а към усилвателя на субуфера да пуснеш само ниски. Никак не е сигурно че усливателя има филтър, а да има филтър самия субуфер е изключено - няма какво да филтрира и е безсмислен. Просто до усилвателя на субуфера трябва да стгнат само ниски честоти, а щатните говорители да си останат със средни и високи, като им се орежат ниските, за да не ги претоварват.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Той филтър си има, но нали идеята е да орежеш ниските на щатните говорители (разбирай - крайното стъпало на щатния касетофон/CD), а към усилвателя на субуфера да пуснеш само ниски. Никак не е сигурно че усливателя има филтър, а да има филтър самия субуфер е изключено - няма какво да филтрира и е безсмислен. Просто до усилвателя на субуфера трябва да стгнат само ниски честоти, а щатните говорители да си останат със средни и високи, като им се орежат ниските, за да не ги претоварват.
                        за да не гадаем, нека колегата да напише производител и модел на усилвателя и на субуфера, после ще продължиме с размислите

Коментар

Блаупункт туба от готовите и Блаупункт усивалте GT2. Ще ме накарате да си сложа накрая СД-то

Коментар

Блаупункт туба от готовите и Блаупункт усивалте GT2. Ще ме накарате да си сложа накрая СД-то
                            Е така ще стне най добре,а и ще ти хреса
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Добре, а тази дупка която ще се получи как да я замаскирам най-добре ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X