Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 3.1 или 2.7 ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Grand cherokee 3.1 или 2.7 ??

[QUOTE=Сашо Пунчев;1134925] с дюзите .... съм нямал абсолютно никакви проблеми.

Присъединявам се към мнението на Сашо. В момента карам две коли с помпа-дюза, вярно че не с този мотор и на по-малко години, но точно с дюзите (да не чуе Дявола (не Коледа, а другия)) не съм имал проблем. Дори при чекингите дават отлични стойности. Слагах дълго време добавка на Кастрол, но напоследък не я намирам и си карам така. На 125 000 км стана едната кола, на 71 000 другата.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

[QUOTE=edoors;1135059]
      Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
      с дюзите .... съм нямал абсолютно никакви проблеми.

Присъединявам се към мнението на Сашо. В момента карам две коли с помпа-дюза, вярно че не с този мотор и на по-малко години, но точно с дюзите (да не чуе Дявола (не Коледа, а другия)) не съм имал проблем. Дори при чекингите дават отлични стойности. Слагах дълго време добавка на Кастрол, но напоследък не я намирам и си карам така. На 125 000 км стана едната кола, на 71 000 другата.
      То на нова кола проблеми няма.
      В тази тема обсъждаме екземпляри на по 8-11 години.

Сашо Пунчев твърди:
      "Аз преди 20,000км смених 2 дюзи. Преди това бяха сменени и останалите 3. До момента (с редовно профилактично преглеждане на всеки 5-6,000км) нямам абсолютно никакъв проблем."
      За да сме обективни, няма да е лошо да се спомене цената на дюзите и разходите за подмяната им.
      Според мен, ако се налага да ревизираш редовно през 5000 км някакви чаркалъци, си е направо проблем. Почнеш ли да вдигаш капака редовно - "не ми я хвали".
      Автомобила трябва да служи вярно на своя стопанин и да не го ангажира с проблеми, проверки и т.н.
      Щом има неща , които те съмняват , значи "не е читава работата".
      Съгласен съм , че старата /над 5-6г / кола си иска своето, затова я стягаме , обслужваме и което се счупи - го ремонтираме, но и тя трябва да ни се отлаща подобаващо. Създава ли ядове / проблеми един след друг/ , значи и е дошло време за "женене". В противен случай праваш , правиш и накрая пак я даваш, само , че на огромна загуба, вследствие постоянните суми , платени за чаркалъци и ремонти.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

[QUOTE=Ba4e Mite;1135149]
        Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
        Автомобила трябва да служи вярно на своя стопанин и да не го ангажира с проблеми, проверки и т.н.
        Съгласен съм , че старата /над 5-6г / кола си иска своето, затова я стягаме , обслужваме и което се счупи - го ремонтираме, но и тя трябва да ни се отлаща подобаващо. Създава ли ядове / проблеми един след друг/ , значи и е дошло време за "женене". В противен случай праваш , правиш и накрая пак я даваш, само , че на огромна загуба, вследствие постоянните суми , платени за чаркалъци и ремонти.
        Абсолютно съм съгласен. Като се замисля за черокито колко пари и нерви сме потрошили, но дори и с тия пари, то многократно си е избило парите, лошото е, че нервите ми няма как да ги избие. Карам го вече 90 000 км. А преди мен на колко е бил - божа работа!

Коментар

...
          Това с дюзите - консуматив го чувам само от хора, които не карат този двигател. Откъде ви е информацията., споделете. Прочели сте, видели сте?! Аз преди 20,000км смених 2 дюзи. Преди това бяха сменени и останалите 3. До момента (с редовно профилактично преглеждане на всеки 5-6,000км) нямам абсолютно никакъв проблем. Ама никакъв. Нафтата била калпава - така съм чувал. Откакто имах проблем преди около година и половина с една вода във филтъра съм нямал абсолютно никакви проблеми. Да, ако се метнеш на мотор, който е на 350,000км, но ти го продават за 140К и започва приключението. Любимо обяснение на всички е нафтата. Аз лично не познавам човек, който да е имал доказан проблем по двигателя от нафтата. А и добавки спрях да слагам от известно време. Не изключвам някой да има ядове с горивната система, но не бива да се правят изводи от частното за общото!

Любимият на всички компютър - на мен ми горя два пъти, докато не стана ясно, че гори от нещо, а не просто ей така. И познайте какво, гореше заради два протрити кабела в един кабелен сноп. Другата честа причина за горенето, според човека, който ги възстановява, е клапанът на рейла, който правел късо по незнам си каква причина. Този иначе скъп проблем има своето евтино решение (колко евтино ли - 250 лв. струва ремонтът на блока) и изобщо не бих го изтъквал за проблем, при положение, че горивният филтър струва горе-долу на половина. Вероятно някой сега ще каже „да ама аз на моя 3.1 мога и да не му сменявам горивния филтър и нищо няма да му има” и вероятно ще е прав, но това не го прави по-добър този мотор.

