Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за масло на чероки 4л бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за масло на чероки 4л бензин

Първоначално публикуван от chavco Преглед на мнение
    привет
    и аз съм на лики & моли. от началото се изхвърлих с 5 В -40.стрелката на налягането беше към средата.може би защото е по редко.
    сега вече съм на 10В -40.стрелката е в края,почти.и мисля че така е по добре.то и в книжката пише че за тоя мотор се препоръчва 10В-40.но мисля че за тоя мотор и БГ масло да му сипеш няма да имаш проблеми.друг е въпроса че разликата е малка и не си струва.само се чудя на колко да го сменям това масло.в книжката пише на 5000.монтиорите казват на 15000. синтетиката на 20000.
    Колега, в книжките пише 5W-30. Друг е въпроса, че такова масло е много скъпо. Аз също карам с 10W-40. По отношение на датчика - трябва да е на средата. Като е много студено - може и да отива датчика малко по-надясно от средата и обратно, като е топло - вляво.
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=76220&page=2

Я виж тука.Кинеха го е казал - 10 000 километра макс.Провери си и за бяло по капачката на маслото,конденз..............и сменяй на не повече от 10 000 километра ако ще с най-добрата синтетика да си.Маслото дьржи,мотора конструктивно не.Тормози Кинеха за подробности
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Аз на моя му сменям маслото на 15000км.Наливам му 10W40 Shell.Слагам му МАН филтър и нямам никакви ядове.Вече съм му минал 400 00 км.По тих 4.0,до сега не съм чувал.Без да го приемате като хвалба,а като факт,който съм забелязъл.100% има много мотори,които работят по-гладко от моя.
        Позрави!
        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=76220&page=2

Я виж тука.Кинеха го е казал - 10 000 километра макс.Провери си и за бяло по капачката на маслото,конденз..............и сменяй на не повече от 10 000 километра ако ще с най-добрата синтетика да си.Маслото дьржи,мотора конструктивно не.Тормози Кинеха за подробности
          Да тормози Крайслера. Аз не разбирам, за това чета.

Engine Oil and Filter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X