До: Колеги помогнете , нов съм !
Обслужване Гранд 3.1
Свещите на 3.1 ТД (вероятно и на 2.5 ТД, но за 3.1 съм АБСОЛЮТНО сигурен, щото лично съм мръзнал с мултицета) работят средно около 8-10 секунди след запалване на двигателя. Но това зависи от температурата на антифриза - при минус 5 ги мерих и след запалване на двигателя останаха включени още 18 секунди. При температура на антифриза +80 градуса работят само 2 секунди след запалване на двигателя - но пак работят. Горе-долу установих следната зависимост - колкото греят до загасване на спиралката, толкова греят и след като двигателят заработи.
@lubo56
Колега, като не знаете нещо, моля не бъдете толкова категоричен. Равномерния ход на предкамерните дизели и конкретно на VM при СТУДЕН СТАРТ се осигурява именно от подгревните свещи.
При комън-рейл двигателите също работят след стартиране, но по-кратко. Интересното е, че комън-рейлите си включват подгревните свещи и при някои режими на натоварване на двигателя, при необходимост от регенериране на филтъра за твърди частици и т.н.
Обслужване Гранд 3.1
Първоначално публикуван от lubo56
Преглед на мнение
@lubo56
Колега, като не знаете нещо, моля не бъдете толкова категоричен. Равномерния ход на предкамерните дизели и конкретно на VM при СТУДЕН СТАРТ се осигурява именно от подгревните свещи.
При комън-рейл двигателите също работят след стартиране, но по-кратко. Интересното е, че комън-рейлите си включват подгревните свещи и при някои режими на натоварване на двигателя, при необходимост от регенериране на филтъра за твърди частици и т.н.
Коментар