Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се занулява сървиса на компютъра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се занулява сървиса на компютъра.

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    Демек ти е прецакан компа.

Твоята "чистачка" не пояснява ли коя точно е грешката.
    Между другото цената на "чистачка" е много приятна.
    Грешката е P1680.
    Не знам дали компа е прецакан наистина. Чакам да ми донесат един "DRB IIIT Scan Tool" че да си поиграя малко с него. Надявам се той да оправи нещата.

А тази цена даже е голяма - заради транспорта
    Аз я взех за $12 с доставката. Върши добра работа. На доста приятели съм им очистил грешките. Вчера я пробвахме и на Сеат Леон и там се справи успешно, въпреки че не се надявах особенно.

Н
    GRAND CHEROKEE 4.7
    Добромир Добрев
    O898633718

Коментар

Буквално в превод е нещо по ел. веригата вкл.-изкл.Погледни бушоните и релетата в черната кутия до акумулатора,не съм на ти с Английския,но виж тук. http://www.telematica.gr/Tech/OBD/Co...rtrain_en.html
      Последно редактирано от Калин; 12-03-10, 01:37.
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Благодаря на всички за одговора, наистина не се бях сетил че става толкова лесно.Между другото, смених шарнирите на предницата и сега постоянно ми свети ABS внимавах да не направа нещо на датчиците но уви!!!. Дали ако махна клемата както каза колегата ще промени нещо?
        Car audio & Off road club TETEVEN
        Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
        GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
          Не е.
          EEPROM Fault Checksum
          EEPROM Fault Checksum Error
          EEPROM Fault Communication Error
          EEPROM Fault Different Variation Number
          EEPROM Fault Code Work Incorrect or Missing
          EEPROM Fault VIN Write Error

Едно от тези всичките е.

Имам TEXA Navigator TX под ръка, но за съжаление нямам активирани американски и корейски автомобили. А и собствениците и нямат голямо желание да ги купят че са бая пари. Пробвах и с BOSH и там не стана. Трябва да се презареди компютъра с читав програматор, който да вкара вярната чек сума май.
          Отиди в Балканстар и не се занимавай с глупости - за 50 кинта ще ти флашнат компа с актуален софтуер.

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
          Грешката е P1680.
          Не знам дали компа е прецакан наистина. Чакам да ми донесат един "DRB IIIT Scan Tool" че да си поиграя малко с него. Надявам се той да оправи нещата...
          Н
          DRB III Scan tool не е ли малко скъпа играчка? Информацията, която имам е, че струва няколко хиляди долара.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivaylo_Jankov Преглед на мнение
            Благодаря на всички за одговора, наистина не се бях сетил че става толкова лесно.Между другото, смених шарнирите на предницата и сега постоянно ми свети ABS внимавах да не направа нещо на датчиците но уви!!!. Дали ако махна клемата както каза колегата ще промени нещо?
            С клемата няма да стане.При мен даже от всичко изправно,от откачен акумулатор за една седмица ми натрупа грешки и печката спря да работи.Ходи да ти я изчистят,и ако всичко е изправно няма да светне отново.
            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Ivaylo_Jankov Преглед на мнение
              Под "шарнирите на предницата" имаш предвид т.н. шарнири с равни ъглови скорости т.е крайните части на полуоските, а не шарнирните болтове? Ако е така, то предполагам си взел пак такива за кола с ABS, защото те в края имат едни назъбени гривни. Те участват във формиране на сигнала в датчика на колелата. Ако ги нямаш е нормално да ти свети лампата на ABS-а. При някои модели има възможност тези гривни да се избият и да се монтират на новата полуоска. Друг вариант е при ремонта да си закачил кабел или куплунг на някой от датчиците на колелата и сега да няма контакт с този датчик. Това може да се види на диагностика с OBD II scan tool. Само с откачването на акумулатора няма да се реши проблема.
              Успех!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                Отиди в Балканстар и не се занимавай с глупости - за 50 кинта ще ти флашнат компа с актуален софтуер.

DRB III Scan tool не е ли малко скъпа играчка? Информацията, която имам е, че струва няколко хиляди долара.
                Дали ще се оправи с това. Боя се да не отида само за да ми кажат, че нещо му има - аз това си го знам

DRB-то няма да го купувам, наистина е доста скъпо. $2000 най-малко за гол апарат без кабелаците.
                GRAND CHEROKEE 4.7
                Добромир Добрев
                O898633718

Коментар

При всички случаи е по- добре, хем ще ти изчистат каквто имаш, хем рално ще ти кажат ако компа им хване нещо допълнително за отстраняване(не само светеща лампа ми реален проблем). Не е задължително да ходиш в БС, навсякъде където се прави качествена диагностика с добро оборудване.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X