Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачки на Гранд 3.1ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със спирачки на Гранд 3.1ТД

Първоначално публикуван от nooky Преглед на мнение
    Къде се намира това маркуче. Да ида да го проверя.
    Или кажете къде е таз вакум помпа да проследя от нея какво излиза и къде отива.
    А скъпичка ли е таз помпа да не ми отрежат главата някъде
    Няма да се плашиш, нищо и няма на колата, повечето Грандове са така - имало някакво клапанче (а според друти "източници" уплътнение на штока на вакумния усилвател), което явно залепва от студа. Но определено е някъде в купето, щото като се затопли, се оправя.

Моя отвреме-навреме също го прави това - понякога сутрин, когато е много студено, при първото натискане на спирачката откъм педала се чува едно "изпъшкване" и после известно време спирачката трябва да се натиска яко. Като се постопли интериора, си се оправя.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Е да де. Серво няма ли? А маркуч?
      За помпата е ясно.
      На атмосферните бензинови двигатели не им трябва вакуумна помпа, щото във всмукателния колектор има доста сериозно подналягане. Не е космически вакум, ама е предостатъчно за сервоусилвателя на спирачките.

При турбобензиновите бензинови матори си има вакумна помпа - сети се защо.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Моя е по същия начин.Сутрин педала е много твърд,но в момента в който го запаля и усещам как умеква.Това добре ,но ми прави друго при често натискане на спирачките /около 5-6 пъти/за около 10-15секунди спирачния ефект намалява рязко до толкова че последното натискане почти не го усеща джипа,педала става много твърд.Оставам го да поработи малко ДВГ-то около5 сек. без да пипам педала и след това всичко е ОК.Просто все едно вакум усилвателя не му достига вакуум при честото натискане.Някакви идеи.
        Mitsubishi Outlander

Коментар

Абсолютно същото е както казва Carburettor, дано да е така и да не се налага да се прави.
          Благодря ви Много!

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
            Няма да се плашиш, нищо и няма на колата, повечето Грандове са така - имало някакво клапанче (а според друти "източници" уплътнение на штока на вакумния усилвател), което явно залепва от студа. Но определено е някъде в купето, щото като се затопли, се оправя.

Моя отвреме-навреме също го прави това - понякога сутрин, когато е много студено, при първото натискане на спирачката откъм педала се чува едно "изпъшкване" и после известно време спирачката трябва да се натиска яко. Като се постопли интериора, си се оправя.
            +1 И при мен е така има загуба на вакуум но не съм се заигравал още с това,иначе помпата е интегрирана в ангренажа и не е лесна за смяня,но не мисля че е от нея.Най вероятно Carburettor е прав за упл.
            grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

моя 3.1 го прави загрял понякога и то от както са големите студове тоя номер. ДОкато си карам няма проблем, но когато спра оставям го на паркинг и след това като трагна за 30сек. 1мин. педала е много корав и трябва здраво да се натиска, за да спира
              Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
              Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
              Audi Q7 3.0 TDi 08
              Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Е и аз да се отбележа, днес ми го направи от окръжна до метро бях с корав педал, стоях в метро около час, след това запалих и всичко си беше наред...
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

От: До: Проблем със спирачки на Гранд 3.1ТД

Първоначално публикуван от nooky Преглед на мнение
                  Къде се намира това маркуче. Да ида да го проверя.
                  Или кажете къде е таз вакум помпа да проследя от нея какво излиза и къде отива.
                  А скъпичка ли е таз помпа да не ми отрежат главата някъде
                  С този автомобил въпросът е: "Къде няма да ми отрежат главата?"

А отговорът - повече от ясен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X