Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обтекател/дефлектор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обтекател/дефлектор

Здравейте колеги,

Дали някой има идея къде в БГ може да се намерят обтекатели за страничните прозорци на Jeep Liberty 2.8, 2004 г.? Все отнякъде трябва да се започне търсенето и въпроса е дали да е магазин за Jeep части или просто за аксесоари.

Благодаря предварително и поздрави,
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

От: Обтекател/дефлектор

Колега, провери в магазина за такива аксесоари на ул. "Гео Милев", над 31-ва гимназия, на ъгъла на една малка уличка.Аз си поръчах от там и ми ги доставиха от Полша за десетина дни.Карам ГЧ-2003, но мисля че и за твоя ще поръчат.

Коментар

Ето тук:
      http://www.kalocom.com/
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Здравейте. Благодаря за информацията. Рових 2 дни и намерих поне 100 сайта, но всичките американски. Цена за кит 4 броя около 60-70 долара, но още 250 за доставка. Този българския сайт някак си съм го проспал. Намерих един словенски с 10 евро доставка, но не са на Мопар. Ще пусна линк по-късно ако някой прояви интерес. В Скорпионите няма...не знаят цена нито срок на доставка. Поздрави

Коментар

Тодоре, ще бъда благодарен ако публикуваш линк. И на мен ще ми е интересно да видя някой такъв комплект за Liberty. По принцип комплектът какво включва, само за предните врати или и за задните? Макар, че за задните сигурно е безсмислено да се слагат. А и би ли споделил какъв ефект очакваш от поставянето им при теб? Аз по принцип не карам с отворени стъкла, освен за малко при потегляне, когато колата е била на слънце и то, колкото да издуха по-бързо горещия въздух от салона. Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Здравей Алекс. Беше голяма хамалогия докато открия сайт с нормална и приемлива цена за доставка. Утре ще ти пусна линка, че ми е останал на другия лаптоп. За съжаление не са същите като на Мопар...или поне не и на снимките (доколкото може да им се вярва). Принципно комплекта е за 4-те прозореца.....мисля имаше и само за предните, но цената беше с около 5-6 EUR надолу. Относно ефекта....не знам как е при теб, но при мен със скорост над 130 км/ч се получава шум от двата предни прозореца. Шума се получава и при по-ниска скорост...около 90-100 при силен "страничен" вятър. Предполагам не е нормално уплътненията на Jeep на 5-6 години да се скапят (на старото ми Ауди 80 на 20 години подобен проблем нямаше и все още няма). Другото, което ми дойде на ум е реглаж на вратите, но....къде и кой? И стигнах до извода, че Jeep-а е имал някакъв страничен удар...тези съмнения са потвърдени в сервиз, но само като съмнения. Относно резултата - очаквам да се намали този шум.....твърде смело би било да си помисля, че ще изчезне. Очаквам и да не ме вали докато пуша и карам . Колкото до горния линк на колегата blackfire fly а именно http://www.kalocom.com/......тази таблица я имаше и при други доставчици, но когато ги питах...отговора беше, че нямат и никога не са имали и...търсят и при конкуренцията, но безрезултатно.

Коментар

Ето една тема за ефекта на дефлекторите започната от моя милост.
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...-стъкла.
              и още една:
              http://www.offroad-bulgaria.com/show....От-къде
              Последно редактирано от blackfirefly; 31-05-10, 08:10.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ето и линка http://www.jjautomotive.eu/index.php...4=88&params=34

