Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VM мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: VM мотори

Баси, то ще излезне (не оспорвам статистиката), че бая народ от форума перка с ВМ моторетки и даже и не подозира
    SUV

Коментар

Верно бая мъка имало по белия свят......Бас държа, че много от компетентните изказвания по темата ВМ, са от хора, виждали и карали такъв мотор колкото цигането,дето знаело, че кебапчето е вкусно, щото на батко му един прятел, гледал как един човек яде кебапче, че разказал на баткото, той. пък на цигането и т вече знаело.....аз имам опит с ВМ монтиран у Алфа 155. Колата вече 10тина години не е у мен, но познавам човека , който я купи, кара се безпроблемно все още и е на над 400 000 км.Аз лично имам с тази кола над 100 000 км, като се пусках и по "кушии" с нея...Всяко стъване. На хубав път или магистрала се зимаха със 160 + км.ч.Друга такава Алфа кара мой приятел, който работи 10 години в серви в Белгия и я разцепи от каране и душмански изтъпления безпроблемно.....Колата му си е още у нег на 600 000 км. е,има си човека и нова кола, но тази не прадава за нищо на света...Аз карам Рейндж Класик с ВМ и тези дни на -20градуса ходя да спасявам с ток навари и паджера...Четх,четох тук и "мастори" разни ръсят мнения, пък никой не отговори що аджеба и кой точно от моделите на ВМ си плюе повдигачите....Никой и абер си неа що по джипките грее ВМ, пък при Алфа не....Никой не говори що и как мотора на усет е значително по пъргав и икономичен от много прехвалени джипски мотори.....Ма иначе разбирачи дал господ...

Коментар

Първоначално публикуван от rastil Преглед на мнение
        .................... кой точно от моделите на ВМ си плюе повдигачите....
        Виждам,че си доста навътре в материята ВМ та ако може поне на три въпроса да отговориш?
        1, Как е сътворена маслената помпа на тоя мотор?
        2 Как е сътворена вакумпомпата
        3 Може ли да се сменят хидрокомпенсаторите без да купуваш за целта гарнитура глава?
        ПП. Никога не съм притежавал лично МПС с това ДВГ-е ама съм пипал с ръцете си поне 50 с Ванчини и Мартели !!

Коментар

Помпите и двете са ги правили първо инжинерите по чертожните дъски, после са ги одобрили тез чертежи, после бай фрезист, после при бай шлайфист и после при бай монтажист, после при бай дилър, после при някой човек с нормални доходи и възможности за поддръжка, после 500 000 км., после в бг. само впреганье без раньене и после коментари ей тук по форумите...Истинския ВМ е ВМ 84А!Това е мотора в повечето алфи !Този ВМ не е с хидравлични компенсатори, клапаните се регулират и не си плюе повдигачите.ТозиВМ е с ангренажни колела (зъбаци) и неа проблемите съпътстващи анг. верига....Та, като цяло това....за прегряването проблемите при джипските апликации на ВМ, виновни са вискотата и 100тина килограмовите перки монтирани на остта на водната помпа....При Алфа са ел перки с две степени....И те така
          Апропо, ти къде си докосвал ВМ? Да не е по капаците на клапаните, докато ги забърсваш
          Иначе нищо лично ..... просто ти влизам в тоналността!
          Последно редактирано от rastil; 24-01-16, 13:08.

Коментар

Съгласен съм с теб по въпроса за VM , но предлагам да смекчиш малко тона преди да се намеси модератор , и аз не съм съгласен с някои мнения но поне не съм груб

П.П. Най-малкото не познаваш лично колегата Bocho64 !!!
            Еди Рангелов : 0885 088 444
            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Здравейте,
              Имам една стара Алфа Ромео Алфета с VM двигател 2000ТД. Имам нужда от специалист в София. Може ли да ми посочите?
              Благодатя предварително.

Коментар

Здравейте , проверете във форума на Алфа Ромео или Фиат , модела е стар и си трябва специалист с опит в марката .
                Успех !

Коментар

Здравейте колеги.Предстои ми смяна на семеринг колянов вал от зад на двигателя.Имали нещо специфично с което да се съобразявам.Става на въпрос за чероки 2.8CRD 2003.
                  2.8CRD-KJ

Коментар

Здрасти , има още две уплътнения които е редно да се сменят за да има резултат от упражнението

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                      Здрасти , има още две уплътнения които е редно да се сменят за да има резултат от упражнението
                      Здравейте.Едно уплатнение го знам ,О, пръстен приблизително 90мм а другото към се се намира.
                      2.8CRD-KJ

Коментар

Здравей колега пламен73 ,преди няколко години ми смениха частите ,които ще покажа на снимките по долу , за да се спре много леко капане на масло
                        между двигателя и скоростната кутия .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1396.jpg
Прегледи:2
Размер:136.8 КБ
ID:5780672Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1397.jpg
Прегледи:2
Размер:135.7 КБ
ID:5780673 Джипката е Чероки 2.8 CRD -KJ 150 к.с. 2004 г. автомат.

Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от морск Преглед на мнение
                          Здравей колега пламен73 ,преди няколко години ми смениха частите ,които ще покажа на снимките по долу , за да се спре много леко капане на масло
                          между двигателя и скоростната кутия .[ATTACH=CONFIG]947230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]947231[/ATTACH] Джипката е Чероки 2.8 CRD -KJ 150 к.с. 2004 г. автомат.

Успех !
                          Мерси колега.Какво наложи смяната на големия фланец и спря ли да капе масло .
                          2.8CRD-KJ

Коментар

Здравей колега ,за мен беше важно да спре да капе масло и то спря да капе.Останалото оставих на хората в сервиза и щом те са решили да сменят фланеца
                            значи е трябвало , може и да са ми казали ,но съм забравил.То беше ноември 2014 год.Аз съм от Варна и ремонта беше в тукашен сервиз.Този ремонт плюс смяна на термостат-500 лв.

Успех!

Jeep Cherokee/Liberty KJ/ 2.8 CRD automat 2004

Коментар

Първоначално публикуван от пламен73 Преглед на мнение
                              Мерси колега.Какво наложи смяната на големия фланец и спря ли да капе масло .
                              Кекави са нещо.Намирали сме такива със спукнатини.
                              При монтажа , на малкото О-рингче лееекинка помощ с хубав силикон не вреди.
                              И от мен успех!
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Благодаря пртполагам зад този фланец е другото уплатнение за което говори Еди Рангелов.
                                2.8CRD-KJ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X