Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен проблем с джипа...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: странен проблем с джипа...

Първоначално публикуван от batije Преглед на мнение
    И на мен АБС-а ми ми действа по подобен начин - при боксуване на едно място на високи обороти и рязко натискане на спирачката, педала отначало е твърд и после бавно отпуска като паднат оборотите на полуоските...
    бе не знам. при мен абс като сработи се усеща отчетливо съпротивление на натискането на педала, но е във вид на подритване или задържане и то след като го натиснеш.и си работи добре, не поднася/ с нормални гуми, с калните му беше сложен алгоритъма явно/ а в случая педала е твърд в най горната му точка и натискане -йок. на втори трети опит успяваш, ама е все едно пробиваш нещо...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

При мен се е случвало, но не на Джипа. На другата ми кола втвътдяваше няколко отделни пъти педала и то сериозно, голям проблем, когато трябва да спреш бързо. Някое от маркучетата на вакуума е старо и нацепено, вероятно, не е голям проблем, можеш и сам да си го оправиш. Не вярвам някой "бъг" да е като ти се изрази, защото нашите джипки не са толкова технологично напред, в смисъл електрониката не е много...ако я закачиш на комп, сигурен съм, че нищо няма да покаже.
      Поздрави и успех. Дано е това, че е евтин ремонт
      Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
      if there is no fishing and hunting in paradise, i'm not going...

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Това е АБС-а.....
        И аз гласувам за АБС-а! Наблюдавал съм подобно поведение при подобни обстоятелства, макар и не на Jeep. Засилваш се да качиш баир, в един момент спираш и пробуксуваш и когато натиснеш спирачката, установяваш, че педалът е твърд и все едно нямаш спирачки. Заради това бях намислил да сложа копче да прекъсва АБС-а, та да не ровя всеки път да вадя бушон.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          И аз гласувам за АБС-а! Наблюдавал съм подобно поведение при подобни обстоятелства, макар и не на Jeep. Засилваш се да качиш баир, в един момент спираш и пробуксуваш и когато натиснеш спирачката, установяваш, че педалът е твърд и все едно нямаш спирачки. Заради това бях намислил да сложа копче да прекъсва АБС-а, та да не ровя всеки път да вадя бушон.
          хм, дали мога просто да проведа тест с изваден бушон на абс?
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Да пробвай. Заради този номер спортните Аудита имат копче за изключване на ABS-a на самото табло, защото с висока скорост може да се получи подобрен проблем. Дори в книжката си пише, че за магистрално каране с скорост над 120 км. да се спира ABS-a. Предполагам че и при теб е нещо подобно от дългото въртене с високи обороти....
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              днес на разходката пак го направи... с две думи :
              колата е на баир, боксува на място, на високи обороти и не отлепя на горе. светва лампата за течноста на чистачките /пълно е резервоарчето/... не помръдвам напред, да форсирам повече няма смисъл отпускам газта и натискам спирачката.... и гадост! педала е супер твърд и не хваща хич! натискане няма... чак на втори трети опит отпуска и бавно сработва , все едно преодолява някакво съпротивление...

това е. за една година ми го е правил автомобила този номер 2-3 пъти на сняг и лед, при голям наклон... ще съм благодарен за всякакви съвети, че е доста неприятно, макар след втория път вече да не се панирам ...
              Колега 100% е АБС.Преди и аз като тебе се шашках.Като дам повечко газ на 4х4 и пребоксува и после,като рязко натисна спирачката,педала е твърд и няма никакво спиране.Така се случи доста пъти и се зачудих от къде е.Установих.че го прави само на 4х4,защото тогава моста го върти ДВГ-то и усилието е повече,защото ти си дал газ,колата е на високи обороти на хлъзгав терен и те падат бавно.А на асфалт съпротивлението е по-голямо.Така,че не се бой всичко е ОК.
              Поздрави!
              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                Колега 100% е АБС.Преди и аз като тебе се шашках.Като дам повечко газ на 4х4 и пребоксува и после,като рязко натисна спирачката,педала е твърд и няма никакво спиране.Така се случи доста пъти и се зачудих от къде е.Установих.че го прави само на 4х4,защото тогава моста го върти ДВГ-то и усилието е повече,защото ти си дал газ,колата е на високи обороти на хлъзгав терен и те падат бавно.А на асфалт съпротивлението е по-голямо.Така,че не се бой всичко е ОК.
                Поздрави!
                благодаря колега! ми кво остава, да слагаме освен копче за изключване на абс, както колегата Чавдар казва...
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

благодаря колега! ми кво остава, да слагаме освен копче за изключване на абс, както колегата Чавдар казва...
                  Отдавна съм си го мистлил,но все не остава време.
                  Поздрави!
                  [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                    Отдавна съм си го мистлил,но все не остава време.
                    Поздрави!
                    ми ще го пробвам първо с вадене на бушона. лошото е че всъщност има доста електрика по абса и не е ясно дали някоя защита няма да сработава в посока авариен режим, или в добрият случай ще светва само лампата. скоро за друго листих схемите и ми направи впечатление че си е сложна системата на колата , комп, момп и т.н.
                    ще видиме
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

ми ще го пробвам първо с вадене на бушона. лошото е че всъщност има доста електрика по абса и не е ясно дали някоя защита няма да сработава в посока авариен режим, ....
                      Като ниво на наситеност с електроника, твоя е като вАрен боб пред чеверме сравнен с някои други ...т.е. очаквани проблеми - йок
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Като ниво на наситеност с електроника, твоя е като вАрен боб пред чеверме сравнен с някои други ...т.е. очаквани проблеми - йок
                        хубаво бре, ще дойда - ще видиме... ама този път ще взема и лаптопа със сервизната документация... за всеки случай
                        не бързам за никъде...
                        XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X