Коментар

Благодаря на blackfirefly и на Todor_Ninov за линковете. А колкото до шума - по вероятно е да е от нерегулирана горна част на вратата, рамката в която влиза стъклото, спрямо гуменото уплътнение на "А" и "В" колоните и тавана. Ако там има някъде малко луфт, при движение с по-висока скорост ще се получава този шум. А с поставянето на тези обтекатели не ми се вярва да се подобри положението. Ако просветът не е много голям, може да се регулира чрез леко огъване на горната част /рамката/ на вратата. Първо огледай къде има по-голям луфт при затворена врата. Ако така не може да се види от къде е, може да провериш с подпъхване на ивица хартия или някаква друга тънка лента /примерно от тези, които се ползват за връзване на букетите с цветя/. Затваря се вратата и се пробва до колко лентата може да се изтегли и с какво усилие. На мястото с по-голям луфт лентата ще се движи сравнително леко. Отбелязваш мястото, сваляш стъклото до долу и после чрез подпиране на вратата в долната и част и огъване чрез натиск на рамката се коригира този просвет. Натиска се на тласъци, но все пак внимателно, за да не се деформира рамката повече, от колкото е необходимо. Тя по принцип е доста здрава, така че си трябва усилие за да се промени формата и. Ако не се чувстваш уверен, вероятно ще е по-добре да отидеш в някой автотенекеджийски сервиз. Там би трябвало да имат опит и да могат да огледат какво е положението с въпросните врати и, ако се налага да регулират или горната част, или цялата врата от пантите. Успех!
                  P.S. Тези обтекатели са доста прибрани и не изглеждат никак лошо. Не мога да видя само какво е закрепването. Ако и то е измислено добре, комплектът си заслужава цената.

Коментар

Да споделя-приятел с Jeep Compas сложи оргинални обтекатели от US и не е доволен.Проблемът е,че се ограничава кръгозора на водача от удебелените предни колкони и се получават "мъртви зони".Така че преди купуване,е желателно да проверите,дали няма да бъдете разочаровани.
                    Пътят е целта.

Коментар

ventvisors_IFU.pdfЗдравей Алекс. Благодаря за съвета относно обирането на луфта. За съжаление нито съм уверен, че сам мога да го направя нито мога да локализирам откъде идва шума. На моменти ми се струва, че го има и от двете предни врати...на моменти само от едната. Дори не мога да разбера дали е между вратата и купето или между вратата и прозореца. Факт е, че "шофьорския" прозорец не се придвижва перфектно (беше изпаднало стъклото в едната част на държача/повдигача и го разглобявах да го правя), но срещуположния е О.К. Колкото до обтекателите от сминката - колегата ми е поръчал един комплект в Петък и когато/ако пристигнат ще ги снимам и ще ти изпратя снимка да ги видиш. Нямам нищо против и да се видим някой ден и да ги оплюваме заедно . Колкото до монтажа - не съм сигурен дали са като оригиналните на Мопар, но те се поставят много лесно...без дупчене и каквото и да е - просто се подпъхват между уплътнението и купето. Виж прикачения файл. Charger - благодаря за информацията, но....не мисля, че има къде да проверя това освен на моя Jeep и след това да дам мнение на колегите.

Коментар

Колеги, на 02.06 поръчах дефлекторите по интернет и получих е-майл с номера на пратката и куриера за да следя статуса. В Петък бяха в София, но през уикенда имаше затишие и на практика в Понеделник (вчера) ги получих. За заинтересованите прилагам снимки. Монтажа е изключително лесен - почиства се каналчето, където влиза стъклото и се слага дефлектора. На него има самозалепващи се лепенки за да хване към уплътнението. Отделно в края на дефлектора между него и вътрешната част на уплътнението се набива една пластинка. Затваряйки прозореца, то той я намества. Дано съм бил полезен.

Поздрави,
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6080198.jpg
Прегледи:1
Размер:165.9 КБ
ID:5184274Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6080197.jpg
Размер:161.4 КБ
ID:5184273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6080196.jpg
Размер:134.3 КБ
ID:5184275Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6080199.jpg
Размер:98.4 КБ
ID:5184277Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6080195.jpg
Размер:168.4 КБ
ID:5184276

Коментар

Е, честито! Наистина монтирането на тези дефлектори изглежда елементарно. Като покараш малко с тях, пиши какви са ти впечатленията. Има ли търсения ефект на обезшумяване и намаля ли неприятния шум от двата предни прозореца? Поздрави!

Коментар

Спомням си, че при мен доста шумяха при по-висока скорост и ги махнах.
                            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                              Спомням си, че при мен доста шумяха при по-висока скорост и ги махнах.
                              И аз се опасявам от това, но Тодор ще каже. Иначе изглежда страхотно!
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X