Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряването на седалките на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с подгряването на седалките на WJ

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    Материалите за седалките са минали десетки тестове.
    Включително за запалимост.

Не е много пожаро-безопасно.

Да не дава Господ.
    Така е, но дори и тогава не са изключени пожари. Преди 7-8 или повече години Волво имаха огромна акция за ремонт и корекции - след като десетки автомобили се запалиха заради подгряването на седалките.

И при други марки е имало такива случаи, Volkswagen Touran например.

По принцип, въпреки че нагревателите не се затоплят над 50-60 градуса, комбинацията от силни токове и електрически реотани в пряк контакт с лесно възпламеними материали като текстил, тапицерии, дунапрен и т.н. си е бомба със закъснител.

Да не дава Господ
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

До: Проблем с подгряването на седалките на WJ

Това с пожаробезопасността беше част от умуването. Докато ремонтирвах седалката имаше и операции с огън. Ползвам термошлауха за изолация, та докато я обгарях, ми направи впечетление, че материалът, от който е направена подгряващата стелка се опитваше да се запали. Дунапренът и той е доста по-лесно запалим. На мястото на прекъсване на проводника явно се получава някакво микропожарче, понеже имаше малка дупка от огън в дунапрена. И това без да е имало намеса(ремонт) .
      Пробвах как се държи на огън изкуствена кожа и материята от една друга подгряваща седалка освен дънките и те излязоха най-трудно запалими.

Все пак там има доста малко кислород, така че мисля, че е доста трудно да се получи пожар.
      GRAND CHEROKEE 4.7
      Добромир Добрев
      O898633718

Коментар

От: Проблем с подгряването на седалките на WJ

Здравейте колеги на моят Гранд не му работи нито един подгрев, нито огледала нито седалки и мисля че е бушон но незнам кои .Ако има някои скица на бушоните моля да я пусне .Иначе ми казаха за подгрева че до 2003 год.всички имат проблеми с това ако се намери подгрев след тази година дефектът с късането на реотаните бил отстранен.

Коментар

F20 10 Amp Red Ignition Run / Heated seats / A/C Heater control / Flasher - Left and Right turn signal switch sense
          От инструкциите мисля че това е предпазителя...http://www.wjjeeps.com/fuses.htm
          Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
          O8867З7I78

Коментар

Ако Джипът е след 2002 обърни внимание на линка по-долу. Евентуални побългарявания биха могли да увеличат риска от самозапалване.

http://www.wjjeeps.com/tsb/recall_f17.pdf

Коментар

Много Благодаря!! слизам да пробвам бушоните

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X