Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги помогнете , нов съм ! :) Обслужване Гранд 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колеги помогнете , нов съм ! Обслужване Гранд 3.1

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
    Явно имате спомени за работата на бензиновите двигатели. При дизелите свщите са подгряващи и със запалването на мотора се изключват. Те имат отношение към запалването и не влияят въобще за равномерната работа на двигателя. Причините за "трепернето" могат да бъдат доста.
    Във форума има много добри специалисти, които биха могли да предположат нещо, но очевидно е нужно по-подробно описание на симптомите.
    Поздрави!
    Свещите на 3.1 ТД (вероятно и на 2.5 ТД, но за 3.1 съм АБСОЛЮТНО сигурен, щото лично съм мръзнал с мултицета) работят средно около 8-10 секунди след запалване на двигателя. Но това зависи от температурата на антифриза - при минус 5 ги мерих и след запалване на двигателя останаха включени още 18 секунди. При температура на антифриза +80 градуса работят само 2 секунди след запалване на двигателя - но пак работят. Горе-долу установих следната зависимост - колкото греят до загасване на спиралката, толкова греят и след като двигателят заработи.

@lubo56
    Колега, като не знаете нещо, моля не бъдете толкова категоричен. Равномерния ход на предкамерните дизели и конкретно на VM при СТУДЕН СТАРТ се осигурява именно от подгревните свещи.
    При комън-рейл двигателите също работят след стартиране, но по-кратко. Интересното е, че комън-рейлите си включват подгревните свещи и при някои режими на натоварване на двигателя, при необходимост от регенериране на филтъра за твърди частици и т.н.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

МЕрси много за подкрепата колеги .. значи тва се дължи на свещите.. тия дни ще сменим и ще пиша ако продължава да трепери .. както каза последния колега (много ми помогна ) .. двигателя не трепери с минути ми трепери някви секунди , след това си работи нормално ! да се надяваме ,че са свещите

Коментар

Подгревните свещи имат значение за добрия старт и за устойчивата работа, веднага след стартирането на дизела, но далеч не са само те. Ако по някаква причина в горивната система влиза дори и малко количество въздух, това също може да е причина за неустойчивата работа на мотора, веднага след старта, докато системата успее да се обезвъздуши. А пропуск в горивната система може да има в горивопроводите, самия горивен филтър и корпуса му, както и неговите снадки. Може маркучите да са напукани, или пък в местата на снадките да има износване на бързите връзки, може при смяната на горивния филтър да не е херметизиран добре /"О" пръстени/ и т.н. Ако на филтъра, или около него има помпичка за ръчно подкачване на гориво и обезвъздушаване на системата, то преди старт на мотора пробвайте първо да напомпате добре с нея и тогава да запалите. Ако при това двигателят запали по-добре и веднага заработи стабилно, това ще признак за пропуск на въздух в горивната система. Успех!
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колега, като не знаете нещо, моля не бъдете толкова категоричен. Равномерния ход на предкамерните дизели и конкретно на VM при СТУДЕН СТАРТ се осигурява именно от подгревните свещи.

Моля да бъда извинен, че изразих некомпетентно мнение. По този начин обаче провокирах, не съзнателно разбира се, такива изявени специалисти, като Злой и Carburattor да се включат. Така аз научих, а предполагам, че и много като мен ще научат тази полезна информация!
          Благодаря и поздрави!
          Любомир Бончев 0889216605
          Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X