Здравейте, преди няколко дена ми се случи за първи път да имам сериозен проблем с джипката. Чероки (либърти) 2005г. 2.8 CRD ръчни скорости. Без никакво предизвестие изведнъж джипа не пали - карал съм го до преди 20 мин. спирам за малко и после - не.Натискам съединителя до край естествено, въртя ключа и - няма никой, въобще не завърта. Акумулатора е ок - нов, всичко свири, свети, ама не върти. Свещите отпадат автоматично - комън рейл ще запали и без тях, стартера е опция, но той веднъж няма да завърти , веднъж ще изчегърта, все пак се случва за първи път- досега е палил като кибрит. Остава прекъсвача на съединителя. Свалям кората над педалите и раздвижвам кабелите, буксата към прекъсвача, ама не става. Викам пътна помощ и директно в Балканстар. Там две цели денонощия не могат да открият проблема и аз им се обаждам и викам : "Какво става?", "Ами не е от прекъсвача на съединителя, колегата го шунтира с жица и пак не става, още търси проблема". 3 пъти се обаждах и накрая ми викат: "Абе да знаете, най-вероятно все пак е от прекъсвача на съединителя, той иска точно определено съпротивление, примерно 500 ома и с жичката като сме го шунтирали не е станало. 90%е от него, другият вариянт е блок на двигателя, ама е над 1000лв., така че сега поръчваме прекъсвача - 90лв., почти сигурно е от него...И така сега чакам доставка

Коментар