Истината е, че колкото по-сложен е един агрегат, толкова по-проблемен е в следствие на лошата (или липсваща такава) поддръжка. Какво очаквате от коли на по 10 години, които се карат в България, просто защото там откъдето ги вкарват вече не могат да минат технически преглед.

2.7 моторът, бидейки част от първото масово поколение комънрейли на Мерцедес си има недостатъците. Нормално е много хора да не го харесват. Нормално е и другия да не го харесват накои. Все пак всеки си решава. За мен поддръжката (не ремонтите, защото когато купувам коли плащам повече, за да избегна, доколкото може ремонти след това) на двата агрегата е съизмерима като цена. Въпросът е до предпочитание този избор. А аргументът, че знаеш ли колоко вървял 3.1 с чип не е аргумент за мен. Защото 2.7 върви още повече. За и против чиповете е вече съвсем друг въпрос.

Успех в покупката и гледай да вземеш читава кола, не евтина или евтина за поддръжка.
          Колега, завиждам ти за търпението: "До момента (с редовно профилактично преглеждане на всеки 5-6,000км) нямам абсолютно никакъв проблем. Ама никакъв."

Да си призная честно за периода от 9 600 км. отварям капака само ако доливам течност на чистачките, давам ток за АТВ-тата или помпя гуми че компресора ми е мощен с щипки, а извинявайте през зимата си купих гелов акумулатор от червената серия на Оптима, че чисто новата Варта на студа в Пампорово се гъбаркаше.

От както имам газова 1 път съм сменял филтри и почиствал дюзи сега ще ми е за втори път.

А за вървенето: питайте кинекса!
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение

То на нова кола проблеми няма.
            В тази тема обсъждаме екземпляри на по 8-11 години.

Сашо Пунчев твърди:
            "Аз преди 20,000км смених 2 дюзи. Преди това бяха сменени и останалите 3. До момента (с редовно профилактично преглеждане на всеки 5-6,000км) нямам абсолютно никакъв проблем."
            За да сме обективни, няма да е лошо да се спомене цената на дюзите и разходите за подмяната им.
            Според мен, ако се налага да ревизираш редовно през 5000 км някакви чаркалъци, си е направо проблем. Почнеш ли да вдигаш капака редовно - "не ми я хвали".
            бях обективен в една друга тема, но си бях само аз . Нова дюза е 6-700 лв. Remanufactured е 250 - 400.
            Аз тотално съм я закъсал - на вски 5-600 км вдигам капака, за да наливам течност за чистачките. Горе долу толкова излиза като време и усилие е ревизията на дюзите.

Нещата се свеждат до това да се оглеждат дюзите редовно и при първи признаци да се смени дифтунга - 2 лв. струва. Щом и това ви е много като обслужване действително сте късметлии, че не карате с този мотор.

Никого в нищо не убеждавам. Още по-малко хваля каквото и да било. Да си вземе каквото прецени.

И разбира се, че няма как да сравняваме нови коли с тези мотори - поради простат причина, че с единия нямаше да може да се продава към днешна дата нов автомобил в ЕС
            Последно редактирано от Сашо Пунчев; 23-04-10, 14:59.

Коментар

А защо ли "малката" компания Chrysler ще реши след две години на вграждане на 3,1 да започне да използва 2,7???

Да не забравяме, че Daimler и Chrysler се сляха още 1998.
              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

на този въпрос има няколко отговора, като например:
                По-голяма мощност;
                По-малък обем двигател, съответно данъка ще е по-малък и вредните емисии също;
                Комонрейл
                По-голям въртящ момент;
                .
                .
                .
                .
                А в последствие кой от двата дава повече дефекти и подари какви причини е ифнормация, която няма да покажат официално. Друг е въпроса за преките разходи при екслоатацията на автомобила. Всеки знае 2 и 200... За това се налага тема като тази. Да няма после "нахендрих се" или "с питане се стига и до Цариград". Аз вече питам

П.С. за Веско - Радо например можеше да си вземе същия пасат, но с 2,5тди мотора, на подобна цена, но не го направи, защото знае какво следва после Взе го заради доброто състояние на мотора, сега колата е все едно излязла от завода и вътре и вън.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  на този въпрос има няколко отговора, като например:
                  По-голяма мощност;
                  По-малък обем двигател, съответно данъка ще е по-малък и вредните емисии също;
                  Комонрейл
                  По-голям въртящ момент;
                  .
                  .
                  .
                  .
                  А в последствие кой от двата дава повече дефекти и подари какви причини е ифнормация, която няма да покажат официално. Друг е въпроса за преките разходи при екслоатацията на автомобила. Всеки знае 2 и 200... За това се налага тема като тази. Да няма после "нахендрих се" или "с питане се стига и до Цариград". Аз вече питам

П.С. за Веско - Радо например можеше да си вземе същия пасат, но с 2,5тди мотора, на подобна цена, но не го направи, защото знае какво следва после Взе го заради доброто състояние на мотора, сега колата е все едно излязла от завода и вътре и вън.
                  В крайна сметка е важно да вземеш колата, която ти хареса повече и която одобрят началниците. Всички във форума са насреща за съвети и помощ.

