Обява

Свий
Няма добавени обяви.

quadra drive

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: quadra drive

На заснежен път, WJ-я със Селект-Трак се държи много по адекватно от Куадра-Трак и Куадра-Драйв.
    Тва NV247 си е чисто задно.

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
      И аз да се включа с лични впечатления и мнение. Цяла зима карах със зимни гуми и...закъсах два пъти в около 30 см сняг. Голям майтап, станах за смях. Вчера смених гумите с всесезонни, но с по-агресивен дизайн и се разходих до Пампорово. Качих се до Студенец и Снежанка по заледени коловози без никакъв проблем. Мисълта ми, във връзка с гореизложеното е, че вероятно колегите имат право, гумите с по-агресивен дизайн се справят по-добре. Но това са мои впечатления и мнение, и не ангажирам никого с тях. Успех!
      П.П. Забравих да добавя, че говоря за WJ 4.0.
      Аз съм с всесезонни Пирели Scorpion STR - които както на сняг, така и на асфалт са значително по-добри от Scorpion ATR. На кал и макадам, както и на мокра трева ATR наистина имат предимство, но на шосе и сняг са гола водица.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        На заснежен път, WJ-я със Селект-Трак се държи много по адекватно от Куадра-Трак и Куадра-Драйв.
        Тва NV247 си е чисто задно.
        А при Куадра-Драйв схемата нали беше:
        1. пробуксува една от задните гуми
        2. дифа за затяга и отива усилие и към другата, като пробусува и тя
        3. отива и към предни гуми?
        Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
        Аз съм с всесезонни Пирели Scorpion STR - които както на сняг, така и на асфалт са значително по-добри от Scorpion ATR. На кал и макадам, както и на мокра трева ATR наистина имат предимство, но на шосе и сняг са гола водица.
        Не мога да се съглася с теб, на сняг се представят доста добре и определено не са гола вода. За това исках да се съберем повече с еднакви джипове на еднакъв терен с различни гуми да се видят разликите.
        Както казах с Калин - с чисто зимни дънлоп и аз с ATR тествахме и разлика където имаше беше малка и то основно на вече заледено, аз минавах с малко повече газ от него ...
        A на асфалт - доста са тихи, а за разлика с STR може да има единствено евентуално в спирачен път, защото тази кола да върти гуми или да влезе с много висока скорост в завой са доста трудни неща ...
        Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          А на понижаваща предавка и двете /и Cerokee-то и Grand-а/ се променят коренно. Там следваха зададената с волана посока безпроблемно, но пък и скоростта беше значително по-ниска /по разбираеми причини/.
          Кудра-драйв на понижаваща е с блокаж.
          По-незавиващо нещо може да е само Рубикон с три включени блокажа.
          Това че Черокито, с три освободени диференциала не завива, не го вярвам.

Коментар

Ето ги гумите:
            Прикачени файлове
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Кудра-драйв на понижаваща е с блокаж.
              По-незавиващо нещо може да е само Рубикон с три включени блокажа.
              Това че Черокито, с три освободени диференциала не завива, не го вярвам.
              Cherokee-то е selec-trac с-242 и на понижаваща предавка също блокира междуосевия диференциал. А отзад е с работещ LSD. И напротив - завива. Не съм писал, че не завива. На бавни "следваха зададената с волана посока безпроблемно, но пък и скоростта беше значително по-ниска"
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                А при Куадра-Драйв схемата нали беше:
                1. пробуксува една от задните гуми
                2. дифа за затяга и отива усилие и към другата, като пробусува и тя
                3. отива и към предни гуми?
                На теория е така. На практика обаче и трите касети не са съвсем освободени при нормални пътни условия(еднакви обороти на валовете).
                При такива условия лично ги чуствам към 20-30% зацепени. На око.
                Като се появи разлика в оборотите на колелата, зацепват още.

Всъщност при шофиране по заснежен път, трудно само едната гума ще загуби сцепление.
                Особено пък задна, при тая мека стабилизираща щанга.
                Последно редактирано от kinex; 15-03-10, 22:00.

Коментар

Cherokee-то е selec-trac с-242 и на понижаваща предавка също блокира междуосевия диференциал. А отзад е с работещ LSD. И напротив - завива. Не съм писал, че не завива. На бавни "следваха зададената с волана посока безпроблемно, но пък и скоростта беше значително по-ниска"
                  Завива де.
                  Явно долното не съм го разбрал правилно.

При Liberty, и в режим full-time и в part-time, щом набере малко скорост, трудно успявах да го накарам да излезе от движение в права посока, дори и при навит до край волан и с газ. Стигаше се до там, че с навити докрай колела продължаваше да върви направо. Трябваше да намаля почти до спрял, тогава да навия волана и с газ да го накарам да пробуксува и да поднесе задницата. Така вече можех да го въртя в кръг, докато не отнема газта. Общото впечатление беше, че при набрана инерция запазва някаква курсова устойчивост и е склонен към недозавиване.

Коментар

При такива условия лично ги чуствам към 20-30% зацепени. На око.
                    Като се появи разлика в оборотите на колелата, зацепват още.
                    Крайслер официално дават 10:90 за раздатката, и според мен е горе-долу толкова. На око. Но категорично не е 0:100. Определено си провлачва.

Иначе за диференциалите и аз си усещам натегнати на около 20-30% - при едно шише Фрикшън модифайер отпред и две отзад.
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

А-аа, да. Сега схванах кое те е подвело, kinex. Тази ситуация имах предвид, че се случва само при по-висока скорост, примерно над 30 - 40 км/ч. и повече от 25 - 30 см. натрупан неутъпкан сняг.Като намалиш нещата се променят. Иначе се движи като в коловози.
                      Последно редактирано от Алекс Маринов; 15-03-10, 22:50.
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Според мен единственото което прави фръкшан модифаера е да обезшумява работата на ЛСД-то. Нищо повече.

Аз на всякъде за геротора чета 0-100% но може и да са се осъзнали че е повече, и да са се отпуснали малко къмто 10-90%. Определено е повече.

Коментар

Според мен единственото което прави фръкшан модифаера е да обезшумява работата на ЛСД-то. Нищо повече.

Аз на всякъде за геротора чета 0-100% но може и да са се осъзнали че е повече, и да са се отпуснали малко къмто 10-90%. Определено е повече.
                          Значи няма смисъл да му слагам отпред? При мен от дифовете няма шумове.
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

... фръкшан модифаера е да обезшумява работата на ЛСД-то...
                            Карал ли си без такава боза в дифоввте.
                            Лично наблюдение е, че без нея дифа стяга много по рано от неоходимото - на обратен завой примерно почва да стърже и да ръмжи.
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                              Значи няма смисъл да му слагам отпред? При мен от дифовете няма шумове.
                              Щом от Крайслер са казали да слагаш - значи слагаш.

Коментар

Щом от Крайслер са казали да слагаш - значи слагаш.
                                Отзад е мопарска, като купувах продавача в БС ми каза, че само отзад се слага, сега отпред пак ли мопарска или може някаква друга марка за LSD , че БС е на другия край на София, а Голди ми е на 5 минути
                                Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X