Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited

Здравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
    Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
    MB 190 2.5 16
    MB 124 230 CE

До: Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited

Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение
    Здравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
    В България хората се плашат от голяма кубатура /голям разход , особенно на градско/ и много коне /данъка е сериозен.
    Повечето от въпросите след покупка на автомобил са : Колко гори? А колко му е гражданската и данъка?
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

1 месец откакто си взех джипа
      50 човека на които съм се похвалил
      50 реакции "Малеее и колко харчи?"

0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"
      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
        Добре, че не те питат: "Малееее, колко пари получаваш, та си купи такОФ гОлем Жип?"
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

5.2 е по-мощен от 4.0, разликата в разхода е малка. За данъка не знам - на моя 4.0 е 385 лв.
          На мен 4 литра се оказа, че ми стигат напълно, но не бих отказал и 5,... мотор, влече ме по многото коне.

Виж каква е разликата в поддръжката на дврата, като ремонти не мога да кажа. Едно обаче знам за 4 литровия мотор - откакто е произведен не е търпял корекции, докато 5,2 е модифициран 2 пъти.

А ако много искаш 4.0, бях се отказал да продавам моя, но пък мога и да се премисля
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

За 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
            За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??

Накрая всеки си купува V8.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              За 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
              За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??

Накрая всеки си купува V8.
              Е то ако така погледнеш на нещата този мотор е бил май 3,8 литра 1964 г.
              И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали

Някъде бях чел за тия мотори, ще потърся страницата.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Добре, че не те питат: "Малееее, колко пари получаваш, та си купи такОФ гОлем Жип?"
                Един от офиса вика, "Абе да не си получил некое наследство".
                Под 10к лева никой не помисли че струва Гранда
                Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Е то ако така погледнеш на нещата този мотор е бил май 3,8 литра 1964 г.
                  И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали ...
                  Разликата наистина е 0.2 литра, но с обратен знак - 4.2 литра, карбуратор... под 120 к.с.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

4.2-AMC 258 е по-нов двигател от 4.0-AMC 242

Коментар

Здравейте отново , значи не бях забелязал, че единия ми пост не се е появил( в него се хвалех за придобивката) , явно поради моя грешка , та върпосът ми беше породен от факта, че се сдобих с това http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=91755&highlight=%E3%F0%E0%ED%E4
                      и се разрових из нета и забелязах голяма разлика в цените между 4.0 литра и 5.2 . Все пак би било по логично 5.2 да е по-скъпия модел от двата.Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало)
                      Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                      MB 190 2.5 16
                      MB 124 230 CE

Коментар

Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение
                        ...Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало)
                        Май само по разход го превъзхожда...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

То и раздатката на 4 е в плюс, само дето на червения черок раздатката е от 5.2 пък уж е 4 литров

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                            1 месец откакто си взех джипа
                            50 човека на които съм се похвалил
                            50 реакции "Малеее и колко харчи?"

Подкрепям на 100%. Дребните душички упорито неискат да си признаят, че удоволствието няма цена. Понеже имам фирма моя Гранд съм го купил на цената на Пежо 205, получих страхотен комфорт, чудовищна мощ, всички възможни екстри за модела, стабилност и солидност, а и да не говорим, че с такъв танк винаги си с предимство . А и тук във Франция няма данък МПС. И незнам защо постоянно се повдига въпроса за разхода , може би заради разликата в горивата тук и там. Най-отговорно заявявам, че моя 5,2 на извънградско ми дава под 10л/100км, в града около 15л/100км. На дълъг път карам с 90 км/ч, джипа не е спортна кола, той има друго предназначение.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

На една вълна сме. Аз смених Рено симбол 2002 за Гранд 96 и все едно се пренесох с машина на времето в бъдещето.
                              Разхда има значение , но не може да се сравни с удоволствието.

Някой тук беше писал , да караш Джип е като оргазъм, но по- дълъг

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X