Здравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited
Свий
X
-
До: Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited
В България хората се плашат от голяма кубатура /голям разход , особенно на градско/ и много коне /данъка е сериозен.Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнениеЗдравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
Повечето от въпросите след покупка на автомобил са : Колко гори? А колко му е гражданската и данъка?________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
-
1 месец откакто си взех джипа
50 човека на които съм се похвалил
50 реакции "Малеее и колко харчи?"
0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
-
Добре, че не те питат: "Малееее, колко пари получаваш, та си купи такОФ гОлем Жип?"Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"
Коментар
-
5.2 е по-мощен от 4.0, разликата в разхода е малка. За данъка не знам - на моя 4.0 е 385 лв.
На мен 4 литра се оказа, че ми стигат напълно, но не бих отказал и 5,... мотор, влече ме по многото коне.
Виж каква е разликата в поддръжката на дврата, като ремонти не мога да кажа. Едно обаче знам за 4 литровия мотор - откакто е произведен не е търпял корекции, докато 5,2 е модифициран 2 пъти.
А ако много искаш 4.0, бях се отказал да продавам моя, но пък мога и да се премисля
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
За 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??
Накрая всеки си купува V8.
Коментар
-
Е то ако така погледнеш на нещата този мотор е бил май 3,8 литра 1964 г.Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеЗа 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??
Накрая всеки си купува V8.
И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали
Някъде бях чел за тия мотори, ще потърся страницата.Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Един от офиса вика, "Абе да не си получил некое наследство".Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнениеДобре, че не те питат: "Малееее, колко пари получаваш, та си купи такОФ гОлем Жип?"

Под 10к лева никой не помисли че струва Гранда
Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
-
Разликата наистина е 0.2 литра, но с обратен знак - 4.2 литра, карбуратор... под 120 к.с.Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнениеЕ то ако така погледнеш на нещата този мотор е бил май 3,8 литра 1964 г.
И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали
...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Здравейте отново , значи не бях забелязал, че единия ми пост не се е появил( в него се хвалех за придобивката) , явно поради моя грешка
, та върпосът ми беше породен от факта, че се сдобих с това http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=91755&highlight=%E3%F0%E0%ED%E4
и се разрових из нета и забелязах голяма разлика в цените между 4.0 литра и 5.2 . Все пак би било по логично 5.2 да е по-скъпия модел от двата.Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало
)
Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
MB 190 2.5 16
MB 124 230 CE
Коментар
-
Май само по разход го превъзхожда...Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение...Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало
)
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Подкрепям на 100%. Дребните душички упорито неискат да си признаят, че удоволствието няма цена. Понеже имам фирма моя Гранд съм го купил на цената на Пежо 205, получих страхотен комфорт, чудовищна мощ, всички възможни екстри за модела, стабилност и солидност, а и да не говорим, че с такъв танк винаги си с предимствоПървоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение1 месец откакто си взех джипа
50 човека на които съм се похвалил
50 реакции "Малеее и колко харчи?"
0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"
. А и тук във Франция няма данък МПС. И незнам защо постоянно се повдига въпроса за разхода
, може би заради разликата в горивата тук и там. Най-отговорно заявявам, че моя 5,2 на извънградско ми дава под 10л/100км, в града около 15л/100км. На дълъг път карам с 90 км/ч, джипа не е спортна кола, той има друго предназначение.
Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Коментар
-
На една вълна сме. Аз смених Рено симбол 2002 за Гранд 96 и все едно се пренесох с машина на времето в бъдещето.
Разхда има значение , но не може да се сравни с удоволствието.
Някой тук беше писал , да караш Джип е като оргазъм, но по- дълъг
Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар