Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температура Jeep Cherokee - проблем или не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Температура Jeep Cherokee - проблем или не

Благодаря за съветите. Друго си е да се "почерпи" инфо от практически опит. С удоволствие бих...минал да се запознаем. Алекс - ще пиша след командировката из страната да споделя за поведението на колата. Все пак това е 3-та тема, която отварям във форума и получих адски адекватна информация, но така се чувствам като консуматор. Бих искал и аз по подобен на Вашия пример да бъда полезен на някого.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

До: Температура Jeep Cherokee - проблем или не

Здравейте. Да споделя впечатленията от извънградското шофиране по оста София - Бургас - Стара Загора - София за един ден. Температурата си държи под средата на скалата, което доколкото разбрах е повече от нормално. При скорост 90 до 120 км/час разхода е от 8.5 до 10.0, което е повече от прилично. Значи градското около 13-13.8 е в рамките на нормалното за София. Дано съм полезен за някой бъдещ притежател на Jeep Cherokee. Поздрави.

Коментар

От: До: Температура Jeep Cherokee - проблем или не

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
        Здравейте. Да споделя впечатленията от извънградското шофиране по оста София - Бургас - Стара Загора - София за един ден. Температурата си държи под средата на скалата, което доколкото разбрах е повече от нормално. При скорост 90 до 120 км/час разхода е от 8.5 до 10.0, което е повече от прилично. Значи градското около 13-13.8 е в рамките на нормалното за София. Дано съм полезен за някой бъдещ притежател на Jeep Cherokee. Поздрави.
        Моят проблем е следният, стрелката както споменахте няколко пъти стои под средата. Разходът лятото градско е 13-14 но зимата 20-22 автоматик е Jeep Cherokee 2.8 CRD дизел, 150 к.с., 2003 . Другото е в студено време постоянно са потни стъклата. Дали аз не съм с проблемен термостат или филтър на климатика трябва да сменя (изобщо не знам къде се намира обаче)?

Коментар

Повечето колеги казват, че НЯМА филтър на климатика на тия коли - "Чичо Сам" поспестил това-онова. 20-22 л. нафта множко ми се види (иначе на мойто в подписа бензинът му точно толкова идва, като го юркаш). Климатикът би трябвало да работи постоянно при режим обдухване на прозорците, освен ако нямаш копче, с което да се изключва.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

За температурата - добре, ама с разхода ми се вижда, че е повечко. Нормално е на дълги пътувания да е до 9,5 / 10,5 л/100 км, в града 12 / 13 а зимата в режим full time 4x4 достига до 14 и нещо. За запотяването - да не караш със затворена клапа за рециркулация и да върти въздуха само вътре в салона? Това е позицията на превключвателя след "0"

При мен узсушава стъклата през зимата доста бързо, даже на двете позиции /най-десните/, на които има обдухване на предното стъкло, автоматично включва и компресора на климатика, дори да не искаш.
            Филтър, ако въобще имаш /защото май повечето Liberty нямат/, трябва да се намира отпред, от дясната страна по посока на движението, под пластмасовата кора между капака и предното стъкло. Сваля се кората и отдолу трябва да има нещо като на Jeep Grand Cherokee WJ
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Зимата парното го пускам точно на една от двете последни позиции като на картинката, не е там проблема явно. А днес когато погледнах под кората показана горе НЕ видях нищо общо със снимката. Отдолу се вижда един "платнен кожух с размери около 30х20 см" и не отговаря на формата на филтъра който купих вече и сте показали на фотото. Утре заминавам на море, като се върна ще го разглобя и ще пиша какво се е получило.

Коментар

От: Температура Jeep Cherokee - проблем или не

Разход 20-22 е ужасно много дори и за зимата. При мен в София беше около 13-14 като на 4 х 4 отиваше и малко нагоре. Сега ми дава около 11.8 л/100 км в града. Миналата седмица пътувах до Варна и обратно и за първи път след слагане на софтуерен тунинг и ремонт маркуча на турбото и засякох разхода. Та значи София - Варна със скорост 130 по магистралите и 100 - 110 извън - 7.9 л/100 км. Три дни малко градски каране във Варна и стартирайки в Петък за София показанието беше 8.3 л./100 км. Обратния път беше през нощта и карах малко по-бързо - 140 по магистралите и 120 извън и на входа на София крайното общо показание от тези 3 дни беше 8.6 л/100 км. Та 22 разход си е нетипично за този модел Jeep.

Коментар

Забравих да напиша - аз също нямам филтър на климатика и бях малко неприятно изненадан от този факт в началото. Този филтър се предлага само като опция

Коментар

Първоначално публикуван от intruderzzz Преглед на мнение
                    А днес когато погледнах под кората показана горе НЕ видях нищо общо със снимката. Отдолу се вижда един "платнен кожух с размери около 30х20 см" и не отговаря на формата на филтъра който купих вече и сте показали на фотото
                    Явно не сте прочели внимателно,че снимката,която колегата е поставил е на Grand Cherokee WJ,та за това няма общо с вашия модел на Jeep.Поздрави!

Коментар

Както казах пускам снимки с опита ми за смяна на филтъра на климатика.
                      Когато отидох в магазина и поисках филтър за купето на Джипа ми продадоха това:

да ама като отворих да го сменя на позицията под чистачките излезе ето този елемент монтиран с 4 болта в купето

а върху него се намира въпросния филтър който изглежда по така:

както разбрахте разликата между двата филтъра е огромна и в магазина не са наясно какво продават!

ето какво се вижда под тези два компонента ако на някой му е интересно:

Коментар

Първоначално публикуван от intruderzzz Преглед на мнение
                        Когато отидох в магазина и поисках филтър за купето на Джипа ми продадоха това:

Това е филтър за WJ, аз наскоро си монтирах такъв барабар с кутията, защото серийно не се слага. Между другото, колко струва филтъра?
                        ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                        Volvo XC90 D5 Executive '12
                        Volvo XC60 D5 Summum '11
                        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                          Между другото, колко струва филтъра?
                          25 лв, имало и за 16 лв но нямаше наличен.

Коментар

Такааа,

Да си поддържам темата .
                            Напоследък при околна температура 32 - 35 гр.С и скорост 120 - 130 км/ч (магистрала) само на изкачване (главно с включен климатик, но понякога и без) ми се покачва температурата на двигателя. Под покачване визирам подминаване на средата на скалата и достигане на 2-ро деление след средата. Вмомента в който дойде спускане температурата се нормализира. В градско дори и със задръствания проблеми няма. Какво предприех:
                            - подмяна на термостата - стария беше забил в отворено положение и след него бях сложил допълнителен. Сега възстанових оригиналното състояние. Промяна никаква.
                            - продухване на радиатора отвън - промяна никаква
                            Реших, че проблема може да е в двигателя. Наравената диагностика показа, че всичко е О.К. като само 3-та дюза дава стойност +3....за сметка на което 2-ра отива на около -2.6 за да компенсира. Предполагам че трябва да я правя (ако някой има опит къде да стане моля за съвет), но в сервиза бяха категорични, че причината за загряването не е в дюзата. Насочиха ме към...изкорубване на катализатора като възможна причина.
                            Ще оценя ако някой даде допълнителни идеи......
                            Аз се сещам само за виско перката, но на колкото места съм питал...никой не може на 100% да ми гарантира до каква степен работи ефективно.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                              Аз се сещам само за виско перката, но на колкото места съм питал...никой не може на 100% да ми гарантира до каква степен работи ефективно.
                              Тя е консуматив, ако я смениш няма да сбъркаш...
                              LZ1RED

Коментар

Здравей,

Благодаря за мнението, но....консумативите са все на "добри" цени - термостат 420 лева, предполагам и виското е минимум толкова....не смея да питам една дюза колко струва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X