Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряването на седалките на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с подгряването на седалките на WJ

Здравейте, проблема ми е че подгряването на седалките не работи, става дума и за двете.

Като натисна бутона за подгряването индикира че е включен, но реално ефект няма.

Преди време имах проблем със стоповете, та тогава тествах всички бушони и нямаше изгорели, та стигнах до заключението, че този проблем със седалките не е от бушон.

Някой има ли идея някъде да пипна да не се е разкачило или да го водя на чичко електричко?

Благодаря ви предварително.

До: Проблем с подгряването на седалките на WJ

Ако не си добър в тоците по-добре си иди на майстор

Коментар

Е при мен не работи само на шофьорското, но след редица измервания и стъпки за локализиране на проблема се оказа, че е прекъснат реотана в седалката. Имаше някъде тема, че се сваляла тапицерията и се отстранявал проблема с побългаряване и шунтиране на повредения участък, но доколкото разбрах по големия проблем е в свалянето и качването на тапицерията. Това беше достатъчно да ме откаже (все пак съм ел. техник а не тапицер).
      Иначе в систематизираната информация в ръководството за Grand Cherokee го има обяснено как точно се прави.
      Препоръката е да си поръчаш направо нов комплект подгреватели.
      В американ партс казаха че могат да ги доставят, но забравих да ги питам за цената.
      Ако си решиш проблема пиши как си успял и на каква цена.
      Поздрави,
      Димо
      Ex. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
      http://save-gery.org/bg

Коментар

Тюх, накара ме да се замисля, че не ми е чак толкова зле.
        Пък ако намеря решение ще драсна.

Коментар

Първоначално публикуван от bus Преглед на мнение
          Тюх, накара ме да се замисля, че не ми е чак толкова зле.
          Пък ако намеря решение ще драсна.
          Ами и аз реших, че не си струва усилията и парите, ама от друга страна ме гложди, че е голям кеф.

Коментар

и моите не работят и двете ако някой се справи с проблема да пише.
            OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
            www.offroadprimorsko.com
            0899883765

Коментар

Аз съм свалял тапицерията - поради неработещ подгрев на шофьорската седалка - и не ми се стори много сложно. Оказа се че има прекъснат нагревателен проводник. Запоих го и работи благополучно цели 2 дена Сега съм си приготвил парче такъв проводник и ще пробвам да го удължа малко.

Доколкото знам нагревателите са 2 типа:
              1. Като моя - с проводници в нещо като текстилна вложка
              2. CARBON FIBER HEATING ELEMENTS - това мисля, че ще е трудно ремонтеруемо.
              GRAND CHEROKEE 4.7
              Добромир Добрев
              O898633718

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
                ...Запоих го и работи благополучно цели 2 дена .
                Според мен ако вместо да го запояваш го кримпнеш с някаква тънка медна втулчица ще има шанс да работи по дълго
                Колко време ти отне да разтапицираш седалката?
                Поздрави,
                Димо

Коментар

Нагревател не се запоява,пробвай с една клема

Коментар

Тапицерията я свалих за около 15 минути. Преди това малко разглобих седалката - махнах облегалката. Всъщност тапицерията не съм я свалял напълно - откопчах от всички страни и я събрах върху седалката, но това беше достатъчно за да се вижда какво става
                    И моята идея сега е да ги крипвам по някакъв начин. Когато бяха запоени, на мястото на спойката се усещаше бая висока температура
                    GRAND CHEROKEE 4.7
                    Добромир Добрев
                    O898633718

Коментар

Успех и пиши с резултата.

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
                        Тапицерията я свалих за около 15 минути. Преди това малко разглобих седалката - махнах облегалката. Всъщност тапицерията не съм я свалял напълно - откопчах от всички страни и я събрах върху седалката, но това беше достатъчно за да се вижда какво става
                        И моята идея сега е да ги крипвам по някакъв начин. Когато бяха запоени, на мястото на спойката се усещаше бая висока температура
                        Най-добре е да използваш метална тръбичка - примерно парче от тънък метален пълнител, тръбичка от термостат за хладилник или др. подобни. Ако е от пълнител, първо измии със спирт мастилото вътре. Напъхай двата края на проводника и кримпвай с тръбичката. Със запояване няма да кара - при загряването ще се разтопи, както сам си се убедил вече. Успех!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          Най-добре е да използваш метална тръбичка - примерно парче от тънък метален пълнител, тръбичка от термостат за хладилник или др. подобни
                          Това е!
                          Мерси за идеята.
                          Сега остава да почакам да ми се доработи и се захващам
                          GRAND CHEROKEE 4.7
                          Добромир Добрев
                          O898633718

Коментар

Днес отново разглобих седалката с цел ремонт на подгрева. С изненада установих, че проводника е прекъснал на друго място, а не на там, където го бях запоявал прдишният път. Спойката си беше на мястото и в отлично здраве .
                            След известно чудене и чесане там дето не ме сърби установих следното: Понеже кожата на седалката е поостаряла и е станала доста по твърда, а също така и дунапрена се е слегнал, единият ръб на шевовете минава върху проводниците на отоплението и като седна на седалката ги притиска и мачка.
                            След нова порция чудене и чесане реших да подложа един крачол от стари дънки между кожената тапицерия и подгряващата стелка като залепих двата плата един за друг и така полученото издели залепих върху поддгрева.
                            След монтажа подгрева работи и се надявам се този път да издържи по-дълго време
                            GRAND CHEROKEE 4.7
                            Добромир Добрев
                            O898633718

Коментар

Материалите за седалките са минали десетки тестове.
                              Включително за запалимост.

Надявам се разбираш, че дънките са 100% памук, при това при температурата на подгрева с 0% влажност.

Електричество, прекъснати проводници, искри...

Не е много пожаро-безопасно.

Да не дава Господ.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X