Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен проблем с джипа...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен проблем с джипа...

днес на разходката пак го направи... с две думи :
    колата е на баир, боксува на място, на високи обороти и не отлепя на горе. светва лампата за течноста на чистачките /пълно е резервоарчето/... не помръдвам напред, да форсирам повече няма смисъл отпускам газта и натискам спирачката.... и гадост! педала е супер твърд и не хваща хич! натискане няма... чак на втори трети опит отпуска и бавно сработва , все едно преодолява някакво съпротивление...

това е. за една година ми го е правил автомобила този номер 2-3 пъти на сняг и лед, при голям наклон... ще съм благодарен за всякакви съвети, че е доста неприятно, макар след втория път вече да не се панирам ...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: странен проблем с джипа...

Първи предположения- съединителят? Липса на течност за съединителя? Спирачките ли са твърди? За тях- тяхната течност, обезвъздушаване?

Едит: А ръчната? Казваш на сняг и лед => студено => да не замръзва нафтата и да подкачва по- трудно? Особено на наклон- ако се стече в задния край на резервоара.
    Последно редактирано от Александър Белов; 24-01-10, 20:32.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
      Първи предположения- съединителят? Липса на течност за съединителя. Спирачките ли са твърди? За тях- тяхвата течност, обезвъздушаване?
      съединителя си е добре, гумите и въртят на място без грижи. спирачната система е с изцяло подменена течност... и в други ситуации си работи
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

А с abs ли си?
        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

да, адаш... с абс съм...
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

1. Ако си сипал нещо над DOT 3 ще береш ядове с раздуване на гумичките в гл. цилиндър и др. цилиндри - от опит го знам.

Понякога се развале регулатора - чети тук:

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/FAQ...les/brakes.htm

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              да, адаш... с абс съм...
              Съмнява ме че той е виновника.

Коментар

.....колата е на баир,...... натискам спирачката.... и гадост! педала е супер твърд и не хваща хич! .. сняг и лед, при голям наклон...
                Мотора се мести, на нещо му е студено и почва да не уплътнява, т.е. да смуче въздух от някъде
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
                  1. Ако си сипал нещо над DOT 3 ще береш ядове с раздуване на гумичките в гл. цилиндър и др. цилиндри - от опит го знам.

Понякога се развале регулатора - чети тук:

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/FAQ...les/brakes.htm
                  мисля че сега е с дот4. в смисъл че трябва да погледна в колата има 2л. резерва от течноста, на мобил е. ама го правеше и преди да източаят в сервиза старата. в идн комерс я свършиха таз работа кохгато оставих колата за цялостна подмяна на спирачната течност. добре че си поисках резервна туба та видях че не е дот3... но ме увериха че няма грижа и съответства на спирачната система на черока за неговата година... все пак са били фирмен сервиз да йжип модели до 2000г и все още ги обслужват...

дядо владо, мотора че се мести мести се .а това става само на 4х4, и когато давам на заден при 4х4 и препятствие се явява някаква шибана вибрация, помниш разправях ти го и решихме че май някъде започва да опира ауспуха... б..ли го , ама това със светването на течноста за чистачките ме разбива. дали пък не притиска някои конектори по електрическите вериги и да се бъгва, знам ли...
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Освен конектори има и вакууми. Дали е в ред вакуумната помпа, или пък да се прекъсват вакуумчета (вакуум + маркучета) в определена позиция?
                    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Това е АБС-а..... Винаги го прави при високи обороти на полуоските......

За чистачките не знам - някакъв бъг е......
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Мотора се мести, на нещо му е студено и почва да не уплътнява, т.е. да смуче въздух от някъде
                        Може съгласен съм,но тогава връзката от вакум помпата до най вече клапанчето на сервото трябва да е доста хлабава,за да избяга вакума в сервото, без да е натискал спирачката.Това може би ще се разбере с един тест на полигона.

Коментар

дядо владо, мотора че се мести мести се .а това става само на 4х4, и когато давам на заден при 4х4 и препятствие .....
                          Ами знаеш я "тест бабуната".....само това ми идва на ум
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                            Може съгласен съм,но тогава връзката от вакум помпата до най вече клапанчето на сервото трябва да е доста хлабава,за да избяга вакума в сервото, без да е натискал спирачката.Това може би ще се разбере с един тест на полигона.
                            ясно, па ще се калям. ама как ще я докарам там да превърта с навирена предница?!? че аз на задно си го минавам... ще трвбва да чакаме да вали дъжд или да носим кофа две вода с цел създаване на поледица...
                            не бързам за никъде...
                            XJ 2.5TD '98

Коментар

И на мен АБС-а ми ми действа по подобен начин - при боксуване на едно място на високи обороти и рязко натискане на спирачката, педала отначало е твърд и после бавно отпуска като паднат оборотите на полуоските...
                              Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X