колеги от много четене във форума разбрах че най подходящото масло за двигателя на 4л мотор е 5w30 има такова масло българско приста-ултра5w50 какво мислите за него някой ако го е пробвап на такъв двигател да сподели че да не ме боли главата после
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос за масло на чероки 4л бензин
Свий
X
-
До: въпрос за масло на чероки 4л бензин
Направо се чудя как можете да зададете такъв въпрос.Колегата правилно го е казъл,това не е трактор или руска кола.Сложи си Кастрол или Шел,аз съм с шел и съм много доволен.Ама приста можеш да използваш само за смазване на детайли за да не ръждясатПървоначално публикуван от тодоров3 Преглед на мнениеколеги от много четене във форума разбрах че най подходящото масло за двигателя на 4л мотор е 5w30 има такова масло българско приста-ултра5w50 какво мислите за него някой ако го е пробвап на такъв двигател да сподели че да не ме боли главата после
.
Поздрави![U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
[LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]
Коментар
-
Казват че тоя мотор бил неубиваем,сигурно искаш да ги опровергаеш.Първоначално публикуван от тодоров3 Преглед на мнениеколеги от много четене във форума разбрах че най подходящото масло за двигателя на 4л мотор е 5w30 има такова масло българско приста-ултра5w50 какво мислите за него някой ако го е пробвап на такъв двигател да сподели че да не ме боли главата послеJEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
то маслото приста изобщо не е по евтино така че не става въпрос за пестене от консумативи ами за нещо като И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА иначе съм виждал и български хубави неща а и приятел се пише с Я а не с АПървоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнениеЕ това не е трактор бе приател
Ти българско масло хубаво виждал ли си.Недей пести от консумативи че после при ремонтите мнооого боли.
Коментар
-
надявах се да получа от вас по опитните колеги някакъв по обективен съвет свързан с някакви технически данни за и против например такива каквито съм чел от колегата кинекс а дотук отговорите са в стил ЩО Е БЪЛГАРСКО Е ЛОШО поднесени по един надменноимперативен начин ама да знаете че чуждопоклонничеството е вид самоунижение за авторите си иначе се надявам да получа все пак някое компетентно и обосновано мнение
Коментар
-
Колега какъв по-обективен отговор искаш,аз съм ти го написал.Аз лично карам с Шел 10W40 и съм доволен.За нашият климат го давът да е с 10W40.ДВГ-то събира 5.7 л.Друг по-обективен отговор от това незнам какво да ти напиша.
Поздрави![U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
[LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]
Коментар
-
Преди време един майстор беше сипал на шефа на пунтото приста масло, зимата беше станало на грес. Гъсто и двигателя почти пи студена вода. Ама овреме го сменихме.
Аз лично карам на мотор като този за който питаш с Лики моли с молибден 10W40. Понеже съм на 280 000 км поне по километраж
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Аз също съм страшен фен на точно това масло на Лики Моли - от над 10 години карам всичките си автомобили САМО с такова. Сега и на Жипа вече два пъти му наливам и няма грижи.Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнениеАз лично карам на мотор като този за който питаш с Лики моли с молибден 10W40. Понеже съм на 280 000 км поне по километраж
Гарантирано няма ментета, произвежда се в Германия, цената е много добра (~60-70 лева за 5 литра).
В германските форуми много го хвалят като едно от малкото масла на пазара, което е vollgasfest (тоест издържа на дълго каране с пълна газ по магистрали) - защото не става на водичка при високи температури и дори и по-чувствителните талянски бензинови матори (най-вече Туин Спарк) не гърмят при големи жеги и pedal to the metal
Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Коментар
-
Има 5W30, а не 50 на Приста, защо не използваш него? Освен ако не е грешка при писане.
Колкото и да ги ругаят, аз досега не съм попадал на масло Приста дето да не си е в параметрите. Виж му API спецификацията, която този jeep изисква и смело наливай, вероятно Пристата е даже по-висок клас от изисквания.
Коментар
-
В сайта на Liqui- Moly
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/w...wegweiser.html
въвеждаш Марката и Модела и ето какво излезе примерно за Grand 4.0
: Super Leichtlauf 10W-40 : Synthoil High Tech 5W-40 : MoS2 Leichtlauf 10W-40 : Leichtlauf 10W-40 : Nova Super 10W-40
Коментар
-
Колега Carburettor, а как стои въпроса с MOS2 /молибден-сулфатните/ присадки в тези масла? Често срещани са дискусиите по форумите, "За" и "Против" постоянното ползване на масла с такива добавки.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеКолега Carburettor, а как стои въпроса с MOS2 /молибден-сулфатните/ присадки в тези масла? Често срещани са дискусиите по форумите, "За" и "Против" постоянното ползване на масла с такива добавки.
колега не знам за дискусиите, карал съм с такова масло
с молибденов сулфат най-различни различни таралясници,: бензинов кадет, остин метро /мини/ , алфа 1.7I , рено 19 бензиново, а сега и дизеловия ВМ2.5 ... доволен съм и никога не съм имал проблеми. принципно за по старички двигатели е чудесно, стига да отговаря на спецификациите...
не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар