Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Споделяне на опит - Jeep Cherokee a.k.a Liberty

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Споделяне на опит - Jeep Cherokee a.k.a Liberty

Здравейте, преди няколко дена ми се случи за първи път да имам сериозен проблем с джипката. Чероки (либърти) 2005г. 2.8 CRD ръчни скорости. Без никакво предизвестие изведнъж джипа не пали - карал съм го до преди 20 мин. спирам за малко и после - не.Натискам съединителя до край естествено, въртя ключа и - няма никой, въобще не завърта. Акумулатора е ок - нов, всичко свири, свети, ама не върти. Свещите отпадат автоматично - комън рейл ще запали и без тях, стартера е опция, но той веднъж няма да завърти , веднъж ще изчегърта, все пак се случва за първи път- досега е палил като кибрит. Остава прекъсвача на съединителя. Свалям кората над педалите и раздвижвам кабелите, буксата към прекъсвача, ама не става. Викам пътна помощ и директно в Балканстар. Там две цели денонощия не могат да открият проблема и аз им се обаждам и викам : "Какво става?", "Ами не е от прекъсвача на съединителя, колегата го шунтира с жица и пак не става, още търси проблема". 3 пъти се обаждах и накрая ми викат: "Абе да знаете, най-вероятно все пак е от прекъсвача на съединителя, той иска точно определено съпротивление, примерно 500 ома и с жичката като сме го шунтирали не е станало. 90%е от него, другият вариянт е блок на двигателя, ама е над 1000лв., така че сега поръчваме прекъсвача - 90лв., почти сигурно е от него...И така сега чакам доставка

До: Споделяне на опит - Jeep Cherokee a.k.a Liberty

А датчик на колянов вал?
    Само предлагам - т.к. го играх точно съшото(на фиатчето на булката) само с тая разлика че преди да се прецака тотално почна когато е загряла да не пали ... и най-накрая не щеше хич да запали! пробвай
    V10

Коментар

той човека няма какво да пробва... колата му е в балканстар вече...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
        ... колата му е в балканстар вече...
        Дано не гледаме "Патилата на Мордо-2"...
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Казвай да ти сменяват прекъсвача и дано се оправи. Ако не, със сменен прекъсвач си викай някой да те дърпа и се махате от БС, за да не стане случая с mordo! Разгледай форума къде може да го заведеш при точен майстор. Тука има достатъчно компетентни колеги и споменати сервизи!
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Здравей колега. Предполагам си изживял голям шок за да закараш колата в БС......и е до някаква степен разбираемо. И все пак твоята дума е последна. Изчакай мнението на сервиза им и пиши какво е предложението на БС (финансово и техническо). Не е задължително да го приемаш - ти си клиента и имай самочувствието, че ти винаги имаш право. Посъветвай се тук след това и чак тогава вземи крайното решение. Поздрави
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Не би трябвало във тази верига да се проверява дали има точно определено съпротивление на прекъсвача при натиснат съединител. Би трябвало да е прост ключ тип бутон и при даване на късо да се имитира натиснат съединител. Аз дадах моя накъсо (Чероки 2.5 TD 1999) и сега си пали не по "американски". И друго се питам, поръчания прекъсвач ще го плащаш ли ако се окаже че не е в това проблема? Не натрапвам мнението си - просто разсъждения.

Коментар

И аз това се чудя. Ако случайно, след като го сложат се окаже, че не е бил в него проблема, настоявай да си го взимат и да си платиш само труда и профилактиката ако не решиш да го оставиш там докато не ти го "оправят".
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                  Казвай да ти сменяват прекъсвача и дано се оправи. Ако не, със сменен прекъсвач си викай някой да те дърпа и се махате от БС, за да не стане случая с mordo! Разгледай форума къде може да го заведеш при точен майстор. Тука има достатъчно компетентни колеги и споменати сервизи!
                  подкрепям с две ръце!

Коментар

Това с прекъсвача са пълни глупости!
                    Днес измерих прекъсвача на моето Либърти, работи като стар ключ за селска лампа. Никакви 500 ома и т.н.
                    Според мен проблема е в стартера, като съвет: Вземи си колата от БС, и пробвай да дадеш стартера на късо да завърти.
                    Тези коли имат проблем с масите на двигателя. Има възможност просто да ти се е откъснал кабел. Пък да не говорим, че ако е въпросното копче излиза веднага на чека. Нещо те лъжат за да ти измъкнат повече пари. Това е нормално за БС!
                    LZ1HKW
                    Реглаж на преден и заден мост
                    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                      Това с прекъсвача са пълни глупости!
                      Днес измерих прекъсвача на моето Либърти, работи като стар ключ за селска лампа. Никакви 500 ома и т.н.
                      Според мен проблема е в стартера, като съвет: Вземи си колата от БС, и пробвай да дадеш стартера на късо да завърти.
                      Тези коли имат проблем с масите на двигателя. Има възможност просто да ти се е откъснал кабел. Пък да не говорим, че ако е въпросното копче излиза веднага на чека. Нещо те лъжат за да ти измъкнат повече пари. Това е нормално за БС!
                      Твоето нали е автоматик!?
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
                        стартера е опция, но той веднъж няма да завърти , веднъж ще изчегърта, все пак се случва за първи път- досега е палил като кибрит.
                        Не е задължително да изчегърка. Може и да си спре от ряз.
                        Общо взето тръгваш по веригата, отпред назад или отзад напред. В единия край е контактния ключ, в другия стартера.

Балканстар е единствения сервиз в България в който могат да ремонтират всичко на Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                          Твоето нали е автоматик!?
                          Грешката е вярна! Мерих прекъсвач но на Либърти със скорости.
                          Просто съм написал грешно, че е моето. Беше клиентско!
                          Настина си работи, като затваря веригата!
                          LZ1HKW
                          Реглаж на преден и заден мост
                          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Заинтересува ме темата и най-вече приказките на специалистите от БС за определено съпротивление на ключа на съединителя, още повече, че и аз имах подобен проблем и се оказа лоша връзка. Потърсих по чуждите сайтове и такъв проблем е често срещан и навсякъде съветите са да се провери цялата верига като се започне от края - стартера. Този ключ е прост контакт - тип "бутон" и затваря веригата към шалтера на стартера. На английски може да се търси като Clutch Safety Switch за ръчни скорости и Neutral Safety Switch при автоматици. Моят съвет е да си вземеш колата преди да са ти фактурирали новия ключ без да е нужна смяната, а пътьом са управили някоя връзка без да съзнават това.

Коментар

Колеги - лоши новини за джипката! Обадиха се от БС - пристигнал е ключът за съединителя и са го сменили - старият бил счупен, НО имало още един проблем. Слушайте какво ми обясниха по телефона ще се опитам да цитирам дословно защото записвах:

Зад контактният ключ е разположен кожух на игличен цилиндър и там е вала, който лагерува с този кожух - счупена е игличката в този кожух. Твърдят че се е счупила от многобройните опити да запаля като въртя ключа докато е бил развален прекъсвача на съединителя. Проблемът е че от крайслер не доставят въпросната игличка, а трябва да се поръча цялата кормилна колона - 1400лв.
                              Казаха ми че са направили снимки, мога да ги взема от тях и тъй като частта е скъпа мога да я потърся в някоя автоморга втора ръка и да им я занеса да я сменят.

Дайте съвет, идея и въобще какво мислите по въпроса. Как се е счупила въпросната игла, която трябва да се смени, мога само да гадая, но явно там е проблема. Знае ли някой за Либърти, което се продава на части? Казаха, че не е нужно да взимам цяла кормилна колона, а само въпросната игла, която се намира в кожуха на задната част на контактния ключ. Кажете в кои автоморги да търся и освен това кажете някой майстор на Jeep на който мога да разчитам за напред, защото БС ми идват в повече...

Моля давайте идеи защото в понеделник трябва да ходя в БС да решавам какво да правя - хич не ми се ще да поръчвам цяла кормилна колона от крайслер...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X