Успех!
                  www.drivingoffence.co.nz

Коментар

До тук и след препрочитане и на други подобни теми повечето ми въпроси относно "детските болести" ми се изясниха. Остава неясен въпроса за проходимостта при каманаци (около Крумовград предимно) и седалките дали мога на цяло да ги махам когато се наложи с цел побиране на всичкия ми багаж?
                    Последно редактирано от Y.Stoqnov; 23-04-10, 18:06. Причина: правописна грешка

Коментар

Затова не ги обичам тези теми. Винаги ги обръщаме на "кой е по по най". Най-интересното е, че винаги се изтъкват кусурите на другите и не толкова преимуществата на нашите! Най-яростни в критиката са хора, които не карат и никога не са карали въпросния мотор/автомобил, но са чули, чели и пр. Не си помагаме така . Говоря в множествено число и не се изключвам от общия случай .

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                      До тук и след препрочитане и на други подобни теми повечето ми въпроси относно "детските болести" ми се изясниха. Остава неясен въпроса за проходимостта при каманаци (около Крумовград предимно) и седалките дали мога на цяло да ги махам когато се наложи с цел побиране на всичкия ми багаж?
                      Това за кой от двата мотора е? Седалките не са мислени да се свалят лесно. Иначе падат напред, разбира се. За мен този Джип е малък като вътрешен обем на купето. Може само така да ми се струва де...

Коментар

Затова не ги обичам тези теми. Винаги ги обръщаме на "кой е по по най". Най-интересното е, че винаги се изтъкват кусурите на другите и не толкова преимуществата на нашите! Най-яростни в критиката са хора, които не карат и никога не са карали въпросния мотор/автомобил, но са чули, чели и пр. Не си помагаме така . Говоря в множествено число и не се изключвам от общия случай .....
                        Това за кой от двата мотора е? Седалките не са мислени да се свалят лесно. Иначе падат напред, разбира се. За мен този Джип е малък като вътрешен обем на купето. Може само така да ми се струва де...
                        Някой беше казал "в спора се ражда истината", а и това е един от методите при разпит на заподозрени и свидетели - провокация, след която излизат на яве неща, за които не е питано.
                        Колкото до въпроса ти "Това за кой от двата мотора е?" бих отговорил и за двата, макар, че за 3,1 повечето неща са ми ясни, защото сега съм с по-малкия му брат 2,5. Разликата идва от автоматичната скоростна кутия, която мога да прежаля, дори ще ми е интересно да придобия опит и с автомат, и в раздатката, за която слава на бога никой нищо не написа
                        Сега като се замисля въпроса ми за багажното отделение не е съвсем на място, понеже незнам някой от вас първо да е карал чероки, а след това и гранд чероки, за да може да ми отговори, а може и да има такива - дано. Най-добре би било сам да направя сварнението и проверката дали и как се свалят седалките, защото поне при черокито става за 2 мин.
                        Последно редактирано от Y.Stoqnov; 23-04-10, 22:21.

Коментар

При Гранда се свалят за една.
                          Става право равно. Матрак тек и половина влиза.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            При Гранда се свалят за една.
                            Става право равно. Матрак тек и половина влиза.
                            Мина 10 и ти почна за глупости да мислиш . Широка - бих се съгласил, ама ниско. В сравнение с черока е по-широко. Но чак за товарни превози е малко. На височина може и да е по-малко мястото.

Коментар

Не е много коректно да се сравняват така цените на главите и дюзите:

Дюзите са малко по скъпи, но се сменят бързо, ремонта е ефтин, не се купуват други части, а ако се сменят както трябва следващите 100-150к км. че и повече няма проблеми с тях.

Главите са друго нещо - освен глава трябва да калкулираш гарнитура за главата, гарнитури за колекторите, ЕГР-а, капака на клапаните и още десетина уплътнения. Въобще не са ефтини. Да не говорим за нови болтове за главите. После следва някой лев за маистора, че малко хора ги правят и си знаят цената. Още - проверка на останалите глави дали са здрави, вложки на клапаните... тук 100лв, там 200 лв. събира се сериозна сума. Нерви, бягане...
                              И таман си мислиш: "абе наливам пари ама после само ще карам" и се разтропа някой повдигач и почваш от начало.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Мина 10 и ти почна за глупости да мислиш . Широка - бих се съгласил, ама ниско. В сравнение с черока е по-широко. Но чак за товарни превози е малко. На височина може и да е по-малко мястото.
                                е чак товарни не както бях писал... агрегат, датчици, куфари с инструменти, ракети, къртачи, перфоратори... тук таме лопати... тук таме тръби по тавана... тук таме стоманени въжета и тирфори...
                                щом тек и половина влиза - добре... аз тек и половина съм го карал на покрива с черока вътре не влезе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X