Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите на Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със скоростите на Crand Cherokee

Първоначално публикуван от raul_89 Преглед на мнение
    ами още не съм разбрал от къде е грешката,но утре ще пробвам както каза "nedos" и ще видя дали ще ми покаже някаква грешка,ако ли не ще взимам нов акумулатор,но ще трябва да изчистя и грешката

а това за какво е ...?
    Ако е от батерията след смяна всичко ще си дойде на мястото и няма нужда да чистиш нищо. Колко е стара настоящата?

Коментар

Първоначално публикуван от raul_89 Преглед на мнение
      ами още не съм разбрал от къде е грешката,но утре ще пробвам както каза "nedos" и ще видя дали ще ми покаже някаква грешка,ако ли не ще взимам нов акумулатор,но ще трябва да изчистя и грешката

а това за какво е ...?

Това е официален документ от Крайслер, в който се казва, че акумулаторът може да бъде причина за симптомите, които имаш сега със скоростната кутия и как грешката да бъде отстранена.

Този бюлетин служи за информация на сервизните техници.
      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

значи момчета не е било от акумулатора.Значи какво направих днес.Отидох във един сервиз където ми казаха че майстора се занимава предимно със СК и АСК.Първо опита със някакъв уред да изкара грешката,но така ли не стана.След това опита със лаптоп и пак не стана.След което изкара грешките на таблото където пише километрите,а как стана това....значи задържа копчето "SET" на кормилото от лявата страна след което даде няколко пъти на контакт (4-5 пъти) това го направи 2-3 пъти и след 3-ят път излязаха някакви цифри на километража (където са километрите),а тези цифри се оказаха грешките,а те бяха P 0700;P 0340;P 1685; Това бяха грешките,а те означаваха,че... едната ми е изгоряла платката на скоростната кутия,другата беше че имам вода във маслото на СК и третата май беше свързана със някакъв изгорял датчик на СК.
        И така го оставих на сервиз да го прави
        Ааа а за водата във СК се увери вече на 100% като източи малко масло от СК и направи някакъв тест които показа че във СК има антифриз.
        А относно за ремонта ще излезе към 1200лв.
        Като днес за двата теста дадох 100лв.

Коментар

Къде е тоя сервиз бе колега. Това за грешките ти го бяха казали малко по-горе...

Преди да я закараш в сервиза, след като покараш - 20-30 минути оправяше ли се - започваше ли да превключва?

Аз единственият тест за антифриз в скоростите, на който бих се доверил, е източване на маслото. Всичко друго е пунта мара. При кофти батерия може да дава неадекватни грешки....
          Последно редактирано от Сашо Пунчев; 26-03-10, 20:59.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            Къде е тоя сервиз бе колега. Това за грешките ти го бяха казали малко по-горе...

Преди да я закараш в сервиза, след като покараш - 20-30 минути оправяше ли се - започваше ли да превключва?

Аз единственият тест за антифриз в скоростите, на който бих се доверил, е източване на маслото. Всичко друго е пунта мара. При кофти батерия може да дава неадекватни грешки....
            Значи сервиза не е във София.Аз понеже съм от с.Зверино и говорих със едно майсторче от Враца което ми каза за това момче че се занимава със СК и е от Ребърково.

Относно другият проблем.Като покарам 20-30 дори и повече минути не се оправя това.Преди като ми светнеше тази лампа гасех джипа и пак го палех и се оправяше,но сега вече не става.

Коментар

Има специален комплект за тестване наличието на етиленгликол в маслото на автоматите/не вода/.При наличието на антифриз в маслото се сменя и радиатора.Платката е 400 и няколко лева .Не съм чувал за случай Jeep да смеси антифриза с маслото.Теста пред теб ли го правиха?
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

До: Проблем със скоростите на Grand Cherokee

От всичките грешки p700 e свързана със скоростната кутия

P700
                EGS Transmission Faults
                Shift Solenoid A Electrical
                Shift Solenoid B Electrical
                Shift Solenoid C Electrical
                Torque Converter Clutch Electrical
                Pressure Control Solenoid Electrical
                Pressure Control Solenoid B Electrical
                Transmission Control System Electrical

другите са за друго

P0340
                CMP Signal Frequency Too High
                IAT Failure
                IAT Dynamically Implausible
                CMP Signal Static Defect
                датчик, но не на скоростна кутия, а на положението на разпределителния вал или сензора за температурата на входящия въздух

P1685
                SKIM Write Access to Secret Key in EEPROM Bad
                SKIM Read Access to Secret Key in EEPROM RAM Mirror Bad
                SKIM Timed Out During Communication
                SKIM Received Invalid Key Code
                Нещо ти се смахва имобилайзера или е имало опит за палене с повреден ключ
                GRAND CHEROKEE 4.7
                Добромир Добрев
                O898633718

Коментар

Р0700 е грешка забила в мотора - тя само упоменава, че в кутията има проблем. Ако се тества коректно кутията ще има грешка от типа - Р07ХХ.

Този сервиз много съмнителен нещо...грешка за вода в кутията???

Дано raul_89 да няма проблеми там.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                    Р0700 е грешка забила в мотора - тя само упоменава, че в кутията има проблем. Ако се тества коректно кутията ще има грешка от типа - Р07ХХ.

Този сервиз много съмнителен нещо...грешка за вода в кутията???

Дано raul_89 да няма проблеми там.
                    Те такова чудо дето открива вода няма!!!Отдалече ми мирише на измама.При наличието на етиленгликол първо заминава турбината,задължително се сменят всички фрикционни дискове защото,той разгражда феродото.За радиатора писах.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Теста го направиха пред мен.Оказа се че има малко наличие във маслото антифриз а не вода.

Коментар

И аз го имам същия проблем от доста време насам. След като рестартирам мотора нещата се оправят и си карам без проблем. И наистина го прави само при ниски температури.

Трябва ли да сменям акумолатора или и нов софт ще ми трябва? Освен в Балканстар къде другате могат да ми го сменят софта?
                        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Здравейте на всички.И Аз го имам същият проблем чете грешка P0700.Откарах колата на един сервиз на бош и какво ми казаха .Анулираха всички грешки но минаха се три дена и пак същото.Казаха ми първо че дава някакъв сензор на педала на спирачката втория път им давал грешка че не работи вентилатора на водата . И така минаха се три дни и пак същото пак се появи същата спия като прочетох вашата тема смених акумулатора с друг не става после както казват да се откриват грешките с натискане на set и даване на контакт се получи Po700. И друго ми се случи исках да сменя маслото на двигателя и при качването на понта или крика не знам как да го нарека на заден ход качиха се задните колела и колата застана малко под наклон и във същия момент започнах да подавам плавно gas и се получи едно тресене на мотора като все едно боксува съединителя мотора почна да тресе и да не работи чисто а колата стои на едно место загасих двигателя запалих отново включих 4.4 и леко го качих не знам какво се случи а лампичката жълтата на двигателя си светеше постоянно.Сега искам да му сменя маслото и филтъра в скоростите и пак ще я карам да видя какво ще кажат.

Коментар

От: До: Проблем със скоростите на Crand Cherokee

Здравейте,колеги! Имам проблем със скоростната кутия - върви само на една предавка. От какво може да е това? Благодаря ви предварително.

Коментар

От: До: Проблем със скоростите на Crand Cherokee

На така зададен въпрос, не очаквай смислен отговор. Нострадамус е живял в едни други времена. Напиши откъде си, кой модел е гранда, с какъв мотор, какви грешки показва на диагностика, и тогава може нещо да се направи от тук.
                              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                              SSang Yong Kyron 2.0xdi
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

От: Проблем със скоростите на Grand Cherokee

От град Русе съм, гранд чероки 3.1, не показва никакви грешки, освен че няма връзка със сензора за налягане в АСК. Благодаря ви предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X