До: Споделяне на опит - Jeep Cherokee a.k.a Liberty
Колега, само да ти кажа едно нещо:
Прочети си книжката за експлоатация на Либъти.
Отвори си таблото с бушони от страни на таблото като отвориш шофьорската врата.
Вътре има два бушона по-странно изглеждащи от другите, с едни щипки.
Единия е за изключване на Airbag системата и т.н.
Другия е за изключване на въпросната ампула за ключа. Защото производителя е преценил, че това може да се случи в гората.
Може да се елиминира тази въпросна игла и колата да си пали. Но няма да имаш вече чеп на ключа.
Това става така: Ключа е на таблото, изключваш въпросния бушон. И стрелките на километража и оборотите при подаване на контакт стигат до край. Това е индексирането за изключване на чипа.
П.П.
Това с многобройното завъртане на ключа и скапването на чипа от там. СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
От кога производителя на даден автомобил слага определен брой завъртания на ключа????
Първоначално публикуван от medunski
Преглед на мнение
Прочети си книжката за експлоатация на Либъти.
Отвори си таблото с бушони от страни на таблото като отвориш шофьорската врата.
Вътре има два бушона по-странно изглеждащи от другите, с едни щипки.
Единия е за изключване на Airbag системата и т.н.
Другия е за изключване на въпросната ампула за ключа. Защото производителя е преценил, че това може да се случи в гората.
Може да се елиминира тази въпросна игла и колата да си пали. Но няма да имаш вече чеп на ключа.
Това става така: Ключа е на таблото, изключваш въпросния бушон. И стрелките на километража и оборотите при подаване на контакт стигат до край. Това е индексирането за изключване на чипа.
П.П.
Това с многобройното завъртане на ключа и скапването на чипа от там. СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
От кога производителя на даден автомобил слага определен брой завъртания на ключа????

Освен това тази част се прикрепва с щипки които се освобождават единствено с леко усукване и ако натиснете повече при опита да я демонтирате описаният щифт може да се счупи. Мен ако питате това е твърде вероятно да се е случило докато хората от БС са търсели проблема, но не мога да го докажа или да го твърдя със сигурност, така че имайте предвид че трябва да се пипа много внимателно. От БС твърдяха че проблемът е бил само в прекъсвача на съединителя, а този щефт се е счупил след като аз съм се опитавал да запаля докато въртя ключа, аз имам друга теория ама карай да върви...
Коментар