Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите на Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите на Grand Cherokee

Здравейте.Имам проблем със скоростите на crand cherokee.Джипа е 2003g. 2.7 CRD.Проблема е че на теблото ми свети една жълта лапичка която прилича на скоростна кутия (а може и нещо свързано със инжекцията да е ) и като тругна карам само на една скорост и не иска да се превключва на друга.Моля за съвет какъв може да е проблема (дали е от акумулатора евентуално ) така ми казаха някой хора.?
    Последно редактирано от raul_89; 25-03-10, 12:37.

До: Проблем със скоростите на Crand Cherokee

Раул, на Кранда му е за смяна акумулатора вероятно, както се коментира в поне още две активни тема от последния месец за същия този проблем.
    Позачети и ще ти се изясни всичко.

Коментар

а защо след като го заредих ( не че бесше изтощен) и го сложих пак и нестава?

Коментар

Първоначално публикуван от raul_89 Преглед на мнение
        а защо след като го заредих ( не че бесше изтощен) и го сложих пак и нестава?

Колега,

потърси малко повече във форума по темата. Има доста изписано.

И моят зареждаше добре, но беше 5 годишен. Замерваха го и уж е ок, но пак светваше лампата.

Порови се повече.

След като смених моя, отидох да ми изчистят грешката, за да не прави проблеми повече.

Има и друг начин, за който дори има официален бюлетин от Крайслер. При студен старт блокът на скоростната кутия иска от акумулатора 12V захранване, но той не може да го осигури и тогава изскача въпросната грешка. Има процедура за препрограмиране на мозука на АСК-то на по-нисък волтаж и тогава нямаш грижа.

Ако не ти се сменя акумулатор и не ти се препрограмира блока, пробвай само с изчистване на грешката.
        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

добре,а само да попитам след като сложих един друг акумулатор по голям Ah и пак нестава и свети тази лампа,това значи ли че като си купя нов акумулатор пак така ще бъде и ще трябва да отидя да ми занулят грешката?

Коментар

добре,а само да попитам след като сложих един друг акумулатор по голям Ah и пак нестава и свети тази лампа,това значи ли че като си купя нов акумулатор пак така ще бъде и ще трябва да отидя да ми занулят грешката?
            Еми аз пробвах с новия акумулатор на колегата Сашо Пунчев и нямах грижи. Покарах с неговия няколко дни и като видях, че при студен старт сутрин всичко е ок и лампата не свети, си купих нов. Не знам, дали при теб това е проблемът, но при мен така се реши.
            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Не е от акумулатора - когато е от него като се покара колата през деня лампата изгасва. Доколкото разбирам при теб не е така.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

А колко Ah трябва да бъде акумулатора за Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Това е така наречената "MIL" лампа. Имаш "фатална" грешка. Прочети грешките и ги напиши какви са. -> слагаш контактния ключ, завърташ до положение преди да светне таблото, после бързичко 5 пъти даваш контакт и връщаш, като последният път го оставяш на контакт. Ще ти изпише грешките на километража.
                  GRAND CHEROKEE 4.7
                  Добромир Добрев
                  O898633718

Коментар

А колко Ah трябва да бъде акумулатора за Grand Cherokee 2.7 CRD
                    100-105

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                      Не е от акумулатора - когато е от него като се покара колата през деня лампата изгасва. Доколкото разбирам при теб не е така.
                      Не става ясно, действително. Но не е гаранция, че не е от акумулатора. Аз като карах с акумулатора на Веско ми светваше лампата на няколко пъти и не се оправяше докато спра - от Младост до центъра не се оправи. После и вечерта отново. С новия акумулатор всичко си е на мястото.

Коментар

Ето и официалния бюлетин за информация. Не твърдя, че е от акумулатора, но това май е най-безболезнено и лесно за проверка

http://www.wjjeeps.com/tsb/tsb_wg_2100908.pdf
                        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

raul_89 - разбра ли каква е грешката?

Щото така само си гадаем тук...
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

ами още не съм разбрал от къде е грешката,но утре ще пробвам както каза "nedos" и ще видя дали ще ми покаже някаква грешка,ако ли не ще взимам нов акумулатор,но ще трябва да изчистя и грешката

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                            Ето и официалния бюлетин за информация. Не твърдя, че е от акумулатора, но това май е най-безболезнено и лесно за проверка

http://www.wjjeeps.com/tsb/tsb_wg_2100908.pdf

а това за какво е ...?
                            Последно редактирано от Злой; 26-03-10, 07:05.

Коментар

Дано да е от това, да не ти се налага да сваляш да гледаш датчици и ел. клапи вътре в аск.
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X