Здравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited
Свий
X
-
До: Разлика между 4.0 и 5.2 Grand Cherokee limited
Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнениеЗдравейте , аз съм нов във форума , имам едно запитване .От 2 седмици ровя из сайтовете (mobile.de , mobile.bg ...като в БГ почти никой не продава 4.0i) и забелязах , че Grand Cherokee 4.0i limited до 1995 струва с около 1000-1500 евро повече отколкото Grand Cherokee 5.2 v8 limited в еднакво състояние и километри и година на производтсво. Та вапроса ми е: ЗАЩО ? Ако някой има идея ще съм му благодарен да сподели.
Повечето от въпросите след покупка на автомобил са : Колко гори? А колко му е гражданската и данъка?________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
-
1 месец откакто си взех джипа
50 човека на които съм се похвалил
50 реакции "Малеее и колко харчи?"
0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
-
Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари"
Коментар
-
5.2 е по-мощен от 4.0, разликата в разхода е малка. За данъка не знам - на моя 4.0 е 385 лв.
На мен 4 литра се оказа, че ми стигат напълно, но не бих отказал и 5,... мотор, влече ме по многото коне.
Виж каква е разликата в поддръжката на дврата, като ремонти не мога да кажа. Едно обаче знам за 4 литровия мотор - откакто е произведен не е търпял корекции, докато 5,2 е модифициран 2 пъти.
А ако много искаш 4.0, бях се отказал да продавам моя, но пък мога и да се премисляНе е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
За 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??
Накрая всеки си купува V8.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеЗа 4.0 знам че от както е създаден през 1964 има доста промени , основно по агрегатите и горивната система.
За 5.2 обаче не съм чувал. Какво са му променяли за шесте години през които се вгражда в Гранд Чероки??
Накрая всеки си купува V8.
И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали
Някъде бях чел за тия мотори, ще потърся страницата.Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнениеДобре, че не те питат: "Малееее, колко пари получаваш, та си купи такОФ гОлем Жип?"
Под 10к лева никой не помисли че струва ГрандаGrand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
-
Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнениеЕ то ако така погледнеш на нещата този мотор е бил май 3,8 литра 1964 г.
И той, от както го слагат на гранда, няма корекции нали...
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Здравейте отново , значи не бях забелязал, че единия ми пост не се е появил( в него се хвалех за придобивката) , явно поради моя грешка, та върпосът ми беше породен от факта, че се сдобих с това http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=91755&highlight=%E3%F0%E0%ED%E4
и се разрових из нета и забелязах голяма разлика в цените между 4.0 литра и 5.2 . Все пак би било по логично 5.2 да е по-скъпия модел от двата.Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало)
Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
MB 190 2.5 16
MB 124 230 CE
Коментар
-
Първоначално публикуван от analog08 Преглед на мнение...Освен ако няма нещо което 4.0 да превъзхожда 5.2 . Което би ме зарадвало)
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение1 месец откакто си взех джипа
50 човека на които съм се похвалил
50 реакции "Малеее и колко харчи?"
0 реакции "Малеее колко много получаваш за толкова малко пари". А и тук във Франция няма данък МПС. И незнам защо постоянно се повдига въпроса за разхода
, може би заради разликата в горивата тук и там. Най-отговорно заявявам, че моя 5,2 на извънградско ми дава под 10л/100км, в града около 15л/100км. На дълъг път карам с 90 км/ч, джипа не е спортна кола, той има друго предназначение.
Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Коментар
-
На една вълна сме. Аз смених Рено симбол 2002 за Гранд 96 и все едно се пренесох с машина на времето в бъдещето.
Разхда има значение , но не може да се сравни с удоволствието.
Някой тук беше писал , да караш Джип е като оргазъм, но по- дълъгGrand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15
тел. 0897818449
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар